19 Mart 2009 Perşembe

# Blog Yedekleme

Bloglarımızı Yedekleyelim


Blogger'a erişim engeli konulduğunda hepimiz paniklemiştik, acaba yazdıklarımız kaybolacak mı diye. O zamanlar blogun yedeklenmesi için araştırmıştım ama bununla ilgili bulabildiğim ingilizce kaynaklarda herkesin yedeklemeden faydalanamadığını okumuştum. Bir çeşit özel müşterilere açıktı belki.

Geçenlerde tesadüfen farkettim ki, sanırım uzun zamandır vardı, artık bloglarımızı yedekleyebiliyoruz. Bir sürü blogum olduğu için önce denedim. Sonuç olumlu ve başarılı. Sonra da önemli bloglarımı yedekledim.

Resimde görüldüğü gibi ayarlara tıklayınca en başta blogu içe aktar dışa aktar vs var. Önce blogu dışa aktara gelip verdiği dosyayı kaydediyoruz. Dosyayı bize gün ve tarihe bağlı şekilde veriyor. Dolayısıyla o güne kadar olan tüm yazı ve yorumları içeriyor.

Blogumuz bozulduğunda ya da başka bir bloga geçmek istersek, bu dosyayı içe aktar diyerek aktarabiliyoruz. Şimdilik bozuk blogda denemedim ama başka blog için denedim.

Her ay blogumun yedeğini alıp arşiv olarak saklayacağım. Bilgisayarımızdaki geri yükleme gibi bazı noktalar oluşturmakta fayda var.

Bilgisayarımız bozulduğunda içindeki tüm bilgilerin resimlerin kaybolması anındaki şok gibi hislerimiz blogumuz silindiğinde ya da bozulduğunda da geçerli. Bu yüzden kendimizi garantiye almakta fayda var. Ancak Blogger 'a gerekten teşekkür etmek lazım, bizlere böylesine kaliteli ve bedava bir ortam sunduğu için.

40 yorum:

  1. yine çok faydalı bir bilgi sunmuşsun bizlere.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. hemen yedekledim çok mercii :))

    YanıtlaSil
  3. Canım bu faydalı ve muhteşem bilgi için sonsuz teşekkürler.Hemen deniycem sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tesekkürler, hemen yedekledim.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten yine süper bir paylaşım. bende o içe aktar dışa aktar ne işe yaradığını anlamamıştım. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bir konuya değinmişsin canım. ben yedekleme özürlü bir insanım malesef, akıllanmıyorumda.
    telefonumu tuvalete düşürdüğümde sim karttaki bilgilerimde yedekli değildi hala çoğu arkadaşıma ulaşamıyorum bu yüzden :) inşallah akıllanırda blogumu yedeklerim :)

    YanıtlaSil
  7. Sen topluma ne kadar faydalı bir insansın. Çok teşekkürler Gececim, hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. BU HARİKA BİR BİLGİ TEŞEKKÜRLER PAYLAŞTIĞIN İÇİN BENDE YEDEKLEME YAPMAYI DÜŞÜNÜYORDUM NE OLUR NE OLMAZ GEÇENLERDE KAYDI DÜZNLERKEN RESMİ SİLDİM YANLIŞLIKLA AYNI RESİMDEN BİLGİSAYRIMDA YOKTU ELİM AYAGIMA DOLAŞTI NAPICAM DİYE ALLAHTAN ETKİNLİĞE GÖNDERMİŞTİM TARİFİMİ ORDAN RESMİ FARKLI KAYDET DEDİMDE YAZIMI YAYINLAMA FIRSATI BULABİLDİM SAOL ÇOK MUTLU OLDUM İNAN GÜZEL BİLGİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER BEN BUNU KESİN DENİYCEM.

    YanıtlaSil
  9. Bir de işin ilginci ne kadar az yer kaplıyor dışa aktardığımız dosya. Fotoğraflar blogspotta depolanıyor diye mi? Dışarıdan blogspot haricinde yüklediğimiz fotolara birşey oluyor mudur acaba? Yeni bir blog açıp densem mi?

    YanıtlaSil
  10. Canım bloğumu yedekledim teşekkür ederim.Sayfamdaki resmin taştığını fark ettim fakat resmi diğer şekliyle yükleyince yazılar okunmadı:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bir yedekleme alanı daha var.
    Htlmyi düzenleye tıklayınca.Sağ üst köşe de yedeklemek için tam şablonu yükle butonuna bastığınızda otomatik olarak dosyalara kaydediyor.
    Gece teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. canım o şablonun tipini yüklüyor içindeki yazılar ve yorumlar oradan yüklenmiyor malesef

    YanıtlaSil
  13. sevgili gece bloğumuzun gogle readerde belli bir günde takılıp kalıyor bu sorun nasıl giderilir ??birde yeni bir blog yaparsam o da aynı email adresinde mi açılıyor yoksa başka mail adresi mi alıyoruz ?*?cevabın için şimdiden teşekkürler !!

    YanıtlaSil
  14. aynı adresten çok sayıda blog açılabilir isterseniz başka adreslerden de olur, blogumuza girdiğimizde kumanda panelinde blog oluşturun var oradan hemen birkaç adımda yapılabiliyor reader da bazen güncellemeler göserilmiyor aynısı blog listesinde de oluyor sebebi bloggerdan mı bizden mi bilmiorum ama bizden olup olmadığını sayfa yenileyerek anlayabiliriz bilgisayarımız eski bilgileri kayıt altında tutar dolayısıyla ilk o bilgiler ekrana gelir yenileyince sayfayı düzelir genelde

    YanıtlaSil
  15. aynı adresten çok sayıda blog açılabilir isterseniz başka adreslerden de olur, blogumuza girdiğimizde kumanda panelinde blog oluşturun var oradan hemen birkaç adımda yapılabiliyor reader da bazen güncellemeler göserilmiyor aynısı blog listesinde de oluyor sebebi bloggerdan mı bizden mi bilmiorum ama bizden olup olmadığını sayfa yenileyerek anlayabiliriz bilgisayarımız eski bilgileri kayıt altında tutar dolayısıyla ilk o bilgiler ekrana gelir yenileyince sayfayı düzelir genelde

    YanıtlaSil
  16. Bende deneyeceğim teşekkürler arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Bloggerın kapanmasından sonra gerçekten buna ihtiyaç duymuştum ama o zaman da hep ertelediğim için unuttumm gitti. Şimdi taze bilgilerle bu işi yapmak lazım, teşekkürler gececim
    Ayrıca dediğin gibi bloggera da çok teşekkürler . Ne kadar çok insan var düşünsenize , meğer bir ihtiyaçmış ...Bloggerı seviyoruzzz

    YanıtlaSil
  18. ya ben bu ara blogsa sorunlar yaşıyorum....
    maalesef mesela senin sayfandaki hiç bir fotoğrafı göremiyorum.benim sayfamdaki arkaplan yok oldu.
    yedek al dediğimde hata veriyor.daha 2 gün öncesine kadarnormaldi.şimdi resim gösterirken kitleniyor.

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkürler Gece'ciğim,gecen günlerde kendi hatam yüzünden bloğumda ne kadar resim yüklüyse hepsini silmişim,albüm bölümünden.Halen de eski yayınladıklarımın resimleri yok ve ördüğüm siparişlerim sahiplerinde tekrar çekmemde mümkün değil.Bunu daha önce bilseydim keşke.Sadece dışa aktar diyeceğiz o kadar değil mi?

    YanıtlaSil
  20. yahu süpersin de ne karıştırıp duruyon heryeri :)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Gece,

    Bilgi muhteşem.Sağol.Hemen yaptım.Şimdi içim daha rahat.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  22. Merhaba GeCe siteme yaptığın ziyaret çok sevindim :) çok faydalı olmuş gerçektende bende blog kapatıldığında ücretli sisteme geçmiştim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. selam :d
    gece sana bişey sormak sormak ıstiyorum..
    mail adresınınzı alabılırmıyım???

    YanıtlaSil
  24. ne kadar haklısın aöf konusun da çok zor gerçekten yhaf ben liseyi bitireli 14 yıl oldu.yeminle senin bloğu gezerken geldi yorumun.sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  25. Gece bu paylaşımın için çok sağol bende yedekledim.
    Benim sıkıntım istediğim gibi bir şablonu yerleştirememek.Bir kaç denemeden sonra bıraktım artık

    YanıtlaSil
  26. Bende bu içe ve dışa aktar ne diyordum, böyle faydalı bir şey hakkında yazdığın için çok mutlu oldum. Hemen yapıcam, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. ben her hafta yedeğini alıyorum ne olur ne olmaz diye :))

    birde şu program var onunlada yedek alıyorum ben bazen

    http://www.brothersoft.com/blogger-backup-download-85373.html

    şifreli olan bloglarda yedekleme olmuyor ama :(

    YanıtlaSil
  29. @nalan keşke deha önce paylaşsaydın bu bilgiyi , blogger hizmete başlamadan önce de faydalanırdık :))

    YanıtlaSil
  30. eeee ben boşuna demedim "faydalı gece" diyeeee
    :D
    çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  31. Ben word dosyası olarak kaydediyordum, bu daha işime yarayacak. Sağol varol GeCe

    YanıtlaSil
  32. cok tesekkurederım gece:)
    bugun blogları gezıyorum, keyfıme keyıf katılıyor :)
    sevgılerımle:)

    YanıtlaSil
  33. Supersin sen yaa!! hemen yedekledim bile ;)Hemde ne kadar kisa surdu boyle. Bende kara kara dusunuyordum, ya bisi olursa bloglarimiza diyordum..cok sagol gece ;)

    YanıtlaSil
  34. evet ben kendi alanıma aynen bu şekilde aktardım,o zaman zarfında da wordpress ücretsiz e aktarmıştım,kesinlikle gerekli.yorumlarımız ve anılarımız var o satırlarda.

    YanıtlaSil
  35. Gece bilgilendirmen için çok teşekkürler.ben de yedeklemeliyim hemen:)
    teknik bilgileri çok güzel ve net aktarıyorsun.aynı konuyla ilgili farklı yazılar okuduğumda işin içinden çıkamıyorum:)
    çok teşekkürler tekrar ;)

    YanıtlaSil
  36. Bu bilgi için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı bir bilgi. Bloğumuza verdiğimiz emekler boşa gitmesin.

    YanıtlaSil