30 Aralık 2014 Salı

İzleyiciler Gadgeti Nerde

Kısa bir post yazıp kaçacağım. Normalde yeni bloglar keşfetmeyi ve okumayı çok severim. Beni takip eden kişilerin de en azından blogları var mı diye bakıyorum, bazı kişiler blog yazmıyor google plus kullanıyorsa onları ekliyorum ancak, blogu olduğu halde takip etmem için bloglarında herhangi bir işlev bulunmayan kişiler var.

Google+ çıktıktan sonra bloggerda yerleşim panelinde kolayca bulabildiğimiz izleyiciler gadgetinin yerini google+ gadgeti aldı, ancak izleyiciler gadgeti kalkmış değil. Sanırım özellikle yeni blog yazmaya başlayanlar bu gadgeti bulamıyor veya önemini bilmiyor.

Google+ veya izleyiciler gadgeti eklemek, beni ne kadar az/çok kişi takip ediyormuş diye gösterme amacını değil, ziyaretçilerin sizi kolay okuması amacını taşıyor. Mesela ben bu eklentilerin bulunmadığı blogları takibe alamayınca unutuyorum, sık kullanılanlara eklesem bile bu durumda farklı cihazdan okuduğumda bulamıyorum. Oysa takibe aldığım bir blogu her yerden okuyabiliyor, son güncellenmiş yazıları blog panelimde görüyorum.

Blogunuza bu gadgetleri eklemek için yerleşim bölümüne gelin. Gadget ekle yazan herhangi bir yere tıklayın. Yeni çıkan oencerede aşağıdaki görüntüyü göreceksiniz.

Sol kısma bakarsanız burada temel gadgetler listelenmiş. Google+ bu kategoride, isterseniz ekleyebilirsiniz. İzleyiciler gadgeti ise soldaki temel yazısının hemen altında bulunan diğer gadgetler bölümünde en üstte. Buradan ekleyebilirsiniz.


Bu gadgetlerden biri veya her ikisini birden eklemenizi tavsiye ederim. 

8 yorum:

  1. Blog yazmayı özledim.
    Alakasız yorum,kabul:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okumayı yazsana yeni yılda en azından haftada bir diye hedef koy

      Sil
  2. bilmiyordum blog yazma konusunda yeni sayılırım. bloğumu açıp uğraşayım biraz

    YanıtlaSil
  3. Sevgili gece; ben izleyiciler köşesini eklediğim halde çalışmıyor, gözükmüyor, sertifika hatası diye bir şey yazıyor, bir de her zaman yorumlara cevap veremiyor ve diğer bloglara yorum yapamıyorum..Mutlu yıllar diliyorum, yeni yılda görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog uzantılarının com.tr olmasından sonra bir hata veriyordu, senin sorunun da bu olmalı. Bir çok sitede çözümü yazıldı ben de uygulamıştım ama o değişikliği yapmaya göze alamazsan da g+ gadgeti de benzer işi görür

      Sil