21 Ocak 2019 Pazartesi

20/2019 XLdenXSye

Yıllar önce başlıktaki isimle bir blog açmıştım. İlk doğumumun ardından kilo verme çabalarımı anlatıyor, tarifler paylaşıyordum. Tabi ki öyle kaldı, ben xs hiç olamadım.

Dün arkadaşım çocukları bize bırakıp siz başbaşa çıkın kocanla dedi ve bize böyle bir gün hediye etti. Ne yapsak ne etsek diye düşündükten sonra çocuklarla hiç yapamadığımız bir şey yapmaya karar verdik; alışveriş. Onlarla alışverişe çıktığımızda sadece onların ihtiyaçlarına bakabiliyoruz veya oyuncakçıda sırf oyuncakları incelemek için bir saat harcıyoruz. E Hollanda’da zaten 6 da kapanıyor mağazalar (sadece haftada bir gün geç saate kadar açık ve o da haftaiçi bir gün) biz gittiğimiz zaman öğleden sonra gidiyoruz ve 2-3 saat hiç yetmiyor.

Ben öyle mağaza mağaza gezmeyi seven biri değilim, kalabalıkta kargaşada fenalık geliyor. Alışverişimi de mümkün olduğunca hızlı yaparım zaten fakat bu sefer kıyafet alışverişi yapmam lazımdı çünkü giyecek hiç bir şeyim kalmamış, hepsi üzerimden dökülüyor. Kocam da isteyince, beraber eski günlerdeki gibi dolaşıp, rahat rahat seçip alışveriş yaptık. Bir de tam indirim zamanı tabi gayet hesaplı oldu.

İndirim zamanlarının tek dezavantajı beden sorunu. Çok komik, Slovakya’da yaşarken orada geriye kalan bedenler L ve XL olurdu (genelde zayıf ve minyonlar), bana uyanları çok komik fiyata bulurdum. Hollanda’da böyle olamıyordu (ayakkabı reyonu hariç) maşallah kadınlar deve gibi olunca geriye kalanlar hep small. Önceden tabi onlar da bana uymuyordu.

Fakaaat dün neredeyse aldıklarımın hepsi s ve xs bedenler oldu. Şoklardayım M bile büyük geliyor. Elbette modele göre değişiyor ama iki farklı mont sadece xs bedenleri kaldığı için acayip indirimliydi ve onlar da bana cuk diye oldu. Nasıl mutluyum tahmin edersiniz.






2 yorum: