18 Ekim 2008 Cumartesi

# Amigurumi # Örgü

Son Zamanlarda...

Ne zamandır el işi olarak birşey eklemiyordum. Sebebi aslında hiç birşey yapmamamdan değil aksine, aynı anda birçok şey yapmak istememeden kaynaklanıyor. Henüz tamamen bitmiş birşey yok elimde ama birkaç tanesi yakında bitecek. Yandaki resmi Kırmızı Minder yayına ilk başladığı zamanlarda, yönlendirdiği bir sitede görüp kaydetmiştim. Malesef linki bilmiyorum ve açıkçası tekrar bulmak zor geliyor. Bu odanın sadeliği ve örtüsü hoşuma gitmişti. Bir süre sonra aynı renklerde ben de yapmaya başladım. Her renkten birer yumak alıp örmüştüm ki, tekrar almaya gittiğimde aynı renk pembeden bulamadım. Ben de daha koyu pembe ile (eskisi aynı resimdeki gibiydi) tekrardan başladım. Uzun zaman da sürse, örmesi çok keyifli olduğu için yaparım diyordum. Ancak kablam (küçük ablam) ve annem de bu motiflerin tadını alınca bize de ver hep beraber yapalım dediler. Şimdi üç koldan yapılıyor, tam olarak ne kadar oldu bilemiyorum ama üçte biri bitmiş olabilir. Aşağıdaki resimde benim yaptıklarım görünüyor.


Bunu yaparken aklıma değişik fikirler de geldi. Daha doğrusu hatırladım. Babannemin evinde sedirlerin üzerinde bu tarz örtüler vardı. Ancak ortası kumaştı. Babannem eski kıyafetleri keserek kenarlarına bir sıra bu şekilde örüp birleştirmiş ve renk renk örtüler yapmıştı. Küçükken üstünde tepinirdik ama hiç farketmediğim bu ayrıntıyı hatırlayınca bir tuhaf oluyor insan. Bu fikirden yola çıkarak deneme amaçlı, eski kullanmadığım polar görünümlü kazağımı kestim ve aşağıdaki motifi yaptım. Gerçekten çok hoşuma gitti, bunu da tamamlayıp tek kişilik bir yatak örtüsü yapmak istiyorum yeğenime.





Ayrıca henüz yapmadım ama yeni doğacak bebeklere hediye olarak ortası renkli polar kareler ve kenarları da böyle örülerek çok sevimli battaniyeler örmek istiyorum. Biraz daha süslü püslü tabi.









Bu sürekli çalışmalardan başka kısa zamanlı iki işim daha var elimde. Bir tanesi tüylü bir amigurumi (yandaki resim) ilk defa denedim. Olduğu kadarıyla çok şeker görünüyor. Yakında bitecek biter bitmez koyacağım bloga, diğeri de yine bugün başladım bir bebek atkısı onun resmi de aşağıda. Bu atkıyı Annekaz'da bugün gördüm çok beğendim, hemen başladım. Ancak ben şapkasıyla birlikte takım yapacağım ve şapka için de atkıya uyumlu bişeyler uyduracağım.

Diğer yandan madem aramalarımda yemek tarifleri var bugün yaptığım tamamen GeCe uyduruğu bir yemek tarifi koyayım.

Geçenlerde almış olduğum ama biraz daha beklese çöpe gitmek zorunda kalacak bir demet pazım vardı. Ben bunu haşlayayım istersem sonra soğanlı yemek yaparım ya da başka birşey yaparım diye haşladım. Bir yandan örgülerimle meşgulgen mutfaktan kokular geldi. Dibi tutmuş geriye kalan bir avuç pazı... Pazıların içine beyaz peynir koyup rondodan geçirdim, içine sarımsak, karabiber tuz ekledim. Hemen bir çırpıda 7-8 tane çıkacak kadar krep hamuru karıştırdım. Pazı pürelerini koyup sardım. Üstüne biraz dil peyniri (evde o vardı yada kaşar peyniri de olur) koyup fırında erittim. Harika bir yemek oldu. Sonradan akılıma krepler tabağa sevis edildiğinde üzerine dökmek üzere salçalı bir sos yapılsa daha iyi olur gibime geldi. Bir dahaki sefere öyle denerim.

Krepleri öğlen yemeği için yapmıştım, akşam ise fazla acıkmadık. Kalan kreplerin yanına çok sevdiğimiz kabak soteyi yaptım. Kabaklar doğranıp biraz zeytinyağı ilave edilmiş tencerede, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenir. Kabağı en çok bu şekilde kullanıyorum. Çok pratik oluyor. Bir diğer yemeğimiz ise haşlanmış mısırdı. Böylece hafif bir şekilde karnımızı doyurduk.

13 yorum:

  1. örtü süper olacak sanırım.ortası polarlı da çok hoş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Evet örtüler çok güzel olacak.Yemek olayı pazılı krep nasıl kız güzel oldumu bari afiyet olsun lop lop et dolsun...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. its good to know about it? where did you get that information?

    YanıtlaSil
  5. what happened to the other one?

    YanıtlaSil
  6. ok. I found an information here that i want to look for.

    YanıtlaSil
  7. Afiyet bal seker olsun :) Vallahi yaraticisin hem de cok :)
    Bizimde sokakta bi nenemiz vardi onun evinde vardi sanki ....o ortulerden

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık, örtülerin çok güzel olacağına eminim. bitmiş resimlerini mutlaka görmek istiyorum. Polarlı örgü fikride harika.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. SELAM
    BİR ÇOK YARIM İŞŞE SAHİP OLANLAR ARASINDA BENDE VARIM.
    AMA GÜZEL BİR TARAFIDA VAR.
    HEPSİNİN EŞ ZAMANLI BİTMESİ:))
    KREP TE FAVORİSİDİR HAFTASONU KAHVALTILARIMIZIN...BU GÜNKÜNÜ BURADAN ALDIM.BELİRTEYİM:)))
    BYY

    YanıtlaSil
  10. on parmağınızda on marifet maaşalah diyorum

    YanıtlaSil
  11. BAyagi islerin varmis, kolay gelsin:)
    Amigurumiyi merak ettim dogrusu:)

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık ne guzel ormuşssun o karelerden patikler yapıyorlar hiç gordun mu bir yerde? cok değişik duruyor...

    YanıtlaSil
  13. ne kadar marifetlisiniz, çok güzel olmuş motifler, eminim tamamlanınca harika bir şey çıkar ortaya, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil