11 Aralık 2014 Perşembe

# 2. gebelik günlüğüm

2. Gebelik Günlüğüm 33. Hafta

Derin bir pheeeew çekerek başlamak istiyorum yazıya. Ne haftaydı ama, kafam sersem gibi vücudum isyanda ve zaman geçmek bilmiyor.

Dün ne yaptığımı bile hatırlamakta zorlanıyorum şu an değil geçtiğimiz bir haftada ne yaptığımı hatırlayayım. Hatırlamak için önceki yazıya bakıyorum, şunu yapsam iyi olur dediklerimi yapabilmişim mi acaba diye. Camları silecekmişim, hayır duruyor. Perdeler yıkanacakmış evet yıkandı. Onları genelde ütülemezdim bu sefer ütülemeye karar verdim ve hala bekleyen tek parça hariç hepsi yıkanıp ütülendi. Amma da büyükmüş ütüle ütüle bitmediler. Hastane çantası daha hazır değil artık bu hafta sonu bu işi bitirmeliyiz dedik işimle, eksikleri almamız lazım. Bir de bir kez daha ikea yolu daha gözüktü onu yapmamız lazım. Bebek kıyafetlerinin ütülenmesi bitmedi ama yenileri de geldi. Hafta sonu H&M den aşağıdakileri (ve fotoğrafını çekmediğim bir miktar daha) kıyafet aldım, dün de C&A nın internet sitesinde sadece düne özel ekstra indirim varmış, ordan da aldım. Hepsini birden yıkar ütülerim artık.
Bu ülkede hastane çantası olayı biraz farklı imiş. Bize gelen bir kitapçıkta hastane için yanımızda olması gereken malzemeler listeleniyor. Bir kocaman koli medikal malzemeler var. İçinde pedler, yatak koruyucuları, steril sabun, bebeğin göbeği için klips, alkol, bandaj malzemeleri gibi. Bu koliyi genelde bağlı olduğunuz sigorta şirketi ücretsiz gönderiyor. Eğer sigorta yoksa bebek mağazalarında hazırlanmış olan böyle kolileri satın alıyorsunuz. 

İkinci ihtiyaç da pek tabi ki bebek ve anne kıyafetleri. Bebek için 6 takım iç ve dış giyim ve dışarı çıkarken giymek için mont/tulum gibi şeyler tavsiye edilmiş. 6 takım bana çok geldi doğrusu :) Kişisel ihtiyaçlardan da tek kullanımlık donlar hariç çoğu tamam :)

Bir de hastaneden eve gelince uyulması gereken kurallar var. Hastanede kalındığı günler de dahil toplam 8 gün boyunca eve yardımcı hemşire gelecek (bunu ayrıca yazacağım). Kurallardan biri annenin yatağının en az 70cm yükseklikte olması. Yatak odamızdaki yatak da, misafir odasına koyduğumuz tek kişilik yatak da 45cm'i geçmiyor. Bunun için yatak yükseltici ayaklardan temin etmemiz lazımmış. Neyse ki kiralanıyormuş. İşte böyle ufak ufak ama zaman alan bir sürü iş var daha.

Bu hafta Helo yine epey zorlamaya başladı. Biraz sümük-öksürük süreci geçirdik, geceler gündüze karıştı, huysuzluklar tavan yaptı ve ben yorgunluktan mahfoldum. Akşama doğru pelvik ağrılarım çok artıyor yürüyemiyorum bile. Gece ağrıdan uyuyamıyorum ama dinlenebilmiş isem genelde sabaha ağrısı geçmiş oluyor.

Gelelim Novadünya'ya. Birazcık pozisyon değiştirdi ayaklar yukarı geldi ama tam değil. Kafa sağda, ayaklar solda popo aşağıda u şeklinde duruyor. Bakalım dönebilecek mi. Hareketleri çok sertleşti öyle ki bazen aklım gidiyor çıkıverecek diye. Dün akşam yine epey zorladı çok korktum. Artık dışardan karnım yamuluyor ve titreşimleri gayet belirgin :) 

Bu günlerde artık hareketlerim epey zorlandığı için zamanın hızlı geçmesini istiyorum ama sonrası için de hazır mıyım hiç bilmiyorum. Daha bunları düşünecek zamanım olmadı. Şimdilik sadece günü kurtarmaya çalışıyor gibiyim, planlara uyamıyorum zaten. Her gün ne pişireceğim sorusu bile bu şapşallaşmış kafam için epey büyük bir mesele :)

Ha aklıma gelmişken yazayım, haftalar önce bir yazımda bu hamileliğimde aptallıklar yaşamadım demiştim ondan sonra ara sıra oluyor. Mesela şu an aklıma gelen farklı zamanlarda iki kez ocağı açmadan çorba yapmaya çalışmam. Katıştırıyorum karıştırıyorum bir türlü kaynamıyor ve ben ocağı açmadığımı gayet uzun süre sonra farkediyorum :) Bir de dışarda dürüm döner yediğimiz bir gündü. Bitiremediğim dürümü paket yaptım çantama koyacaktım ama sonra noldu bilmiyorum, çöplerin içine atmışım :/

Sevgiler


6 yorum:

  1. Merhaba, ben 36 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başlarında blogunuzu keşfettim. Gerçekten çok akıcı yazıyorsunuz. Birinci çocuğunuzun postlarını bir günde bitirdikten sonra ikincininde benimle paralel doğacak olması ile sizzi takibe aldım...

    Bu arada bende blog yazıyorum. Çünkü okadar çok şey yaşanıyorki bu dönemde yazmadan edemedim.

    Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sağlıkla geldin bebeğiniz ben de okumayı severim bakacağım blogunuza

      Sil
  2. Burda normal dogumda 5 gun yatiriyorlar. Bebegi her gun yikdadiklari icin , her gune ic dis temiz kiyafet gerekiyor. Ben bir takimda ne olur ne olnaz diye fazladan koymustum isabet olmus:)))) esma tepesine kadar kaka yapmisti. Bir gunde iki sefer degistirmistik.

    Yatagin yuksekliginin sebebini merak ettim yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda normal doğumda birkaç saat tutup salıyorlarmış, evde de bakım oluyor ya hastaneyi fazla meşgul etmemek içşn herhalde. Sezeryanda da iki gün diye duydum. Yatak da annenin rahat oturup kalkması için herhalde bilmiyorum ki

      Sil
  3. Yatak kuralı şaşırttı en çok ilginç valla. Ay şimdi ne güzel tekmeler poposunu kıvırır o :) ı anları düşündükçe Oğuzalp'i tekrar içime sokasım geliyor :)

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel, öyle imreniyorum ki, ben de aynı senin gibi hamileliğimden beri yazabilseydim, üniversiteden tek arkadaşım şimdi Hollanda da bebeğini büyütürken bana iş konusunda fikirler verdi, şimdi senin yorumunu gördüm ve öyle faydalandım ki...ne tesadüf, her ikinizinde o kadar meşguliyeti var iken yine de vakit ayırıp yardım ettiniz...çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil