17 Mart 2009 Salı

# ben # mim

1 Mimdir 2 Mimdir 3 Mimdir Son 4 Mimdir


Birikmiş mimlerim olunca 1 Mumdur 2 Mumdur 3 Mumdur Son 4 Mumdur diye başlayan şarkı aklıma geldi. Daha fazla zaman geçmeden yazsam iyi olacak.

Birincisi Ayça'nın fotoğraf mimi, çok düşünüdüm üzerinde birkaç seçenek buldum ama en sonunda buna karar verdim. Burası İtalya'da gittiğimiz toplantıların yapıldığı yer. Bu resime (ve o zaman çekilmiş diğerlerine) baktığımda bana hissettirdiği şeyler çok yoğun.

İlki böyle yerlerde bulununca bilim adamı olduğunu hissediyor insan ve çok çalışmak faydalı olmak istiyor. Burada gelip konuşma yapanlara özeniyor. Katıldığımız yerde dünyanın her yerinden kozmoloji çalışanlar birarda. Böyle bir yerde tüm farklılıklar kalkıyor insanlar sadece aynı matematik aynı bilim dilini konuşuyor. Bu tümleyici özellik çok hoşuma gidiyor.

Diğer yandan buraya ilk gidişimde çekmiştim bu resmi. 2006 yazı. Benim için öyle bir yazdı ki anlatamam. İlk defa yurt dışıan çıkıyorum, ilk defa Ce ile uzun süre görüşemeyeceğiz. İlk defa tek başıma ingilizce konuşmak zorunda kalacağım. Hemen 1 ay sonra başka bir toplantıda İngilizce sunum yapmam lazım ama ondan 15 gün sonra da nikahım var.

İtalya'ya gittim ama aklım ev hazırlıklarında, Ce hergün birşeyler yapıyor evde. Ben orada değilim olamıyorum. Sunum için hesapları bitirmeliyim çalışamıyorum.

Of of nasıl geçirdim ben yazı. Hala inanamıyorum.

Şimdi de bu mimi paslayayım.
Amugurumi Örgü Oyuncaklar
Nestal
Bir Beyaz Mendil
Neşeli Günler
Piti Piti

Gelelim ikinci mime. İkincisi de lakaplarımız hakkında Nestal tarafından mimlenmiştim. Fazla bir lakabım yok, eskiden saçlarımın sarı olması sebebiyle (20 yaşımda kestirene kadar doğal sarıydı, şimdi açık kumral) sarıkız gibi lakaplar oldu. Son zamanlarda çevremizde çok bilmemizden dolayı ! eşimle bana profesör deniyor.

Okulda çalışmaya başlayalı çok olmasına rağmen G.. Hanım'a hala alışamasam da G.... Hoca çok hoşuma gidiyor. Onun dışında eşimin bana seslenme şekli de en güzel lakabım.

Belki ileride lakaplarımıza bir de anne eklenir.

Bu konuyla ilgili olarak da aşağıdakileri mimledim. Anlatın lakaplarınızı.
Ayça
Smilena
Ozii
Papatya Prenses (lakabı belli papatya ama)
Malla

20 yorum:

  1. zor ve güzel bir konu en kısa zmanda yanıtlayacağım..teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. :)) olsun belki başkada vardır:)

    yaşadığın yaz gibi bir yaz yaşamak istemezdim galiba:) zormuş baya..

    YanıtlaSil
  3. vay ne güsel resim gerçi görmüştüm ama:P
    ayça benim tarafımdan lakap mimimde mimlenmişti(((
    ayçaaa kardeşimin lakap mimini görme duyma tamamı:PP

    YanıtlaSil
  4. GeCecim,o resim de ne öyle,yüreğim ağzıma geldi :) Tahtada fizik formülleri var sanırım ,ortam da bilim adamı dolunca heyecan sardı beni :) Bizim katıldığımız toplantılarda aynı sahne ama sadece karatahta yok,şimdi çok özendim yaa.bari kimyacı olsaydım çok iyiydim kimya dersinde.seni bu başarılarından dolayı tekrar tebrik ediyorum...eee sonra nasıl yetişti nikah,sunum? onu da anlat bize...

    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  5. gecmisi hatirlamakta insana tatli duygular veriyor... medinem

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir anısı olan fotolara bakınca sanki o anı tekrar yaşıyorsun. bu da çok hoş bir duygu. Mime gelince yaparız:))

    YanıtlaSil
  7. Emin ol anne lakabı en sevdiğin olacak:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. mimden kaçış yok.değişik bir mimmiş ilk fırsatta cevaplıycam...

    YanıtlaSil
  9. anne lakabı hiç kızamıyacağın ve gururlanacağın bir isim olacak ...*kelebek*on yıldır bu lakapla anılıyor veee çok mutlu ...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler , bu arada neden özii yim yani :))
    yazacağım :))

    YanıtlaSil
  11. hayli anlamlı bir zamanı paylaşmışsın gece'cim. heyecan, özlem, merak... teşekkürler arkadaşım paylaştığın için. lakap konusunda paşa'nın annesi de mimledi beni, yazıcam artık boynumun borcu :))

    YanıtlaSil
  12. GeCecim o ilk fotografta herhangi bir sirada oturmak icin neler vermezdim, cok ozledim o ortami :))

    YanıtlaSil
  13. Fotoğraf ve hissettikdikleri çok güzel, kendi mesleğinde insanlarla bir arada olmak , hele de böyle organizasyonlarla iyi bir hırs yapıyor insanlarda.
    Ayrıca evlilik öncesi epey yoğun ve yorucu geçmiş hayatın.

    YanıtlaSil
  14. ne güzel işte beni kimse mimlemiyooo :( küçüğüm diye heralde :):):)

    YanıtlaSil
  15. Ne yazmış ama 2006 yazı. Fotoğraf ve hissettirdikleri çok anlamlı.Gececim mim cevabını izninle erguvanda yazarım. sevgiler

    YanıtlaSil
  16. efendim fotoğraf mimi için teşekkürler yalnız biraz bekletecegim bu mimi çünkü fotoğrafcılık kursuna yeni başladım ee güzel bir şeyler yakalrsam cevaplayacağım .sevgiler.gecen sene yem attığım bir balığın iç organlarını çekmiştim onu mu koysam acaba?neyse biraz düşüneyim

    YanıtlaSil
  17. 2006 yazını hasretle geçirmişsin demekki.Mutluluğun daim olsun.
    Umarım bu aile en kısa zamanda en az 3 kişilik olur.

    YanıtlaSil
  18. Gece yurtdışında çektiğin fotoğraf beni de çok etkiledi. 2 yıl viyana'da öğrenim gördüm ve en çok sevdiğim dersleri aynı böyle bir sınıfta işliyorduk...
    Ne çok özlemişim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. gerçek profesör olma yolundasınya ondandır.inşalah lakabın gerçek olur.banada annem profesör der hep

    YanıtlaSil