10 Ocak 2019 Perşembe

#9/2019 Oryantasyon

Bu Pazar oğlum 4 yaşını dolduruyor. Hemen ertesi günü Pazartesi, ilkokula (basisschool) başlayacak. Bu zamana kadar 4 sabah üç saat için gittiği oyun okulu yerine, ablası gibi haftanın 5 günü 6 saat okulda olacak. Bu hafta oryantasyon için 2 farklı güne randevu almıştık. Biri dündü.

Tabi ben öncesinde müthiş gergindim. Aylardır yeni okula geçeceğini biliyor ve hevesli de sayılır. Ama mevcut okulunda son zamanlarda adını ağzından düşürmediği Jin’den de ayrılacak. O, Mart’ta 4 yaşında olacakmış ve başka okula gidecekmiş. Kış tatili boyunca neredeyse her gün okulun açılmasını sabırsızlıkla bekledi Jin için. Fakat o, okula sadece 2 gün geliyor ve onlar da Salı ve Perşembe.

Pazartesi okula gitmeden önce soruyor Jin gelecek mi? Gelmeyecek desek okula bile gitmez, bir bakalım belki gelir diyoruz. Dolayısıyla tatilden sonraki ilk gün olan geçtiğimiz Pazartesi de göremedi oğlum arkadaşını. Salı sabahı ise Jin okula gelecek ama , oğlum da yeni sınıfında kalacak iki saat, olmadı alır hemen diğerine götürürüm, biraz Jin’le oynar diyordum ki beni çok şaşırttı.

Almaya gittim, çok mutlu. Bir arkadaş edinmiş hemen bana onu gösterdi. Birlikte neler oynamışlar onları anlattı, sınıfını gezdirdi. Eski okuluna gidelim mi dedim, hayır eve gidelimmiş. Yarın yine yeni okula gelsinmiş, hep yeni arkadaşla oynasınmış. Dedim iki gün daha küçük okul, sonra hep büyük okul, hiiii dedi heyecanlandı.

Birisinin surat ifademi çekmesini isterdim. Oğlum sen değil miydin Jin Jin diye zırlayan. Jin olmazsa okula gitmek istemeyen, Jin saçına jöle sürüyor diye hergün sürmek isteyen, sürünce de ben Jin oldum diye evde gezinen. Resmen içimi yemişti, eyvah nasıl bırakacak diye karalar bağlamıştım.

Elbette okul bitince de görüşmeyi sürdürebiliriz ama Jin’in tavırlarından hoşlanmıyordum, yani zaten görüşmesini istemiyordum. Şimdi birkaç saatlik yeni okul macerasında Jin’le ilgili her şeyin yoluna girdiğine inanamıyorum.

Ve tabi inanamadığım daha bir sürü şey var. Benim minik oğlum, sen ne ara okullu oldun 😢



2 yorum:

  1. Yaştan ziyade onun hazır olması ve mutlu olması önemli...Inşallah herşey güzel olur basarilar

    YanıtlaSil
  2. Sitenizi yeni fark ettim ve takibe aldım. Benim siteye de beklerim...Selam ve Dua ile...

    www.insanadavet.blogspot.com

    YanıtlaSil