30 Aralık 2014 Salı

2015 Dilek Listem


Önceki senelerde pek yazmadım sanırım, kafamdan geçirdiğim dilekler olsa da. Bu yıl yazmak istiyorum ki yıl sonunda ne kadarını yapabilmişim göreyim. Zira özellikle çocuk sahibi olduktan sonra zaman öyle hızlı geçiyor ki...

Elbette ki ilk sırada sağlık, huzur, mutluluk var. Çocuklarım ve tüm sevdiklerim için... Ancak bu yazıda biraz daha spesifik şeyler yazmak istiyorum.

- ilk hedefim araba kullanmaya başlamak. Bu zamana kadar heves de duymadım ihtiyaç da. Ama artık istiyorum, bir an önce ehliyetimi alıp, en azından yaz geldiğinde çocukları arabaya atıp gezdirebilecek kıvama gelmeliyim. Doğumdan sonra kendimi hazır hisseder hissetmez derslere başlayacağım. Herhangi bir heyecan yada korku duymuyorum, hiç denememiş olsam da yaparım herhalde. Hele burda 70 yaşında kadınları bile araba sürerken görünce.

- ve tabi buna bağlı olarak da bir arabam olsun, çok abartılı birşey olması gerekmez işimi görsün yeter.

- artık fiziğe dönmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bireysel mi çalışırım yoksa dahil olacağım bir grup bulabilir miyim şimdiden bilmiyorum ama yıl sonunda en az iki makalem basılmış olsun. Bu kendime son ihtarımdır :)

- bu yıl çocuklu olmama rağmen kitap okuma hızım fena değildi. 50 den fazla okudum, haftada bir kitap gibi. Genel de çok seciçi değildim canım o an ne isterse şeklinde ilerledi ama gelecek yıl hem bu sayıyı arttırmak hem de biraz daha dikkatli seçimler yapmak isterim. Gerçi klasiklerin falan çoğunu okudum sayılır. Bilim kurgu uzun zamandır beni cezbetmiyor, kendime yeni tarzlar bulmalıyım belki de.

- tatil hayali hiç bitmiyor ama bu yıl (belki bir sonraki kış aylarına doğru) tropikal bir bölgede bir tatil istiyorum artık. Çok özledim.

- hollandaca konusunda biraz daha çaba sarfetmeliyim ve yıl sonunda en azından orta düzeyde öğrenmiş olmalıyım. 

- düzenli yaptığımda tutkunu olacak kadar sevdiğim sporu, biraz daha ciddiye alayım, hiç bırakmadan yapayım ve bir yılın sonunda olmasa da iki yılın sonunda ellerimin üzerinde amuda kalkacak kıvama geleyim. Bu hareketi yapabilenlere çok imreniyorum ama çok sportif hissettiğim dönemlerde bile yapamazdım, kol kaslarım neyse de bilek kaslarım çok zayıf çünkü :(

- tabi sporun sonucunda daha fit, daha bakımlı olayım, saçlarımdan sıkıldım kendime yeni bir tarz bulayım :)

- amsterdama taşınalı 1,5 yıl oldu ama biraz da benim asosyal tavırlarımdan ötürü pek sosyalleşemedim. Son birkaç aydır atağa geçtim sayılır, gelecek yıl daha sosyal, daha gezmeli tozmalı keyifli geçsin. 

Son olarak yeni yıl ülkemize ve dünyaya barış, bu yazıyı okuyanlara sağlık mutluluk huzur, evlerimize bereket, çocuklarımıza sağlıklı ve güzel bir gelecek getirsin inşallah.

Herkese mutlu seneler....

6 yorum:

  1. Bütün dileklerinizin gerçek olmasını dilerim. Mutlu Yıllar!

    YanıtlaSil
  2. hadi bakalım , güzel bir yıl olsun 2015 :)

    YanıtlaSil
  3. Aminnn canım..Bütün dileklerin gerçekleşir umarım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bütün dilekleriniz çok güzel! Çoğunu ben hem sizin için hem de kendim için diliyorum izninizle: ) Spor, makale, araba kullanma, zayıf kollar :D

    YanıtlaSil
  5. Hepsi guzel hedefler umarim hepsi gerceklesir, mutlu yillar Gece :)

    YanıtlaSil