19 Ekim 2008 Pazar

# film # movie

Wall-e


Bu filmi Ramazan bayramından önce seyretmiştik Ce ile sinemada. Çok güzeldi, mutlaka herkes seyretmeli. Hem dünyamızı korumak için ciddi bir ders veriyor, hem de sevginin değerini hatırlamamızı sağlıyor. Karşılık alamasan da sevginin gücünün ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Ancak filmin 5 yaş altı çocuklar için uygun olmadığını düşünüyorum. Daha çok ilk öğretim öğrencileri için bence. Dünyanın neden çöp haline geldiği, bitkinin neden bu kadar önemli olduğu, insanların neden tombul olduğu gibi sorular sorabilirler. Filmdeki dersi kavrayamayabilirler. Zaten film sırasında bir çok küçük çocuk sorular sorup duruyorlardı ve yerinde oturamadıklarına bakılırsa, çok da beğenmemişlerdi.


Filmin sonunda Wall-e'nin, Eva'nın giden hafızasını geri getirmek için çabaları sonucunda, Eva'nın onu hatırlaması sahnesi gerçekten çok güzeldi, ikimiz de ağladık. Bunun dışında gerçekten çok tatlı bir robot Wall-e, sadece çocuklara değil, tüm büyüklere tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. PAŞADA BU ROBOT FİLMİNİ İSTİYOR İNŞ. BİR GÜN ONU GÖTÜRECEĞİM...

    YanıtlaSil
  2. fragmanlarından sıkıcı bir film oldugunu dusunmustum ama mesaj veren güzel bir filmse gotureyim ben de cocukları...teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. cok guzel anlatmissin herkesin izleyesi geliyor :)

    YanıtlaSil
  4. benimde merak ettiğim bir film bir film tavsiyesi de benden eski bir film belki seyretmişsindir.THE MIGHTY

    YanıtlaSil