27 Mart 2009 Cuma

# Blog # blogger

İzleyiciler ve Blog Listesi Gadgeti


Bir önceki yazımda Eylül Bahçesi arkadaşım izleyicilere kendini eklediğini ama ne işe yaradığını anlamadığını söylemiş. Ona cevap olarak yazıyorum.

İlk başlarda bana da çok gereksiz bir gadget gibi gelmişti, ta ki bir ara bloguma trojanlar basıp benim onları kaldırmak için blog listemi kaldırmak zorunda olduğumda yaşadıklarımın zorluğunu anlayana kadar.

250 nin üzerinede takip ettiğim blogların url lerini önce tek tek kaydedip, sildikten sonra da tek tek yüklemiştim. Ay ne kadar da uğraşmıştım.

Meğerse blog listesine bir url eklemek için o sayfalara tektek gidip url adreslerini kaydetmeye gerek yokmuş. Blog listesinde İzlediğim Bloglar seçeneğini işaretleyince, tüm izlediklerimiz liste halinde görünüyor ve onları tık tıklayarak tek harekette oluşturulabiliyor.
Sonra ekle ve kaydet diyoruz bu kadar. Blog listesi gadgetini yanlışlıkla silenler hiç üzülmesin eğer izliyorlarsa o blogları hemen geri gelecektir.

Ancak malesef bazı arkadaşlarımız izleyiciler gadgetini eklememiş, gidiyorum ama tıklayacak birşey bulamıyorum. Doğrusu onların url sini eklemek zor geliyor. Buradan sesleniyorum herkes izleyici gadgeti eklesin lütfen.

Genelde hafta içinde beni yeni izlemeye alanları veya kendim gezerken keşfettiklerimi izlemeye alıyorum. Daha sonra hafta sonu onları blog listeme ekliyorum. Böylece adreslerini kaydetmek, sık kullanılanlara eklemek gibi bir derdimiz olmuyor.

Bu izleyiciler gadgeti "ooo çok kişi izliyor / aman az kişi izliyor" muhabbetlerine sebep olsa da, bunun ötesinde çok faydalı. Sadece bir sayı göstergesi olsaydı kesinlikle tutmazdım ama malesef çok işe yarıyor bu meret.

Bu yazdıklarım biliniyor olabilir, ama bilmeyenler olduğunu da gördüğüm için paylaşmak istedim.

33 yorum:

  1. iyi etin canım hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  2. paylaşımların için tşkler gece, bilmeyen arkadaşlarımıza da faydalı olacaktır...

    YanıtlaSil
  3. Nasil yapildigini biliyordum ama neden bu kadar gerekli oldugu uzerinde pek dusunmemistim. Sen anlatinca cok mantikli geldi bana da. Faydali bilgilerin icin tesekkurler. Medinem

    YanıtlaSil
  4. paylaşımın için çok teşekkürler
    hayırlı cumalar ve mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  5. Öğrenecek çok şey varr. Sağol Ge-ce...

    YanıtlaSil
  6. ben bilmiyordum liste me kişi ekleyeceğim zaman tek tek adres yazıyorum.sağol canım.

    YanıtlaSil
  7. Gece sayende blog ile ilgili herşeyi keşfediyoruz:) Ben blogumun tasarımını senin derslerinden yararlanarak oluşturmuştum ve ilk yazımda blogumdan sana teşekkür etmiştim şimdi de buradan tekrar teşekkür ediyorum iyi ki varsın:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. yeni bişey öğrendim.teşekkürler bizimle paylaştığın için

    YanıtlaSil
  9. ıcten ve paylasımcılıgın ıcın once coook cokkkk tesekkur ederım bu sanal alemde guzel ınsanlardan bırısın bende yaklasık 40 gun once farkına vardım :P bu durumun :)))

    YanıtlaSil
  10. Aman yarabbi, daha neler öğreneceğiz.
    Ciddiyim, yararlanıyorum ve takip ediyorum. Sağ olasın..

