17 Ekim 2008 Cuma

# Blog

Anahtar Kelimelerim

Google Analytics kullananlar bilirler, ziyaretçilerin trafik motorları üzerinden hangi anahtar kelimelerle geldiklerinin bir dökümünü sunar bizlere. Arasıra bakar gülerim, çünkü hakikaten çok komik aramalar oluyor. Bugün de ne zamandır bakmadım bir bakayım dedim. Gerçi çok fazla (bugün itibariyle 272) anahtar kelimem var ama aralarından bazılarını seçeyim. Bu aramaları görünce insanların arama yapmayı bilmedikleri kanısına varıyorum.

Ençok arama jade dizi ile yapılmış. Öyle bir dizi vardı ben de bir aralar seyretmiştim, Fas'ta geçen jade adında bir kızın hikayesi. Acaba bu aradıkları o mu? Benim sitemdeki ise Charlie Jade.


Sonra kadir gecesi kutlama kartları diye aranmışım, ikisi de ayrı ayrı var ama bir arada yok ki :(

Bu arkadaşı da tebrik etmek lazım aynen şöyle yazmış w w w justin tv en 2008 in en iyi yabancı filmleri bakmak istiyorum , uhh ben bile yazarken yoruldum. Bir de w w ların arasında nokta yok.

Bir de sanırım bilim adamı ve sanatçı yazıma yönlendirilmiş kişiler var ki bunlar beni bilim adamları sanatçısı (ne demekse), bilim adamlarının hayalgücü (güzel bir arama), bilim adamı ve santçının özellikleri (bu kesin ödev arıyor), bilim ve sanat adamları , sanatçı bilim adamları, ve bunun gibi daha bir çok arama ile bulmuşlar.

Bir arama da aynen şöyle yapılmış ama neyi aramış ben onu anlamadım. "bende seni seviyorum canım"+translation ama tırnak işareti kullanmayı biliyor arkadaş. Herhalde bu cümlenin ingilizcesini aradı.

Bir de blogger desteği ile ilgili aramalar var. blogger şablonları, 980 piksel header (işte buna şaşırdım, benim şablonum da 980 piksel, tam isabet) , banner çalışmaları, blogspottta blog yazıları alanını büyütmek, (evet işte ben de var buldun !!!) blogger arkaplan değiştirme, (yaşasın bu da vardı, ama açıklama değil) blogger şablonunda header resmi nasıl ortalanır , (bravo valla), blogspot tatlı ekşi tavuk(eveeet benim tarifim)

Çok fazla yemek tarifi koymasam da birkaç tane arama yapılmış sevindim. tel şehriye arpa şehriye salataları, ( bir tarifim vardı ama tel şehriyeden, olur mu?)tatlı ekşi sebze, tatlı ekşi soslu tavuk, tatlı ekşi çin sosu, çin usulü tatlı ekşi soslu tavuk, çin usulü ördek tarifi,(hııım ), çin usulü fare tarifi ( bu ne yaaa ıyyy), salyangoz sosu (bizim sally ile karışmış), ve haşlanmış lahana ile yapılabilecek tarifler (hehe ben bi tarif vermiştim). Aaa birde körü soslu tavuk. Dikkat çekiyorum KÖRÜ SOSU.


Amigurumi ile çokça arama var tabiki. Bunlardan ilginç olanları, birkere tüm olası yanlış amigurumi yazıları var, amigurumi ytl (herhalde fiyatı merak ettiler), örgüden oyuncak çirkin ördek örnekleri, (neden çirkin arıyor anlamadım) , örgü kaplar, örme oyuncak, ponpondan klozet takımı (aaa yok böyle bişey bende ama güzel olurdu yaaa)

Bunun dışında okurken güldüğüm diğerleri. Kategorilendirmek zor geldi de..(hih hih)

dekoratör olmak istiyorum (ben de istiyorum keşke) , eminönünde klozet takımı (git canım bulursun orda vardır), gece hisleri (benim hislerimi merak etmiş canım benim), gece örgüsü (gece ile gündüz örgüsü arasında ne fark var, hee anladım benim örgülerimi aradın sen ee tabi o farklıdır), relaxing videos (ay aman yok bende böyle bişey gelmeyin ), izmirin kurtuluşu hakkında şiir iki kıta (canım benim inşallah bulmuşundur, neden böyle ödevler verirler anlamadım yazık çocuğa birsürü alakasız siteye giriyor bulmak için di mi canım) kaplumbağalar en çok nerde bulunur (valla bilmem ama bizim evde iki tane azman var) koşan adam resimi nasıl çizilir (bunu anlatmadım ama söz bidakine yazıcam) kyle xy kaç sezondan olmakta (cevabı var dizilerde, ne kadar da spesifik bilgi arıyorsun) lostu nerden seyredelim (nerde istersen seyret bana ne soruyosun) maldivler amatour photos (bak bu biraz ingilizce biliyor ama maldivlerin ingilizcesini yazmamış, yarı tükçe yarı ingilizce hehe) maldivler insanının fotoğrafları (bir gözlemci arkadaşımız, valla hiç çekmedim çünkü biz Türkiye'de izinli izinsiz herkesi çekiyoruz ama ülkelere göre farklı anlayışlar var bu konuda, bazı yerlerde yasak mesela, bilmediğimden çekmedim hiç, ne olur ne olmaz) maldivlerde 1 hafta nekadar (mevsime göre değişiyor canım, turlara bakman lazım) male hangi ülkenin başkentidir (eveeet maldivlerin başkenti) mısır tatili nezaman gidilmeli (paran ne zaman çıkışır, iznin ne zaman olursa gidebilirsin) nikah şekeri malzemeleri nerede bulunur (nikah şekercilerde hehe, tahtakalede elbet) olumlu olumsuz sıfatlar (malesef bu konular bende var ama dilbilgisi dersi olarak değil, hayat dersi) plastik mandal almak istiyorum (al canım bana da gönder şöyle renkli cicili bicili olsun) ramazanın 1.günü ile başlayan hikaye ( yaa var mı böyle bir hikaye, ama ben de yok :( ) salatalık what is mean on english (çat pat ingilizce ile salatalığın anlamını aramış yazııık, online sözlüklere girsene be kardeşim, madem istedin ben sana söyleyeyim "cucumber" ) tnik modelleri (bu ne tunik mi demek istedi acaba), tuhafiye dükkanında satılan malzemelerin toptancıları (eminönündeeeee) bayan kuaförü sitesi için intro ( bu kardeş de site yapacak bedava intro arıyo, söyle bana ben yaparım sana hemencecik :P)

