23 Kasım 2014 Pazar

# Hamilelikte cinsiyet tahmini

Kız-Erkek Gebeliğindeki Farklar

Çoğumuzun kulağına çalınmıştır, gebelikte bazı işaretlere göre cinsiyeti tahmin etmek mümkündür. Bunların çoğunun belki bir bilimsel temeli yok, belki de var ama bilmiyoruz, yılların tecrübesi ve gözlemiyle kulaktan kulağa yayılmış bilgiler. Kimine göre saçmalık kimine göre doğru, ben de kendi hamileliklerimi göz önüne alarak, bildiğim bazı inanışları incelemeye almaya karar verdim.

Hamileliklerimin öncesinde çoğuna inanmazdım ama şimdi yaşadıktan sonra bazılarına hak veriyorum. Bir kız bir de erkek hamileliği yaşayan biri olarak deneyimlerimi sizlerle paylaşayım belki meraklı anne adaylarına bir faydası dokunur :)

1-) Göbeğin Şekli: kızlarda yana yayılmış, erkeklerde sivri göbek olur derler, doğrudur efendim. Özellikle hamileliklerinde az kilo almış, sadece karnı çıkmış ama kız doğurmuş anneler var, benim de karnım sivriydi ve herkes erkek demişti diyorlar. Bir çok foto inceledim, kendimden de biliyorum gerçekten farklı bir sivrilik var. En belirgin özelliği ise şöyle (ben söyleyeyim siz de dikkat edin bakalım) erkek göbeğinde aşağıdaki resimde göstermeye çalıştığım kalça kemikleri (yassı kemiğe örnek yazan yer) arasındaki bölge doluyor. Hani hamile değilken sırt üstü uzandığımızda bu kemikler sivri şekilde ortaya çıkar işte onlar. Erkek hamileliğinde bu kemikler hala ortada, elle kolayca hissedilebiliyor, göbek bu ikisinin arasında kalıyor. Kız hamileliğinde ise göbek bel sınırlarından itibaren dolmaya başlıyor, kalça kemikleri de daha gömülü oluyor.

2-) Göbek Üzerinde Çizgi: Geçen gün aklıma geldi, aaa benim bu hamilelikte çizgim yok. Daha önce annem de derdi, çizgi varsa kız, yoksa erkek diye. Bende doğru çıktı. Kız hamileliğimde doğumdan sonra da uzun süre gitmeyen bir çizgi vardı göbeğim boyunca, erkek hamileliğimde hiç oluşmadı.

3-) Göğüs Uçlarının Kararması: Benim aklımda erkeklerde kızlara göre daha koyu renk olduğu kalmış ama internette kabaca baktığımda daha koyu-açık kıyaslamasından ziyade daha erken/geç kararması şeklinde yorumlar var. Erken kararırsa erkekmiş. Benim durumumda hem daha koyu olduğunu hem de erken karardığını söyleyebilirim.

4-) Tatlı-Ekşi Aşermek: Tatlı yiyenlerin erkek, ekşi yiyenlerin kız bebeği olacağı söylenir ama ben buna fazla inanmıyorum. Daha önce yazdığım gibi aşerme vücuttaki eksik vitamin ve minerallere göre şekilleniyor. (http://ge-ce.blogspot.nl/2014/11/nasl-olursa-olsun-annemin-elinden-olsun.html) Benim iki hamileliğimde de bariz bir fark olmadı, ayrıca en yakın arkadaşım hamileliğinde ömründe yemediği kadar tatlı yemiş ama kız sahibi olmuştu.

4-) Göbeğin aşağıda yukarıda olması : kızlarda göbek yukarda, erkeklerde aşağıda olurmuş. Gerçekten de öyle oldu benim, kızda göğüs altından başlayan bir karnım vardı erkekte göbek deliği ve daha aşağısında.

5-) Annenin güzelleşmesi-çirkinleşmesi: kız bebekte anne çirkinleşir, erkekte güzelleşirmiş. Şu anki erkek hamileliğinde ben de böyle hissediyorum. Yalnız bu güzellik ışıltı ile karıştırılıyor bazen. Gerçekten hamilelerin cinsiyet farketmeksizin daha sağlıklı daha ışıl ışıl olduğuna inanıyorum, saçlar daha sağlıklı, cilt daha canlı görünüyor mesela, bunda hormonların etkisi var.

6-) Yüzde ve vücutta lekelenme: kızlar annenin güzelliğini alıyor diye çirkinleşir derler ya, bu bazen özellikle yüzde lekeler şeklinde kendini gösterirmiş. Bende spotlar veya çizgiler şeklinde bir lekelenme olmamıştı ama genel olarak tüm vücudum biraz daha esmerleşti.Normalde  buğday tenliyim cilt tonum koyulaşmıştı ve bundan pek de hoşlanmıyordum.

7-) Bir önceki çocuğa bakarak yapılan tahminler. Benim bildiğim iki tane var.

* çocuğun iki gözü arasında kalan burun bölgesinde, gri bir damar gözüküyorsa, arkası erkekmiş. Gerçekten kızımda ne zaman geçecek diye merakla beklediğim hala geçmemiş olan (2,5 yaş 2 aylık şuan) bir grilik var ve arkası erkek.

* çocuğun apış arası geniş ise arkası erkekmiş, bu da bizde tuttu valla.

Peki sizde durumlar nasıl?

67 yorum:

  1. Ben de hiçbiri tutmadı dahası arkası laflarına bakarsak tekrardan oğlum olur ve ya olursa diye düşünüyorum 3 ekrkekle zor iş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet tabi bunlar işin eğlencesi, fakat erkek de olsa kız da olsa farketmez her çocuk güzel be tütenim. Zor olabilir belki ama burda gördüğüm erkek çocukları var o kadar sakin ki erkek olup sakin bebeler de var yani :)

      Sil
  2. Metehan'da demişlerdi ki kız gibi güzel bu ardından kız geliyor. Hah, ardından yine kız gibi güzel erkek doğurduydum :D Ve hep ekşi çekmiştir canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bak onu unutmuşum kız gibiyse arkası kız erkek gibiyse erkek derler. Bizim Dilaya hep erkek gibi diyorlardı ama saçı yok diye yoksa bence güzeldi yani :)

      Sil
    2. ben hamileyim ve bi önceki kızıma herkes erkek gibi bu diyodu ama buda kız kişiden kişiye değişiyo ama benim arda bi düşük var belki o erkti onu bilmiyom:)

      Sil
  3. Bende hiç biri tutmadı, şu anda 29 haftalık gebeyim, ilki erkekti, bu defa kız. Yazılanların hep tersi oldu bende. Hatta Çin falı bile tutmadı :P Her hamilelik farklı oluyor, kategorize etmemek lazım, kendi deneyimimden bunu çıkarıyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beden hormonlar vs farklı olunca sonuçları da farklı oluyır tabi

      Sil
    2. Bende 8 haftalık hamileyim ve canım sadece eksi istiyor 2 oglum var insallah buda kız olur

      Sil
  4. abla bende eksi ve tuzlu yiyorum karnim gibegimin altinda top gibi bel kemiklerim ortada 4 aylik oldu erkek bekliyoruz insallah ama kesem sol tarafta hissediyorum herkes kiz dio solda oldugu icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kesin erkek sağ kız
      ultrason kağıdı ile karıştırıyorlar onda tam tersi ayna yansıması gibi düşün

      Sil
  5. Erkek bebek yorumlarin tutuo ama bilmiyorumo

    YanıtlaSil
  6. 3 aylikken doktor erkek buyuk ihtimal dedi ortada cikinti var dedi ve gobegimin assasinda karnim bel kemiklerim ortada hep eksi tuzlu yiorum sol tarafimda seyriyo gibi hissediyorum sol kesedeyse kiz diyorlar bilmiyorum

    YanıtlaSil
  7. Benimde oğlum olacak ve de karnım cıkmıyor göbek altımda karnım gönüllerde de kararma oldu henuz 4 aylıgım inşallah karnım cıkar😀😊🙌🚼

    YanıtlaSil
  8. Bende de tutmuyor..benim iki oglum var ikisindede göbegimde koyu cizgi vardi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende oğluma hamileyken bedenimi ikiye bölen koyu bi çizgi olmuştu..

      Sil
  9. Benim kizim olacak gobegim mideme çıktı valla ama gobegimde çizgi faln yok.

    YanıtlaSil
  10. Benim kizim olacak gobegim mideme çıktı valla ama gobegimde çizgi faln yok.

    YanıtlaSil
  11. Bende tam.tersi cizgim yok karnim sivri daha da güzellik geldi ve bebis kiz. Bence herkesin farklı oluyor kesin bir durum yok .

    YanıtlaSil
  12. Benim iki cocugum var kız erkek ücuncuye hamileyim bu hamileliğim cok farklı birbirileriyle hic alakası yok cinsiyetini cok merak ediyorum diger iki hamilelikte baya kilo aldm bunda zayıflıyorum digerlerinde cok kusuyordum bunda hic kusmuyorum gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeğin hamileliği çok rahat geciyor iki tane erkek çocuk annesiyim ikisi 9ay okadari rahat gecdiki 3cuyu hamileyim canim buda Kiz ama beni mahvetti 4ay bitti hale kusmalarim devam ediyor insallah gönlüne göre olur herşey

      Sil
  13. Benim iki cocugum var kız erkek ücuncuye hamileyim bu hamileliğim cok farklı birbirileriyle hic alakası yok cinsiyetini cok merak ediyorum diger iki hamilelikte baya kilo aldm bunda zayıflıyorum digerlerinde cok kusuyordum bunda hic kusmuyorum gibi

    YanıtlaSil
  14. Binim ücuncu hamileliğim 15 haftalık cinsiyetini cok merak ediyorum bi kız bir erkek cocugum var hamileliklerim aynıydı bu hamileligim cok farklı digerlerinde cok kilo aldm bunda zayıladım cok kusuyordum bunda hic kusmuyorum gibi

    YanıtlaSil
  15. Arkadawlar bende fazla inanmam ama iwte eylencesine.ilk kizim oldu wimdi 5 aylik hamileyim.cok fark yok aslinda.erik yiyorum yine ekwi weyler aweriyorum ama kizimda daha azdi.sonra kizimda karnimda cizgi vardi ama wimdi yok.kizimda karnim yukardaydi.ama wimdi cok awagida.buvarada 2 cinin cinsiyetide belli erkekmiw.
    Az cok inanmak lazim

    YanıtlaSil
  16. Arkadawlar bende fazla inanmam ama iwte eylencesine.ilk kizim oldu wimdi 5 aylik hamileyim.cok fark yok aslinda.erik yiyorum yine ekwi weyler aweriyorum ama kizimda daha azdi.sonra kizimda karnimda cizgi vardi ama wimdi yok.kizimda karnim yukardaydi.ama wimdi cok awagida.buvarada 2 cinin cinsiyetide belli erkekmiw.
    Az cok inanmak lazim

    YanıtlaSil
  17. Bende cok merak ediyorum bebisimin cinsiyetini ikinci hamileligim dort aylik hastaneye gitti ve doktorum bebegin bagdas kurmus gozukmuyo dedi insallah onumuzdeki gunlerde ogrenecem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kız bence çünkü erkek hemn gösterir geç cinsiyetini ögrenirsenir kızddır

      Sil
  18. Benim kafam çok karışık kızımda mide bulantısı vardı herseyden midem bulanirdi.sol tarafımda ağrım olurdu.şimdi ikinci hamileliğim mide bulantım yok kasiklarimda agrim var şiddetli baş ağrısı bel agrim çok şiddetli arada sol tarafım ağrıyor cinsiyet kız diyorlar ben inanmıyorum kızında erkeginde değilim cinsiyet bizim için önemli değil ama bu durumdayım inanmıyorum gerçekten cinsiyetde fark oluyormuş bende duydum fark var ama doktor kız diyo inanmak biraz dusunduruyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde senin gibi bi hamilelik sürecim var şuan 6 aylık hamileyim ilk çocuğum.. Doktor banada kız dedi ama herkes erkek diyor benide düşündürüyor biraz açıkçası..

      Sil
    2. Kızınız mı oldu oğlunuz mu peki?

      Sil
  19. Göbeğinde hiç çizgi yok bunda sms kızımda vardı doğumdan sonra gitti

    YanıtlaSil
  20. Ben size şukadarını söyliyim kardeşler rahimlerde olanı sadece Allah bilir,ayetle sabittir.hiçbirşeyin ama hiçbirşeyin cinsiyetle alakası kesinlikle yok.tamamiyle kişiyle alakalı farklılıklar.bunların hepsi tevavuktur yada kulaktan dolmalar.siz Rabbimize sığının dua edin gerisi boş boş boş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru allahta baskasi bilemez gercegi bir kizima erkek dediler kiz dogdu yegenime kiz dediler erkek dogdu burda allah c.c her sey benim elimde mesajini veriyor

      Sil
  21. Arkadaslar bende ikinciye hamileyim ilkinde oglum oldu ama bulantilardan bas kaldiramazdim bunda hic bulantim olmadi umarim bu kiz olur

    YanıtlaSil
  22. Benimde 4. ayim bitti basindan beri kizima olan hamileligime göre cok farkli bi hamilelik geciriyorum, okudugum kadariyla erkek bebege isaret belirtiler var gögüs uclarim erken ve fazla karardi, karnim asagida, ellerim cok kuru, canim en cok et istedi, kusmalarim olmadi, bas agrilarim oluyo ara sira, basindan beri erkek hissediyorum, fakat 4D ultraschall yaptigimizda doktor %80 kiz dedi, bakalim yanilma falan olmadiysa bi prensesim daha olucak ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde gebeliğin tıpkı sizin gibi belirtilerin tümü erkek bu kızım var
      .Bu hamileliğin çok farklı ağrıların çok fazla ellerim çok kuru hiç tatlı bişey istemiyorum cnm et türü setler isrio cnm as erken çok fazla binada doktor çok nettir konuştu kız dedi cevrmdekiler hep erkek gibi dolar ayriyeten kızımın alnının ortasında morluk var hani şu arkası erkek diolarya bilmiyorum kısmet bu işler hayırlısı olsun ama çok kafam karışık

      Sil
  23. Bütün belirtiler erkek yönünde göbek sivriligi,göbek çizgisi yok vs. 7 aylık hamileyim. Kızımız olacak . Doğumdan sonra yine yazarım. Acaba ne olacak bende merak ettim simdi.

    YanıtlaSil
  24. Hiçbiri tutmadı malesef.kızımda yğzğm ışıl ışıldı ,oğlanda lekelendim..karnım kızımda aşağıdaydı,oğlanda midemden başlıyor..herkeste tutmuyor yaniii��bunları okuyup ultrasona girmeden boşuna heyecan yapmasın kimse..sonra hevesiniz kırılır..

    YanıtlaSil
  25. Ben şu an 28 haftalık hamileyim 28 haftalık hamilelik kac ay eder internetden araştrdm net bi cevab bulamadm siz bilrsiniz ablalarım ���� benim ilk hamileyim

    YanıtlaSil
  26. Ultarsuyonların yannış yapma gibi bi olalğı varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık ultrasonlar yanlış göstermez, teknoloji çok gelişti. Ama benimkinde yanlış görmüşlerdi, gerçi ben yurtdışında doğurdum. kız dediler erkek oldu. ben erkek olduğunu hissediyordum, yukarıdaki belirtilerin hepsi vardı ama doktor kız diyince çok şaşırmıştım. rüyamda bile erkek görmüştüm.

      Sil
  27. 1 tane kız bebeğim var kızımda bulantılarım çok olurdu ayrıca çok iştahlıydım çok uykum gelirdi 2.hamileliğim iştahsızım bulantılarım az ve bebeği kasıklarımın altında hissediyorum cinsiyet hakkında tahmini olan var mı

    YanıtlaSil
  28. bende iki kız bir oğlum var kızım 6 aylık iki kız üst üste oldu kızlarda ki hamilelikle rım aynı şimdi de aynı bilmiyorum bu da mı kız acaba ? 13 haftalik hmileyim ve bebeği karnimin ortasında bu da mı kız acaba

    YanıtlaSil
  29. bende iki kız bir oğlum var kızım 6 aylık iki kız üst üste oldu kızlarda ki hamilelikle rım aynı şimdi de aynı bilmiyorum bu da mı kız acaba ? 13 haftalik hmileyim ve bebeği karnimin ortasında bu da mı kız acaba

