11 Ocak 2019 Cuma

#10/2019 Her Anne Aynı

Dün yaşadığım ve yazmak istediğim olay akşam yoga sonrası uyuya kalınca bu güne kaldı. Yine de tarihi değiştirmeyeceğim çünkü bugün için ayrıca yazacağım.

Sabah Hollandaca konuşma dersimiz vardı. Çok keyifli geçiyor, işaret dilini bolca kullandığımız için de oldukça komik. Dersten önce oğlumun okulunda parti yaptığımız için konu tabi ki çocukların yaşlarına geldi. Herkes çocuklarını ve yaşlarını anlattı.

Sıra Aranya’ya geldi. Kısaca Ya diyorlarmış ona ama ben Aranya’yı daha melodik buluyorum. Kendisi Tayland’lı. İki çocuğunun yaş farkı 8 olunca hoca meraklandı. Neden bu kadar uzun diye. Hollanda’da 4 yaştan fazlasına pek rastlanmaz. Kız uzun hikaye derken gözleri dolmaya başlamıştı bile. Ben aslında merak etmiyordum, sonuçta Türkiye için oldukça normal ama hoca ısrar edince anlattı.

İki çocuğunun arasında bir bebeği daha varmış aslında. Hamileyken bazı terslikler farkedilmiş, iğneyle testler yapılmış. Onun da Hollandacası tam iyi olmadığı için çok detaylı anlatamadı ama galiba down sendromu olabilir. Sonra testlerde birşey çıkmamış mı ne olduysa, hamilelik normal devam etmiş ve çocuk doğmuş. Sanırım 2,5 aylık kadarken yeniden sorun farkedilmiş ve tam nedenini anlayamasam da bebeğini kaybetmiş. Ağlamamak için çok zor durdu. Sonra biraz zamana ihtiyaç duymuş vs.

Hepimiz anneyiz ve çok üzüldük tabi. Bir anne için yaşanabilecek en acı şey evlat acısı. Allah güç kuvvet versin. Hayatta olanlara da sağlık. Konuşma sona erdikten sonra, farklı şeyler daha konuştuk ve bitmeden önce ise, bir sonraki toplantıyı başka bir mekanda kahvaltı eşliğinde falan yapsak mı diye öneri geldi. Fakat bir türlü günleri ayarlayamıyorduk çünkü orada bulunan 6 kişi hepsinin çocuklarının programına uyan bir gün bulmak çok zordu. Hoca dedi kaç çocuk var sayalım (sayılar bize tekrar ettirmek için tabi), biz diyoruz 13 hayır diyor 14 yanlış saydınız. Sayıyoruz 13 çıkıyor, baya bir tartışma yaşandıktan sonra dedi ki

- Aranya’nın iki değil üç çocuğu var onu saymadınız."

Hoca Aranya’ya sarıldı ve hepimizin gözler şelale...

5 yorum:

  1. Paylaşmak her halükarda çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Aynı duygulardayım hepimiz anneyiz

    YanıtlaSil
  3. Zor zamanlar geçirmesi zor ama anlatması bir çırpıda oluyor, böyle sıkıntılar yaşayanlara Rabbim sabır versin inşaallah...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil