24 Mart 2009 Salı

# Duyurular

Bir Yastıkta Uçuyoruz / El Ürünlerine Destek

Merhabalar, Pazar günü GeCe'nin Google aramalarında ilk sayfada çıktığını yazmıştım. Aslında bakmak dahi aklıma gelmezdi ama Bir Yastıkta sebebiyle geldi.

28 Kasım'da açtık o siteyi. Açılışından bu yana 4 aya yakın süre hergün 3 yazı ekledik. İçeriğine sadece ben değil ablam da katkıda bulundu.

Ziyaretçi sayımız baştan beri kötü değildi, ancak son bir aydır daha da arttı, binlere yaklaştı günlük ziyaretçilerimiz. Google'dan aramayla gelenlerin sayısı çoğaldı. Üstelik evlilik ile ilgili bir çok aramada ilk sayfa yada ikinci sayfada yer alıyoruz. Siteyi ilk açtığımızda, Google'da Bir Yastıkta yazınca birçok şiir, makale, gazete haberleri çıkıyordu. Şimdi birinci sayfanın ilk sırasındayız.

Dahası English Home, Kervan Çeyiz gibi aramalarda kendi orjinal sitelerinden daha üstte çıkıyoruz. Bu gelişmeler bizi çok memnun etti, emek verdiğimiz bir sitenin böyle tutulması güzel.

Gelinlik arşivimiz oldukça zenginleşti, şu anda gelinliğe dair 40 yazı var ve ortalama hepsinde 10 resim mevcut. Daha koyulmamış yüzlerce gelinliğin bilgisayarımda kayıtlı olduğunu düşünürseniz, bir yılın sonunda sanıyorum en zengin gelinlik arşivli site olacağız.

Bu yazıyı buraya kadar uzatmamın sebebi aslında iyi bir haber vermek ile ilgili. Bu kararı vermem için birçok şey üstüste geldi.

Birincisi: Biliyorsunuz birçok araştırma yapıyoruz ve bazısı yurt dışı kaynaklı bazıları da yerli ürünler. Özellikle satın alınacak şeylerin yerli olmasına dikkat ediyoruz. Geçen gün gelin taçları ararken, yabancı bir sürü kaynak bulmama rağmen yerli ürünleri fazla bulamadım. Üstelik yabancı kaynakların çoğu el yapımı.

İkincisi: Sevgili Pelin harika takılar, küpeler yapıyor. Ona bir fikir vermiştim "düğün mevsimi yaklaşıyor, taçlar tokalar yap" diye. Onun da hoşuna gitmişti.

Üçüncüsü: Mail adresimize birçok mail geliyor. Bunlardan birisi evde nikah şekerleri yapmak isteyen bir bayana aitti. Eğer sipariş alırsak ona da vermemizi istemişti, bense şimdilik böyle birşeyimiz olmadığını, ilerde olursa geri döneceğimizi söyledim.

Bütün bunlardan sonra Bir Yastıkta blogunda bir kategori oluşturmaya karar verdim. Genelde takı yapanlar sadece gelin takıları alanında çalışmadıkları, yada evde nikah şekeri ve çeşitli süsler yapanlar aynı zamanda farklı şeyler de yaptıkları için, aramalarda bulunmaları zorlaşıyor ve belki de kolayca ulaşamıyorlar alıcıyla.

Madem dedim evlilikle ilgili bayağı yol katettik, biz de destek verelim. Bize gelen ziyaretçileri onlara yönlendirelim. Ve en önemlisi akıllarında el yapımı ürünler yoksa bile bir fikir verelim.

Biliyorsunuz kriz nedeniyle ev hanımlarımız üretip, katkıda bulunmak istiyorlar. Biz de onlara destek olalım, güzel çalışmalarını sunup kendi bloglarına, dükkanlarına, sitelerine yada iletişim adreslerine yönlendirelim.

Bu durumda kendini tanıtmamızı isteyen kişilerin mail atmasını istiyoruz. Evlilik konseptli örnek çalışmalarını fiyatlarıyla, kaç gün önce sipariş verilmeli gibi bilgilerle bize başvurabilirler.

Bu amaçla yan tarafa bir gadget ekleyeceğim txt olarak, isteyen bu yazıyı kendi sitesine ekleyip el emeği ile üretim yapan bayanlara destek olmak açısından duyurabilir.

34 yorum:

  1. Çok güzel fikir Gececim. Başarıların daha da artsın dilerim.
    Sezon açılıyor, iyi düşünmüşsünüz.
    Ben de bohça süsleme aksesuarlarımı, söz, nişan mendillerimi tanıtabilirim. Gadgeti görmedim, eklemedin sanırım henüz.

    YanıtlaSil
  2. tatataaa bende diyordum ne zaman bir yastiktadaki müthiş durumu anlatırsın diye:))

    YanıtlaSil
  3. Bence de çok iyi fikir. Hem evlenicek kişiler için bir sürü seçenek doğar, hemde el emeklerinin pazarlanması imkanı... Umatım başarılı bir proje olur. Bizim nikah nişan kurabiyeleride ekleyebiliriz. :)

    YanıtlaSil
  4. Gece'cim harikasınız!!! Gerçekten kriz sebebiyle kadınlarımız daha da üretken bir moda girdi. Ayrıca "yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı"yı biz daha minicikken öğrenmeye başladık. Yapabilceğim bir şey olursa haber verin olur mu:) Başarılar canım...

    YanıtlaSil
  5. tebrikler gece ve çok güzel bi fikir..

    YanıtlaSil
  6. harika bir fikir:) başarılar:)

    YanıtlaSil
  7. harikasın arkadaşım.bende gelin şallarımı ve takılarımı satarım:)

    YanıtlaSil
  8. ne kadar iyisin geceim yaa, üretken bayanlar eminim sana çok dua edeceklerdir...

    YanıtlaSil
  9. Gece sitenizin bu kadar ilgi görüyor olması çok mutlu edici bir haber. tebrik ederim..
    Gelin taçları, tokaları işi aklıma yatmıştı ama şimdi iyice heyecan yaptım :) yapabilirmiyim bilmiyorum ama deneyeceğim en kısa zamanda.. Yabancılar gerçekten bu konularda çok üretici ama Türkiyede göremiyoruz. Bir el atmak lazım..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili gece sayende gelin nişan ürünlerinin satışı da hızlanır.
    Arkadaşlarıma bol satışlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Tebrik ederim,çok güzel bir site!gezdim baktım harika şeyler var!ayrıca spariş almak isteyenlere vesile olmanız çok güzel,harika bir fikir,sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Tebrikler, tebrikler... Başkalarını düşünmen de çok güzell. senin yolun hep açık canım.

    YanıtlaSil
  13. canım ya ben nerdeyse hergn ziyaret ediyorum siteyi ama senin olduğunu bilmyordum çok mutlu oldum :) Sadece kendini değil başkalarınıda düşünmen çok güzel bir davranış tebrikler..

    YanıtlaSil
  14. çok hoş düşünmüşsün el emeklerine tam destek.

    YanıtlaSil
  15. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM ....

    YanıtlaSil
  16. Yine harika bir fikir GeCeciğim. Google da ilk sırada yer alman yine çok sevindirici bir durum. Tebrikler canım.

    YanıtlaSil
  17. birkaç siteye ben de destek olmaktan mutluluk duyarım linki nerden alıp yayınlarız?

    YanıtlaSil
  18. çok güzel bi fikir.hemen ekledim bloglarıma.küçücükte bi katkım olabileceği düşüncesi benide mutlu etti.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. Çokgüzel düşünmüşsün gececim.Başarılarının devamını dilerim.Benimde nişandı düğündü çok işime yarayacak:)Teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Tek kelimeyle SÜPER bir proje bu yaa, Gececim bu güzel düsüncenden ötürü yüregine saglik diyorum. Bircok bayan duymali bu hizmeti, böyle birsey arayan cok bayan vardir eminimki!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Bir yastıkta nın bu kısa sürede yükselişi ne güzel haber, tebrik ediyoruz. Ayrıca sürekli fikirler üretmene de bayılıyoruz GeCe cim. destek fikri süper

    YanıtlaSil
  22. masaallah ne guzel haberler bunlar, tebrik ederim...ikinizi de ;)

    Ve bu destek verme dusuncene de bayildim, cok guzel bir destek olacak uretenler icin...

    YanıtlaSil
  23. Kutluyorum sizleri, başarılarınız artarak devam etsin

    El ürünlerini destekleme fikride süper
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. HARİKA BİR ŞEY BAŞLATMIŞSIN.SENİ TEBRİK EDİYORUM.HARİKA .TAKİPTEYİM...

    YanıtlaSil
  25. dilerim pek çok kişi faydalanır bu güzel düşüncelerden işlerden tebrikler gece başarılar :=)

    YanıtlaSil
  26. Gerçekten çok güzel bir fikir.Blogun bu kadar ilgi görmesine de çok sevindim.Hem yeni evleneceklere fikir vermesi hem de el emeğini sergileyeceklere yol göstermesi açısından çok başarılı bir proje.Tebrikler...

    YanıtlaSil
  27. Gececim komşumuz Aysemin ablam ev hanımı ve peçetelik, kumaş peçete, bardak altlığı gibi tsarımlar yapıyor.. Uygun bulursan bir yastıkta da yer almasını ister kendisi. Bugün bir blog hazırladık kendisine. Kendi çapında satışlarına başladı fakat internet ortmında daha çok kişiye ulaşabilir. Sevgiler herkese.
    http://designofmoon.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. GeCe, bunu daha önce gelinlik tokası yapınca düşündüm sana söylemeyi ama söylemedim, aslında çekingen olmasam söylerdim belki ama kimseye ne yapacağını söylemeyi sevmem eğer iş ortamında onun üssü değilsem. İstersen bir bak gelinlik tokalarıma, benim kuaförüm çok beğendi ve sezonda kullanmayı düşünüyor, sen de beğenirsen belki bana da destek olabilirsin. Pasaj.com'da ve Astar ve 100'de satıyorum bloğumda fotoğraflar hemen tepede solda, görüceksin ayrıca yazı listemde Gelinlik diye bir link var oradan da görebilirsin zaten sadece 2 tane tasarladım şimdilik ve geliştirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  29. SÜPER DÜŞÜNCELER BUNLAR TEBRİK EDİYORUM NE İYİ OLUR İLGİLİ BAYANLARA .SEVGİLER

    YanıtlaSil
  30. Bir yastıkta nın başarılarına bir alkışta benden,çok sevindim bu güzel habere,fikir güzel,fikrin ortaya çıkmasını sağlamak için emek verip üretenler güzel...
    Yolunuz açık olsun sevgili Gece.

    YanıtlaSil
  31. sevgili gece bir sorunum var ..!!!bloğumda bir yazı var 'planlanmışhizmet dışı kalma saati 04:00''yazıyor ben çok yeni bir blogcuyum ve bilgisayarı pek bilemiyorum bu nedir??ne yapmam gerekiyor ??beni aydınlatırsan çok sevinirim ..takip ettiğim kadarıyla sen blog konusunda prof sun ..şimdiden teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
  32. Tam zamani :)) Hayirli olsun tekrar Gececim :))

    YanıtlaSil
  33. Desteğin , paylaşımın ne güzel , Tebrikler ve başarılar...

    YanıtlaSil