5 Ekim 2008 Pazar

# free blogger templates # şablon değiştirme

Blogger Şablonları

Nereden nereye.

Blog dünyasına adım atmam yaklaşık bir yıl önce web tasarımı ile zorunlu olarak tanışmamla başladı. İşim gereği webmaster oldum ve hiç başından ayrılmadığım bilgisayara daha da yapıştım. html kodları öğrendim ve bir site tasarladım. Site yapımında daha çok hoşuma giden görsel tasarımı yapmaktı. Çok araştrdım, okudum, gezdim. Siteleri inceledim. Bir süre önce web2 stilinde tasarımlar ağırlıktayken (be bunlara parlak, cam görünümlü siteler diyorum, ya da daha anlaşılır şekilde vista stili) bana göre şimdi ilustürasyon ağırlıklı tasarımlar gözde. Bütün araştırmalarımda bildirgeç kaynaklarıyla bana çok yardımcı oldu. Zaten onun aracılığıyla 10marifet'i keşfettim, sonra da kolumu kaptırdım.

Site tasarımında kullanmak amacıyla çeşitli ilustürasyon programları ile çalışmaya başladım ancak çok da ilerlediğimi söyleyemeyeceğim. Blogumu açtıktan sonra da hazır şablonların çoğunu araştırdım. Öyle ki artık hep aynı şablonlar karşıma çıkmaya başlamıştı. Bu yüzden artık ciddi şekilde olmasa da karşıma çıkan yenilikleri araştırmaya ve bilgilerimi arttırmaya devam etmekteyim.

Bazen bir bloga girdiğinizde tasarımı çok hoşunuza gidebilir. Acaba nasıl yapılmış derseniz çoğunlukla altında tasarımcının adı ve linki bulunur. Bir çok tasarımcıyı bu şekilde bulmuştum. Genelde çoğu tasarımcılar erkektir ve şablonlar bayanlara çok fazla hitap etmiyor. O kadar çok araştırmadan sonra bir site gördüğümde tasarımcının erkek mi kadın mı olduğunu anlayabiliyorum. Kadınların tasarımlarında "kadın dokunuşu" kendini hissettiriyor.

Dün Annekaz'ın yazısında link verdiği blogun dizaynını çok beğendim. Hemen altında link aradım ve buldum. Ben bu siteyi nasıl daha önce görmedim. Süper stiller var ve tasarımcı bir kadın , hemen anladım.

Simply Fabulous Blogger Templates sitesine girince hem bedava şablonlar hem de blogger ile ilgili dersler bulabilirsiniz. Ayrıca kişisel tasarımlar da yapıyor Lena. Free Templates linkine girince ise büyülendim. Özellikle elişi tasarımlar yapan bayanlara uygun harika şablonlar var. İşte bunlardan birkaçı.





Bu harika stillerden kullanıp daha da özgün bir şablon elde etmek için de Annekaz'ın blog arkaplanı değiştirme ile ilgili son yazısından faydalanabilirsiniz. Ben deneyeceğim. Biraz yenilik hepimize çok iyi gelecektir.

13 yorum:

  1. Sevgili Gece,

    Şablonların hepsi çok güzel ama şöyle bir durum var.

    header kısmındaki resimleri daha önce çok gördüm ve hatta bir tanesini ben de kullandım.Lena arkadaşımız free photo sitelerinden aldığı resimleri banner kısmına yapıştırıp,arka plan rengini de resimlere uygun yapmış.bu şekilde template hazırlaması da güzel tabii,ciddi uğraş gerektiriyor...

    svgler,

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir konu. Bende hala gönlüme göre bir blog şablonu bulamadım :( belki o sitede bulabilirim. tşkleeer.

    YanıtlaSil
  3. Ablacım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? ben download yapamıyortum. Olmuyor. Firefoxda yükledim ama yinede olmuyor. Nasıl yapacagımı bilemedimki.

    YanıtlaSil
  4. tamam aysecim ben bakar sana dönerim

    YanıtlaSil
  5. şablonların altında download yazınca çıkan kodu kopyalayıp html düzenleden bu kodu yazmamız lazım. Birakaç tanesini denedim hata verdi. Kodların kapanışları eksik diyor. Kodu bir incemekte fayda var şimdi fazla vaktim yok deneyeceğim. Ama gördüm ki şablonlardan biri minima idi sanırım sadece renkler ve arkaplanla oynuyor bizim kodlarda sadece bu kısmlar da değişebilir. Daha iyi inceleyip ayrıntılarıyla yazacağım.

    YanıtlaSil
  6. Böyle güzel şablonlarla yenilik iyi fikir bakıyoruz siteye şimdi

    YanıtlaSil
  7. Ablacım blogumu mahfettim :( eski şablonumuda kabul etmiyor artık :( Özelleştiremiyorumda, sürekli blogunuzu yükseltin diyor ama hiç bişey olmuyor. Gadget bile ekleyemiyorum artık :(
    Anlamadıgım işe kalkışmamam gerekeiyordu :(

    YanıtlaSil
  8. Artık sayfam acılmıyor hiç :( bütün yazdıklarımı kaybettim :((( halbuki kaydetmiştim eski şablonumu ama tekrar ekleyince ekrana artık hiç bişey cıkmıyor :( Çok kötüyüm :((

    YanıtlaSil
  9. çok üzüldüm ayşe ama merak etme bir şekilde düzelir. Birkaç şey araştırdım düzelebilir. http://help.blogger.com/bin/answer.py?hl=en&answer=41447 sitede bişeyler buldum. Ben sana yardımcı olmaya çalışıcam, merak etme. Postların muhakkak kayıtlı biryerde sadece görüntülenme sorunu var. Çözeriz.

    YanıtlaSil
  10. merhaba..yorumları okudum.bu şablonlardan bende denemiştim ama hata verdi.sevgili ayşe.benzer birşey benimde başıma geldi.bir arkadaş herşeyi geri getirdi sağolsun.istesen ona yaz.sanırım yardımcı olur sana.linki http://makhina.blogspot.com
    üzülme canım herşey biyerlerde kayıtlıda sanırım biz daha kavrayamadık.sevgiler her ikinizede...

    YanıtlaSil
  11. ablacım sen yardım etsen :( anlamadım bişey :(

    YanıtlaSil
  12. ayşecim arkadaşa şifreni ve mailini birak.yorumları onaylı.senden haber bekliyor.üzülme tatlım hallolur.

    YanıtlaSil