25 Şubat 2014 Salı

Kütüphane Günlüğü #3

Bir seri kitabı İstanbul'da olunca yayınlayamadan iade ettiğimiz için onlar kayıt dışı kaldı fakat kaldığımız yerden devam edelim. Hatta bunları iade ettik ve yenilerinden de sıkılmaya başladık diyebilirim.

Son bir aydır kitap düşkünlüğü daha da arttı, yatmadan önce kendisi tek başına okuyor ve kimi zaman o şekilde uykuya dalıyor. Uykudan önce mutlaka "kipad " istiyor.

Kütüphanede ise daha çok kitaplıklar arasında saklanıp kovalamaca oynamaktan hoşlansa da arada oturup inceliyor.

Her seferinde maksimum beş kitap alma hakkımız oluyor ve üç hafta içinde teslim etmek gerekiyor. Eğer gecikme olursa, her kitap için gün başına 10 cent ücret alıyorlar. 

Kitapları alırken ve teslim ederken tamamen kendimiz yapabiliyoruz. Her kitaba elektronik bir çip yerleştirilmiş. Kartımızı okuttuklan sonra kitapları normal  şekilde bir yüzeye koyuyoruz, bilgisayar hemen algılayıp yazıyor, kitap adlarınj ve teslim tarihini yazan bir fiş veriyor. 

Teslim ederken de yine kitapları bıraktığımız yerde okunuyor ve borç olup olmadığı ekrana geliyor.

İşte bu dönemin kitapları ve içindeki kızımın favori sayfaları

















7 yorum:

  1. Kutunun içine baktığı an suratındaki merakına bayıldım :))
    Etrafında kütüphane olan kişiler çok özeniyorum , keyfini çıkartın. İstanbulda bulması zor :(

    YanıtlaSil
  2. O kitaplari karıştıran suratı ısırabilir miyim :)

    YanıtlaSil
  3. bu çocuklar aynı yaaa:)benim kızım da kitaplara çok düşkün,evde kimi yakalarsa masal kitabını eline verip okusana oku oku diyor:)yatacağı zaman ışığı söndürünce kitabını okuyamıyor diye sızlanıyor,hatta bazen ağlıyor...ayrıca onun da favori sayfaları,hikayeleri var:)inşallah kitap sevgileri hiç bitmez..

    YanıtlaSil
  4. oy canım maşallah.Kocaman ve çok tatlı olmuş..hep kitaplarla olması dileğiyle :) öpüyorum hello yu :)

    YanıtlaSil
  5. GeCe bizim burada haftasonu halk kütüphanesinin kitap satışı vardı, her sene yapıyorlarmış arşivlerini yenilemek için , aklında bulunsun sizin orada olabilir. Ben 2 koli kitap aldım, biraz kendimi kaybetmişim:)

    YanıtlaSil
  6. Bizde burada gittik uye olmaya kimlik fotokoposi ve adres icin fatura dekontu istediler. .. dekont isini halledip adayla sık sık gitmeyi planliyorum. Hem aktivite olacak bize.. öpüyorum Dila yi...

    YanıtlaSil
  7. ülkemdeki en büyük eksiklerden biri kütüphaneler.. londra 'ya gittiğimde beni en çok etkileyen şeylerden biri, mahallelerdeki büyük kütüphanelerdi.

    YanıtlaSil