22 Ekim 2008 Çarşamba

# Gezi # Panoromio

Panoromio

Bilmiyorum haberiniz var mı bu siteden. Geçenlerde Ce keşfetmiş çok hoşumuza gitti. Panoromio , Google Earth ile ortak çalışmaları sonucunda harika bir ürün ortaya çıkarmış.

Bu site dünyanın bir çok yerini Gogle Earth ile dolaşırken, üyelerin gönderdiği resimler ile bezemiş. İnanılmaz güzel resimler olmasının yanı sıra hiç görmediğimiz yerlerin fotoğraflarını görmek bambaşka bir duygu. Haritadan istediğiniz ülkeye, bölgeye gidip oraya yüklenmiş olan fotolara bakıyorsunuz. Fotoğrafların kaliteleri çok iyi istediğiniz gibi kaydedebiliyorsunuz.

Mesela biz şimdiden gitme hayalini kurduğumuz yerleri dolaşıp, resimleri gördükten sonra kocaman bir iç geçirip, sabırsızlanmaya başladık.

Diğer yandan daha önce gittiğimiz Maldivler ve Mısır'ın kaldığımız bölgelerine baktık. Mesela Mısır'daki kaldığımız otelin plajının resmi aynen vardı ve görünce sanki ordaymışız gibi hissettik.

Bu sitenin çok büyük bir önemi var bence tatilciler için. Çünkü çoğu zaman gittiğimiz yer hakkında kulaktan dolma bilgilerimiz olur ve ummadığımız şekilde karşımıza çıkabilir. Ce diyor ki bu sayede gideceğimiz yerlerin nasıl olduklarını önceden çok rahat görebilir ve pişman olma olasılığı düşer.

Diğer yandan harika resimleri görmek ve iş aralarında hayal kurmak için mükemmel bir site.

Bakalım siz beğenecek misiniz?

4 yorum:

  1. çok guzel bir site gercekten girip kendimi kaybettim sitede

    YanıtlaSil
  2. Fikir guzel hemen gidip inceliyorum

    YanıtlaSil
  3. insan kendini kaybedebilir bu sitede, biraz göz gezdirdim ama vakit olduğunda detaylı gezmek gerek.

    YanıtlaSil
  4. Resimlere bak ya ne kadar güzel. dedigin gibi insanın heeer yeri gezesi geliyor. :)) Daha tam kullanımı bilemedim sitenin ama araştırayım biraz daha. Çok güzel bir site paylaştıgın için tşkler.

    YanıtlaSil