28 Şubat 2014 Cuma

Kıymalı Fellah Köfte


Geçenlerde instagramda bir arkadaşım fellah köfte yapmıştı. Onu görünce çok duyduğum bu yemeği hiç yapmadığımı ve bilmediğimi farkettim, hemen tarifine baktım. İçindeki malzemelere bakınca damak tadımıza uyan seveceğim bir yemek olduğunu anladım.

Dün ise, sürekli aklımda fellah köfte yapacağım diye dolaşıyor ancak, dolaptaki sıra bekleyen malzemeler nedeniyle onu yapmayı ettelemem gerekiyordu. Az biraz kıymam vardı ve kıyma az olduğu zamanlar, içinde patates bezelye ve havuç küplerinin de olduğu ekşili köfte yaparım genelde. Yine öyle yapmaya giriştim fakat, son anda tarif yön değiştirdi ve bu uyduruk kıymalı fellah köfteye dönüştü.

Ekşili köftenin içine bulgur ve biraz pirinç koyuyorum ben. Bir de kıyılmış soğan var ama baktığım bazı tariflerde fellah köftenin içinde soğan da var, bazılarında yoktu. Olsun bizimki soğanlı olsun dedim ve yuvarlayıp una buladığım minik köfteleri haşladım. Sonra üzerine bol domates, salça ve sarımsaklı sos yaptım. Bir de bol maydanoz. Oldu da bitti.

E tabi bir tencere haşlanmış köfte suyu duruyor, içinde bulgur, pirinç, soğan tadı ve hazır unu da var : aromalı beyaz bir et suyu. Bunu da henüz melzemelerini haşlayıp son aşamasına geçmediğim mercimek çorbasında kullandım, pek şahane oldu :) 

4 yorum:

  1. Harika görünüyorr :)

    Ellerine sağlık.

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Ağzımın da suları aktı burada , asıl tariften sapınca neden daha bi lezzetli olur ki bu yemekler di mi :)

    YanıtlaSil
  3. fellah köfteyi çok severim ama kıymalıyı hiç duymamıştım :)

    YanıtlaSil
  4. nam nam nam, bir iki tanesini ağzıma atasım geldi.. ben "yuğurma" işlerini hiç sevmem ama başkası tarafından yuğurulmuş işleri de hiç kaçırmam :D

    YanıtlaSil