    YanıtlaSil
  30. Mrb ben 12+3 günlük hamileyim doktorum kemik yapısına göre erkek dedi ve bi çıkıntı da var erkek olabilir dedi sözce yanılma payı varmidir

    YanıtlaSil
  31. Ben 3 kız doğurdum 3dede farıydı gerçi 3de oldu şuan hamileyim ve bunda midem bulanıyor tavuk etinden yüzümde bunda sivilceler çıktı kızlarımda böyle değildim acaba bunun cinsiyeti nedir inşallah oğlum olacak bu kız olursa buda ölecek

    YanıtlaSil
  32. Bana dua edin kızlar buna bisi olmasin bide tanhminizi alayim kızlarımda göbeğim dolgundu ama guzellestim hep salatalık yerdim bunda hep peynir yiyorum tuzlu şeyler tuketiyorum sizce nedir

    YanıtlaSil
  33. 7 aylık hamileyim 3 ayrı dr a cinsiyet sordum hepsi kız dedi ama görünüşüm ve yazılanlara göre erkek. Hangisi doğru ? Dr mu bu varsayımlar mı? İnsan tereddüt e düşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor ne demiş se o cikiyo benim 1 kızım var bende bakildim /.80 kiz dediler kızım oldu hayırlı olsun sağlıklı olsunda

      Sil
  34. bende test yaptim pozitif cikti sag kasik cok agriyor migde bulantim yok asiri uykum geliyor adetim 4 gun gecikti agxim ve dudsklarim cok kuruyor ve cok ayaklarim usuyor halsizim bi kizim var ikincisine oglan istiyorum dua edin kizlar....kizimda surekli erik ve limon yedim migdde yanmasi coktu 9 ay sakiz cignedim kizim surekli tekme atardi ve birde cok guzellesmistim ins bu oglan olur hamilemiyim kizlar kizim 6 yasinda 1 sinifa gidiyor kardes istiyor ben 23 yssindayim

    YanıtlaSil
  35. Rabbım öncelikle herseyin hayırlısını versin herkesin gönlünün muradını versin inşallah

    YanıtlaSil
  36. Rabbım öncelikle herseyin hayırlısını versin herkesin gönlünün muradını versin inşallah

    YanıtlaSil
  37. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  38. ben suan 16 haftalik hamileyim bebegim cinsiyetini gostermedi hep sirti donuktu.Cok merak ediyorum kizmi erkekmi sabah aksam canim et portajal istiyor tursu ve limon basindan beri yiyemiyorum ilk evladim kiz ilkinde et gormeye tahammülüm yoktu limon ve tursu asiri yerdim buda cok farkli ve hep tam tersi.

    YanıtlaSil
  39. Bende 13 haftalık hamileyim canım hep tatlı istiyor birtane oğlum var çok şükür bu hamileliğimde doktor erkeğe benziyor dedi hayırlısı bide kasiklarim çok agiryo

    YanıtlaSil
  40. Ben de 3 kızım var 4 çünkü çocuğuma hamileyim gece bile migdemmbulanıyor ama kusmuyorum şade sabahları safra çıkarıyım arada çok merak ediyorum daha 8haftalıgız

    YanıtlaSil
  41. Öncelikle meraba benimde bi kızım var 1.5 yaşında ikinciye hamileyim 4 aylık cinsiyeti belli deyil daha allah ayıpsız kul versin hayırlı bebekler olur insallah

    YanıtlaSil
  42. Bende 30+2 günlük hamileyim. Sadece göbeğim çıktı ve göbeğim Cook aşağıda ve devamlı sağ da hareket ediyor. Göbegimde çizgi üsten alta doğru 😊 gören erkek bebeğin olacak diyor ama kızım olacak 😊

    YanıtlaSil
  43. Bence herkeste farklı ozellikle sağ ve solda hissetmek falan .

    YanıtlaSil
  44. Burda oncekiyayinlari olanların herkesin neyi var merak ettim kızınız mi oglunuZmu

    YanıtlaSil
  45. Güzel anneler ben 4 haftalık hamileyim iki kızım var ikisindede çok kustum ama bunda bulantım yok iştahım açık ve daha dincim tecrübeli anneler sizce erkekmidir ağzımda tat bozukluğunda var

    YanıtlaSil