Görüldüğü kadarıyla arama yapmayı bilmiyoruz. Google'a kayıtlı milyonlarca siteden, aranılan şeye en kısa yoldan ulaşmak için tırnak işareti kullanmayı, ilişkili kelimeleri "+" ile birleştirmeyi, çıkan sonuçlarda istenmeyen kelimeler varsa arama çubuğuna "-" kelimeyi yazmayı unutmayalım. Bir de her siteye tektek girmek yerine altında yazan kısa metinlerden, sitenin içeriğini anlayıp, ilgili siteye girilirse zaman kazanmış oluruz.

Başka aramalarda görüşmek üzere, hoşçakalın, beni bulun efeeem.

Not: Diğer blogcuların da komik anahtar kelimlerini bekliyoruz, biraz da gülelim, keyiflenelim.

16 yorum:

  1. :)))))
    kıs bende de vardır anahra kelimeler bir bakalımmm...

    YanıtlaSil
  2. :)))))
    kıs bende de vardır anahra kelimeler bir bakalımmm...

    YanıtlaSil
  3. plastik mandal almak istiyorum


    en cok buna guldum
    kim engelliyor ki acaba :)

    YanıtlaSil
  4. Ben hiç bakmam anahtar kelimelere :)
    Sende geceyi aydınlat cümlesi çok güzel olmuş yorum bırakırken :))

    YanıtlaSil
  5. evet bendede var ama seninkiler bayyağı bir ilginçmiş yani yazmaya değermiş yazmaya değer birşey olursa ben de yazarım belki bir gün
    kolay gelsin canım

    YanıtlaSil
  6. merhaba gece
    enteresan aramaların varmıs hakikaten, bazen ben de bakar bakar gülerim, benim siteme de şöyle biri düşmüştü:
    hamile kalmak istiyom
    !?

    YanıtlaSil
  7. ya valla ben de şaşırdım, kaç kere okudum hala gülüyorum, ayşecim sağol, "sen de geyeci aydınlat" yazısını yazma fikrini senden aldım. Hiç dikkat etmemişim onu değiştirebileceğime, bayağı bir aradım nasıl yapacağımı ama buldum.

    YanıtlaSil
  8. gece,çok güldüm ya bende var ilginç şeyler ama bu kadar değil ,seninkiler pek komikmiş.

    YanıtlaSil
  9. Aman neler var neler, arama yapmayı öğreniriz inşallah

    YanıtlaSil
  10. ay benimkindede zürafalar neden uzun boyluymuş araştırmışlar cevabını bilsem keşke :))

    YanıtlaSil
  11. kaç aydır "zinco mega" ve türevleri sayesinde duyarlı anneleri ağırlıyorum blogumda :) bu konuyla ilgili yazı yazmasam hiç gelen olmayacakmış gececim :)

    seninkiler de baya detay aramışlar :)

    YanıtlaSil
  12. ya ne manyaklar var :) Uluslararası Arkadaşlık Ödülü / Friendship Around The World Award ÖDÜLÜ YAZIMI OKU SENDE VARSIN.:)

    YanıtlaSil
  13. Ay gerçekten de arama yapmayı bilmiyormuşuz :) arada benimde acayip aramalarım olur. Ama senin buldukların kadar komik sayılmaz sayılırım. Bundan sonra arama yaparken daha dikkatli olacağım hehe...

    YanıtlaSil
  14. aramalarımızı nasıl yapacağımızı bilmiyoruz aklımıza geleni yazıyoruz aynı zamanda meraklı insanlarız
    ben de de Eyüp sultan ın doğumu
    var ........
    arkadaş merak etmiş

    YanıtlaSil
  15. merhaba..
    buradan doğru gidiyorum.
    bakalım bende ne güzellikler var:))
    sevgiler canım keyifle geçireceğin bir haftasonu olsun:))

    YanıtlaSil