6 Şubat 2014 Perşembe

# Helo'nın hastaıkları # Helodunya

Su Çiçeğiymiş



Geçtiğimiz hafta sonuna doğru kızım ateşlendi ve burnu akmaya başladı yeniden. Yine bir diş dalgası olduğunu düşündüm ama bir kaç gün sonra kızarıklıkları farkettim. Ağız kenarlarında ve civarında kızarık sivilce gibi şeyler vardı ve ateşin etkisi olarak bir çeşit uçuk olduğunu zannetmiştim. Diğer yerlerde görünce (özellikle makat civarındakiler) gözümü epey korkuttu. Ortası delik (muhtemelen patlamış) sivilcemsi spotlar yara gibi gözüktü ve pişiklerden oldukça farklıydı. Sonra kolunda bir kaç yerde, dizinde bacağının arkasında falan toplam (20-30 arası) spot saydım. Bir akşam ablamla yazışırken sakın su çiçeği olmasın dedi ve internette araştırınca o olduğu kanısına vardım. Yukarıda resmini koyduğum, baby center'ın sitesindeki görselli açıklama bire bir bizimkilere uyuyordu. Görünen spotlar da aynı şekilde idi.

Su çiçeği olduğunu anlayana kadar çoğu geçmişti ama dizindeki 4-5 spot daha geç ortaya çıktığından onları bilinçli olarak takip etmiş oldum. Önce kızardı sonra su topladı ve patladı. Bu sürede kızım hep acıdığını söyledi. Evdeki kaşıntı-alerji kremlerinden sürdüm ve bu gün iyice sönmüş durumdalar. Doktora da gitmedim, çoğu geçmişti çünkü.

Çok şükür hafif şekilde geçirmiş oldu ama düşünmeden edemiyorum. Şöyle ki;  Ablam virüs kaptıktan 20 gün sonra belirtilerin çıktığını söyledi ve buna göre virüsü İstanbul'dan almış olmalı. 1,5 yaş civarında su çiçeği aşısı olmuştu (normalde takvimde öyle mi bilmiyorum bizim biraz karıştı ülke değişimleri sebebiyle) ve muhtemelen bu yüzden hafif geçirdi. Ancak hollandada su çiçeği aşısı yapılmıyor (biz tr de yaptırdık) ve kızım bir çok kez oyun grubuna gitti. Acaba burdaki aşısız çocuklara da bulaştı mı? Umarım bulaşmamıştır.

Böylece çocukken geçirilen bu tip hastalıkların ilkini atlatmış olduk. Dün arkadaşımla dişlerden, yememelerinden dertleşirken, su çiçeğini duyunca "eyvah daha o hastalıklar var bir de di mi?" dedi :)

Varmış. Unutmuştuk hatırladık :)



19 yorum:

  1. Benim kucuk oglum bes aylikken hafif sekilde cicek cikartmisti.Neredeyse iki haftadir vucudunda minik iltihapli kizarikliklar var.Ama aklima su cicegi hic gelmemisti.Ama ne ates ne burun akintisi hic bir sikayet yok.Kafam karisti simdi.Cunku bebekken gecirenler , ilerde tekrar cicek cikarabilirlermis diye duydum.

    Ne ihmalkar bir anneymisim yalniz :))))) Bu kizarikliklar neyin nesi diye bes dakika uzakliktaki doktora goturmemisim :))))) Kinadim bak simdi kendimi :)))))
    Bu hastaliklar ille olacaksa , kucukken olsunlar tabii.Cocuk buyudukce daha agir oluyor. Kendi cocuklarimdan biliyorum.

    Gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda bir yas altında olma ihtimali düşük diyor, o başka bir hastalık olabilir bebekken dila da olmuştu. Bunda ise burun akıntısı ve ates sart değil hafif bir fewer demiş dilanınki başka sebepli de olabilir, üstüste gelmiş olabilir soğuk algınlığı falan

      Sil
  2. Çok hemde pek çok geçmiş olsun Dila'ya, hafif atlatmış, aman iyi..Biri gitti, kaldı geriye 5-10 çocuk hastalığı daha, off ya, onlar hastalanmasalar olmuyordu dimi?
    Ya bu arada suçiçeğini de kabakulağı da iki kere geçirdiğim geldi aklıma umarım ne Demir ne de Dila bana çekmemişlerdir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa neden acaba aşı yok muydu o zamanlar ben su çiçeğimi bilmiyorum ama kabakulağı biliyorum bir yaşlı teyze kalemle çizip yazılar yazmıştı :)

      Sil
  3. çok geçmiş olsun. bu yazıyı okuyunca aklıma benim su çiçeği olduğum günler geldi. ilkokul 2. sınıfta çıkarmıştım ve çok çok ağır geçmişti. Uzun süre okula da gidememiştim. Neyse ki sizinki hafif olmuş. Umarım diğer hastalıklar da (kızamık, kabakulak vb) böyle hafif geçer sizin için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sorma bir kaç yıl önce ufak yegenim hastalanmıştı, meğer babası geçirmemiş öyle ağır yakalandı ki, ardından liseye giden diğer ablamın kızı, izleri bile kaldı onlarda yaş ilerleyince daha zor gerçekten

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun kendi kendinize atlatmanız ne iyi olmuş;yoksa belki de ilaç üstüne ilaç verecekti doktor.Şu an beni psikolojik bir kaşıntı tuttu,unutmuşum bu hastalıkları:)

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun ama neyse ki hafif atlatmış. Ya gerçekten insan unutuyormuş, yazını resmen homurdanarak okudum nereden çıktı şimdi bu su çiçeği diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ya keske olmasa, neyse allah beterinden saklasın

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun canım hafif atlatmış masallahhh; izi kalmasın aman dikkat et

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun.. hafif atlatmış neyseki.

    YanıtlaSil
  8. geçmişler olsun benim kızımda bu döküntülerden dolayı biraz kaşıntılı ve ağrılı atlatmıştı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de korktuğum hastalıklardan biriydi böyle olması iyi oldu cahilliğime geldi ;)

      Sil
  9. Cok cok gecmis olsun canim kuzuya. .

    YanıtlaSil
  10. el ayak hastalığı diye bişey var su çiçeğiyle çok karıştırılır.Bir bakın isterseniz geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu biliyorum, verdiğim linkte o da vardı ancak ona benzemiyordu

      Sil