28 Ekim 2008 Salı

# Amigurumi # Knitting

Tavşi








Geçenlerde bahsettiğim tüylü amigurumi nihayet bitti. Aslında neredeyse bitmişti ama bacakları için ipim kalmamıştı. Tekrar yüncüye gitmek zaman aldı ve bugün bacakları da tamamlayarak bitirdim.

Amigurumi yaparken genelde kafamda canlandırıyorum, sonra onu tamamen keyfi şekilde (şablonsuz şekilsiz) örüyorum. Bunca amigurumiden sonra daha geliştiğimi farkediyorum.

Bazen yaptığım bir hayvanın çok iyi bilsek bile ayrıntılarına gerçekten dikkat etmediğimizi farkediyorum örerken. Mesela ağız, ayak vs. Bu tavşanın ağzını şekillendiriken gerçek tavşan resimlerine baktım. Mümkün olduğunca benzetmeye çalıştım zira çizgi şeklinde bir ağız insan görünümlü bir hayvan izlenimi uyandırıyor.



Kulakları iki parça şeklinde örüp birleştirdim, yine bacaklar da iki parça. Ağzın üst tarafı yaprak şeklinde iki parça ve alt kısmı da üçgen şeklinde bir parçadan oluşuyor. Dikerken dişleri altta kalacak şekilde birleştirdim. Burun ve göz ayrıntılarını işleyerek yaptım. Bıyıklarını da bir ambalaj kağıdını kestim. Aaa birde sepet ve havuçlar ördüm ki tavşimiz aç kalmasın :)

Çok sevimli oldu gerçekten. Siz ne dersiniz?

17 yorum:

  1. mükemmellik detaylarda gizli, ben de bir çok hayvanı örerken gerçek fotoğraflarına bakarak örüyorum. ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. sevimli mi...harika muthis super olmus..her ayrintiyi dusunmussun..ellerine saglik..bebegin oldugunda bu oyuncaklara bayilacak

    YanıtlaSil
  3. Cok sevimli ve orjinal!
    Helece dedigin gibi agiz kismina hayran kaldim ben...Sen bu isi ilerletmissin, ben bu sekil öremezdim.
    Eline saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. gece süper olmuş vallahi,harika yapmışsın,bunu yaparken ne tür bir ip kullandın ? ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. gece süper olmuş vallahi,harika yapmışsın,bunu yaparken ne tür bir ip kullandın ? ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok başarılı bence ve de çok şeker.

    YanıtlaSil
  7. değişik bir çalışma olmuş Gerçek bir tavşana da benzemiş.Kuyruğu bii ayrı sevdim havuçları canım çekti.bi de tavşan kanı çay ..ayy iğrencim :P ;)

    YanıtlaSil
  8. yazan herkese çok teşekkür ederim, kullandığım ipin adını bilmiyorum ama şu dut ipler çıktı ya onların sürekli tüylü olduğunu düşünün öyle bir ip kesiksiz tüylü bir yumak. Bunları örüyorum ama bebeğime kalır mı bilmem, sadece can sıkıntımı gidermek için yapıyorum birilerine veririm bunu da herhalde.

    YanıtlaSil
  9. cok detaylı bir çalışma olmus eline saglık gece:)

    YanıtlaSil
  10. n ıqetpomö folcömflwghjıqepıjhgndrodsanm1 6ıo

    YanıtlaSil
  11. ay yemin ederimçoook şeker!!!

    YanıtlaSil
  12. büyük özen gösterilmiş, çok başarılı bir çalışma, ellerine sağlık gece, çok çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş, gövdede kullandığın ip çok yakışmış, kadife ipten kuzu örmüştük bizde biraz zor ama hızlı ilerliyor. Detaylar konusunda haklısın, detayları yaparken önümüze mutlaka bir fotoğraf koyuyoruz

    YanıtlaSil
  14. Ya bu da çok sevimli ama yaaa :)

    YanıtlaSil
  15. Bu tavşi çok şekermişş :) Amigurumi oyuncakları çok seviyorum,ah bir de örebilsemm..

    YanıtlaSil
  16. acaba kime hediye oldu bu :)

    YanıtlaSil