5 Ocak 2019 Cumartesi

#4/2019 Vakantiepark

Hollanda’ya taşındıktan sonra tanıştığımız vakantiepark olayına hayranız. Tatil köyü olarak çevirebiliriz ama bizdeki tatil köyleri biraz daha otel havasında. Burada ise genelllikle orman içinde çok geniş bir alana yayılmış farklı özellikte evler, bungalowlar, çadır kampı ve karavan için alanlar gibi çok çeşitli konaklama seçenekleri içeriyor. Mesela aşağıdaki harita bir vakantipark haritası ve küçük kareler evleri gösteriyor. Ne kadar büyük olduğunu tahmin edersiniz.


Bu tip tatil köyleri Avrupa’nın birçok ülkesine yayılmış. Hollanda sınırları içinde de bolca var. Bu güne kadar sayamayacağım kadar çok gittik. Genelde uzun haftasonu tatili şeklinde planlıyoruz, iki üç gece kalıp dönüyoruz.



Şimdi bu yazıyı yukarıdaki şirin evden yazıyorum. Kış tatilinin son üç gününü değerlendirmek üzere bir vakantieparka geldik yine. Bizimkilere yaşıt bir kız bir erkek çocuğu olan çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla beraber... Aynı evde kalıyoruz ve evimiz yeteri kadar çok sayıda yatak odası, çifte tuvalet, banyo, bulaşık makinası da olan bir mutfak içeriyor.

Genelde vakantiepark evlerinin oda sayısı değişse de hepsinde salon ve mutfak var. Mutfak olması bizim için çok iyi oluyor. Ayrıca restoranlar da var ama Hollanda restoranlarının hizmeti hem çok yavaştır hem de hep aynı menülerden oluşur. Bizim çocukları uzun süre restoranda oyalamak zor olduğundan evde çabucak pişirilen yemekleri tercih ediyoruz. Zaten market de oluyor illa ki. Genelde arabayla geldiğimizden evden de yiyecek getiriyoruz.

Bu güne kadar her gittiğimiz evden ayrılırken çocuklar gitmeyelim, hep burada kalalım diye ağladılar. Evden çıkıp ormana dalmak çok keyifli onlar için. İç dekorasyonları da öyle güzel ki, evimize almaya bütçe yetiremediğimiz mobilyalar, masalar, sehpalar oluyor. Bak ya biz alamıyoruz onlar almış tatil evine koymuş diyoruz hep. Aslında kazanıyorlar ki alıyorlar denebilir ama Türkiye’deki orta kalitede konaklamalarda hep en ucuz malzemelere kaçılır. Üstelik bu vakantiparkların ücretleri o kadar hesaplı ki. Bir gecelik kişi başı otel fiyatına bir ev kiralanıyor ve içinde bir sürü kişi kalıyor.



Bu sefer arkadaşımın eşinin doğumgününe denk geldi tatilimiz. Benim eşimin de doğumgünü 15 gün sonra olunca, onları bir iş için dışarı yolladık ve çoluk çocuk evi süsleyip sürpriz hazırladık. Yemek için de evden getirdiğimiz mercimek çorbası (arkadaşımdan) ve biber dolması (benden) yanına hemen bir kıymalı makarna, salata ve mezeler, patates kroket ve pirzola yaptık. İki kadın öyle hızlı hazırlıyoruz ki, hem yorucu olmuyor hem de sohbet ederken çok keyifli oluyor. Sofraların bereketi de her nasılsa her zaman planladığımızdan daha fazla oluyor.

Çocuklar için değişik evlerde kalmak tam bir macera. Bazen ranzalı yataklar, bazen değişik oda bölümleri çok cezbediyor. Bir çoğu içinde oyuncak bile barındırıyor. Kış ayında imkanlar kısıtlı ama, açık kapalı havuzlar, bisiklet sürme, macera parklar, göl kenarındaysa Deniz bisikleti, kano gibi aktiviteler, at binme gibi çeşit çeşit imkanlar oluyor. Tabi bizim şimdi yaptığımız gibi civardaki yerleri gezmek için de kullanılabiliyor. Yarın tüm günü büyük bir attractie parkta geçireceğiz ve buraya sadece 15 dakika uzaklıkta.






5 yorum:

  1. Tatil köy evlerinde doğanın korunması dikkatimi cekti

    YanıtlaSil
  2. İyi tatiller olsun. Evin iç dekorasyonuna dair detaylı fotoğraflar paylaşsanız keşke :)

    YanıtlaSil
  3. Ay cok guzel, sirinler evi gibi :) Iyi tatiller

    YanıtlaSil
  4. Ev ve ortam çok güzel görünüyor. Türkiye'de böyle bir imkan olsaydı ben de gitmek isterdim.

    YanıtlaSil