17 Aralık 2014 Çarşamba

# 2. gebelik günlüğüm

2. Gebelik Günlüğüm 34. Hafta

Bu günlerde kafamda bir sürü deli düşünceler dolaşıyor yine. İkinci çocuğu yapmakla iyi mi yaptım kötü mü yaptım, ülkemizdeki ve dünyadaki kötü haberlere bakınca hiç yapmamak daha mı iyiydi, Helo'nun değişen tavırlarını düşününce ikisini birden nasıl idare edeceğim, ertelenmiş heveslerimi bir gün gerçekleştirebilecek miyim ve ben şu an bu kadar yorgunken son haftalara kadar nasıl dayanacağım. Korkuyorum...

İkinci çocuğa karar verme aşamasında, tüm olumlu-olumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp (maddi manevi yetersizlikler, ülke şartları... herşey) saf bir şekilde düşündüğünde, daha doğrusu düşünmek değil iç sesini dinlediğinde gelen cevaba göre hareket etmeli insan derdim hep ve benim için bu cevap evetti. Tüm varlığım onu istiyor, bekliyor ve ona da, ilk yavrum gibi herşeyimi feda etmeye hazırım. Bunu anımsayınca diğer tüm karamsar düşünceler dağılıyor, huzurum geri geliyor. Elbet var bir hayrı, elbet biz herşeyi bilemeyiz ve elbet hayatın kötü yönleri olduğu gibi güzellikleri de var.

Bu hafta mesela şahsen hiç tanışmadığımız bir anne için bir baby shower partisi düzenledik. Facebookta biraz moralinin bozuk olduğunu görünce, birkaç arkadaş toplaşıp sürpriz yapmaya karar verdik ve onun için günlerce hazırlık yaptım. Çok yoruldum ama farkettim ki ben insanları memnun etmek için uğraştığımda, onlara faydalı olmak istediğimde müthiş neşeli ve enerjik oluyorum. Ne kadar uzun zamandır ailemden başka birileri için bunu hissetmemişim. Dolayısıyla bu hafta yorgun olsam da daha keyifli geçti.

Artık ellerim ve ayaklarım şişmeye başladı, sürekli bir mide yanması çekiyorum ve pelvik ağrıları gerçekten zorluyor. Özellikle akşamları yürüyemeyecek duruma geliyorum. Gece uykularım pek iyi sayılmaz, gündüz dinlenmelerim zaten yok. Üstelik kızım biraz daha huysuz bu günlerde :( Ona yetemediğimin farkında ve dolayısıyla daha fazla ilgi bekliyor benden.

Bu hafta yapılacak işler konusunda çok yol katettik nihayet. Yarım kalan perde de dahil tüm ütüler bitti, hastane çantası hazırlandı, alt katın camları silindi, ekstra ikea alışverişi yapıldı kuruldu. Şimdilik alınacak birkaç ufak eksiğimiz var ve biraz da süsleme işleri. Yatakların çarşaflarını falan da sermedim tozlanmasın diye daha erken zaten. Ayrıca bir saatlik iş her zaman yapabilirim. Bir de bu sefer derin dondurucuya önceden yemek hazırlayıp koysam iyi olacak. İlk doğumdan sonra çok aç kalmıştık :)

Cuma günü doktor ile görüşeceğiz ve umuyorum ki doğumla ilgili bazı konular netleşecek. Cumartesi günü usg kontrolü olacak çok heyecanlıyım göreceğim için oğlumu, umarım iyi pozlar verir :)

Karnım gerçekten kocaman top gibi oldu artık, daha da şişeceğini düşünürsek hayal edemiyorum nasıl olacağını. Hareketlerim çok zorlaştığı için artık sabretmekte zorlanıyorum, biliyorum daha zaman var ama nasıl geçecek onu bilmiyorum. Sabah 7 de başlayıp akşam 8 e dek süren full aksiyonlu günler öyle uzun geliyor ki geçmek bilmiyor, eh geceleri de pek hızlı geçtiği söylenemez tabi.




Fotoğraf düne ait. Bugün henüz canlanamadım. Şimdi bu yazıyı bitirip kendime gelsem iyi olacak.

22 yorum:

  1. Kolay gelsin ve maşallah size:)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. :) çok komik bir göbek değil mi tesekkürler :)

      Sil
  3. Allah kolaylıklar versin. İnşallah bütün bu yorgunluklar, acabalar yerini mutluluklara bırakır.

    YanıtlaSil
  4. maşallah hamilelik günlüğünüzü ilgiyle izliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de sürekli okuyorum günlüğünüzü,büyüklerden uzakta hem bebek hem de küçük bir çocukla tek başına uğraşmak zor olacak ama alınan hazza değer:) sağ salim kucağınıza alın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba sıkıcı mı oluyor diye düşğnüyorum zaman zaman günlükleri yazmak üç aşağı beş yukarı aynı konular yer alıyor bu günlüklerde çünkü. Dualarınız için tesekkür ederim

      Sil
  6. Rabbim hayırlısıyla kavuştursun yavrunuza inş. Hamilelik hormonlarından dolayı bunları yaşıyor olmanız normal elbette ama sıkıntılı anlarınızda şunu düşünün Rabbim öyle büyük bir nimet veriyor ki size tüm zorluklarına da dayanma gücü verecektir. Gurbette yalnız olmanızdan dolayı elbette zorlukları olacak iki bebekli anne olmanın ama birkaç yıl sonra kızınız ve oğlunuzla çok keyifli anlar geçirirken bu zorluklar aklınıza bile gelmeyecek :) Sevgiler size ve kuzularınıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl pozitif bir yorum bu çok tesekkür ederim dualarınıza ve verdiğiniz morale inşallah cümlemize güzel günler nasip eylesin rabbim

      Sil
  7. İç sesini dinlemek en iyi çözüm! Bana da doktora bitmeden çocuk mu demişlerdi. Doktora bitene kadar ben kaç yaşına gelirim ooo dedim. Ha şimdi kocasız kaldım,onun aniden tayini çıkınca ve tek başına her şeye yetişmeye çalışmak inanılmaz yorucu! Çocuk olmasa farklı olabilirdi; ama seviyorum ben tosbikimi, iyi ki geldi:)

    Tek başınasın diye üzülme. Evet çok yorucu ama bazen daha iyi olabiliyor. Bizim ailerimiz şehir dışında dönüşümlü geliyorlar Oğuzalp'e bakmak için. İnan onların ne yiyeceği, evde ne yemek yapılacağı derdinden gerim gerim gerilmekten kafayı yiyiyorum. Birinin yardım etmesi bazen daha çok iş çıkarabiliyor insana.

    Buzluğa yemek yapıp at kesinlikle. Ya da böyle kolayca pişirilebilecek malzemeleri falan hazırla.
    Ben de yanımda iki tane anne olmasına rağmen aç kalanlardanım, ve o yüzden ne yapsalar yaranamıyorlar artık bana:)

    Doğumdan sonraki gün eve geldim; kayınvalidem de evde kuru fasülye bulmuş onu yapmış. Bana da çocuğa gaz yapar sen yeme diyor.. Ne yiyeceğim peki bir şey yapsaydınız iyiydi ama.. Şimdi akıl oldu artık öyle bir durumda stok yapacağım :D


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne olduktan sonra daha bir planlı programlı oluyoruz değil mi önceden aklıma gelmezdi yemek mevzusu şimdi birinci mesele :)

      Sil
  8. Yine dolu dolu geçirmişsin bu haftayı da, çok sevindim.
    Karnında top yok değil mi yani bizi kandırmıyorsun..maşallah pek tatlıdır şimdi o göbüş..
    yemek konusunda haklısın, şimdi ben de ilk onu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten top gibi değil mi bana da çok garip geliyor. Buraya yazmadığım diğer yaptıklarımı duysan şaşacaksın aslında övünmek gibi olmasın diye yazmadım çok iş yaptım gerçekten bu hafta :)

      Sil
  9. Sevgili Ge-ce " iyi mi yaptım kötü mü yaptım" lardan uzak durmanı gönülden istiyorum, " iyi yaptın, iyi olacak"....maşallah diyorum hem de yüzbinkere( öyle güzel görünüyorsun ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim ben uzak durmaya çalışıyorum da gündem öyle yoruyor ki insanı gerçekten insan hiç birşey yapmasa kşmseyle etkileşmese bile gündeme direnmek ayrı bir enerji gerektiriyor

      Sil
  10. Yardım alacaksın Gececiğim bunu ihmal etmeyeceksin atlamayacaksın; mutlaka yanında evinde biri olacak, sonra dua edip Yaradan'a siginacaksin; hiç merak etme hiçbir şey elimizde değil oğlun size gelecekmiş ve geldi; Yaradan ol dedi ve oldu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardım konusunda elimizden geleni yapıyoruz elbet ama bazı şeyler bir yere kadar, işin maddi yönü de var bir de mesela dila illa ki beni istiyor bazı durumlarda. Sonuçta yardım belli bir yere kadar mümkün olabiliyor. Yine de çok şükür tabi

      Sil
  11. Maşallah Allah analı babalı büyütsün cnm <3

    YanıtlaSil