    YanıtlaSil
  11. bende yeni blogculardanımçok şey ögrenıyoruz senden gece saol daha önce sormuştum ama cevabını alamadım tekrar sorumu sorsam hatta sayfanda anlatırsın belki umuduyla blogumda netten buldugum resim yayınlamak istiyorum fakat birtürlü baglantı link ekleyemedim hatta alıntı tuşunu kullanıyom ama sayfada gözükmüyo not düştüm bende netten alıntı diye kaynagını göstermem için yardımına ihtiyacım var bekliyorum cevabınızı

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ge-ce,

    Ben bu gün blogger şablonu oluşturma derslerine başladım ve hiçbirşey bilmeyen biri olarak o kadar başarılı oldumki ben bile şaştım.Taaki arka plan resmi ekleme ye kadar.Yazının bu noktasına geldiğimde [Bunu yazacağımız yer en yukarılarda "body" eklentisinin içinde
    body {
    background: url(http://www.arka-planlar.com/ap/arka planlar 131.jpg);
    şeklinde olacak. ]Yazısına gelince yaptıklarım yeni bloğuma çok kötü yansıdı.Çünkü blody eklentisini buldum ama orada neyi sileceğim yada nereye yeni kodu ekleyeceğimi bilemedim.
    Siz biz acemilere yeterince açık yazmaya zaten gönüllüsünüz diye yazıyorum acaba burayı biraz daha açabilirmisiniz lütfen.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  13. ay öldüm bugün ancak bakabildim bloglara. çok yararlı bilgi gerçekten. hiç uğraşmadan yapılıyor. benim gibi uzun uzun yazmayın boş yere. :)

    YanıtlaSil
  14. Bilmeyenler için oldukça yararlı bir bilgi.Tşk.İyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  15. iyi bir bilfi tesekkurler
    iyi hafta sonlari

    YanıtlaSil
  16. Gece sen bir harikasın cidden ne güzel şeylere değiniğ ne kadar yararlı olduğunu biliyor musun :))
    valla tarafımdan aldın hayr duamı :))

    YanıtlaSil
  17. sevgili GeCe bunun tersi işlemi de var mı acaba...
    tamamen bilgiye katkı maksatlı çünkü liste 2 diyor...
    demek ki liste 1 biryerlerde mi gizli?

    YanıtlaSil
  18. sen bu blog alemi için hayırlı işler yapıosunnn bravoooo!

    YanıtlaSil
  19. Bilgi için teşekkürler. Gerçekten aydınlandım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Hemen uyguladım, sen yazmasan ben tek tek url girerdim ki giriyordum. Paylaşımın için çok teşekkürler....

    YanıtlaSil
  21. Hizmette sınır yok diyorsun yani sevgili Gece:))
    Yalnız ne yalan söyliyeyim ben bilmiyordum bu bilgiyi,tek tek ekliyordum eski usul:P
    O yüzden süper oldu,çok sağol:)
    Hafta sonun güzel geçsin...

    YanıtlaSil
  22. aaaah ah az önce 3. kez silinen listemi teeek tek ekledim sıra sana gelince de yazını gördüm keşke daha önce görseydim:) teşekkürler verdiğin bu bilgi için şablonla çok oynayan biri olarak her seferinde silinip giden listemi daha hızlı geri alabilirim artık ...çok sağol ge-ce cim

    YanıtlaSil
  23. "faydalı GeCe" çok teşekkürler. ben sebden çok faydalanıyorum. Allah razı olsun. Emeklrrine sağlık :)

    YanıtlaSil
  24. blogunuzunn doğumm gününü kutlamaya gelmiştimm benn :) nicee yıllara inş :)

    YanıtlaSil
  25. blogunuzunn doğumm gününü kutlamaya gelmiştimm benn :) nicee yıllara inş :)

    YanıtlaSil
  26. Çok faydalı bilgiler ...
    Teşekkürler!
    Nice blog'lara
    İyi geceler..

    YanıtlaSil
  27. Bloğumu bir açtım ki ne göreyim, listem yok görünmüyor. Hemen senin yazın aklıma geldi, dur bakayım GeCe göstermişti dedim kendi kendime ve sana geldim. Kulağıma küpesin, teşekkür ederim paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  28. merhablar.benim sitemle ilgili bir problemim var bana yardım edersen sevinirim.blogger kullanıcılarından yorum alamıyorum.yani yorum butonu çalışmıyor.ne yapacagımı bilemedim.bana yardımcı olursan sevinirim.mail adresim.eylemceylan1@hotmail.com

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. bu kadar açık belli olan bir şeyi anlayamamak ve anladıktan sonra marifetmiş gibi anlatmak gerçekten komik olmuş. siz de bakar körlerdensiniz sanırım

    YanıtlaSil
  31. çok bilgilendim sayende çokk teşekkür ederim bi de acaba beni silenleri yani takipten çıkanları görebiliyormuyum öle bişey var mı acaba?

    www.gulcinyaman.info

    YanıtlaSil
  32. ben dediğinizi yapıyorum blogda sadece başlık geliyor alt kısmı boş.aynı işlemi tekrar tekrar yapsamda sonuç alamıyorum.eski bir yazı ama yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler..

    YanıtlaSil
  33. Meğer çok basitmiş , sayende hemen hallettim :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil