18 Şubat 2014 Salı

# benden

Ah Merkür Ah

Son bir kaç haftadır fenalardayım saçımı başımı yolucam o derece :) Şubat ayında merkür retrosu muymuş neymiş bi yazı okumuştum da bak aklımda kalmadı hiç biri; özellikle yeni başlangıçları bu süreçte yapmayın, yiyin için keyif yapın ama asla girişmeyin diyordu.

E benim tasarım yaptığım bloglar da yeni başlangıç oluyor, hepsinde bir sorun hepsinde bir arıza çıldıraciiiim.

Efendim yıllardır tasarım yapıyorum hep tıkır tıkır yaptığım işler bitmiyor. Bir yerini düzeltiyorum hop öbür ucu bozuluyor. Hosting firmaları beni deli ediyor, sahipleri  tereddüt ediyor, hadi bunları geçtim olmayacak işler çıkıyor.

İki gece önce mesela saatler boyunca, aniden çıkan bir sorunla uğraştım. Eski tasarımlar içinde, slaytlı olanların slaytları bozuldu birden bire. Meğer slaydın javascript kodu hacklenmiş, başka siteye yönlendirme yapıyor. Durup dururken olacağı gelmiş işte. Neyse çözdüm.

Sonra üç wordpress tasarımı var, hepsi özel hostingli. Aynı altyapılı şablon kullanmama rağmen birinde internet explorer da açılmaz, diğerinde kalıcı bağlantılar bozuk, resim yüklemmez, bir diğerinde formlar çalışmaz. Hepsi farklı hosting, kimi destekliyor kimi desteklemiyor, yamalarla çalışıyor ve sorunlar hep bu hostinglerden çıkıyor. Bana tema yaptıracaksanız bana veya başka bir bilene danışmadan almayın şu hostingleri nolur, boşuna para. Teknik kısımları da biliyorum ama benim işim daha çok görsel, bunlarla uğraşınca ne hevesim ne de ilhamım kalıyor, beziyorum.

Ne olur artık bitsin bu alsaklıklar, eskisi gibi sakin sakin çalışayım ne olur :(


6 yorum:

  1. GeCe, sayfanı her sabah düzenli olarak açıp bakıyorum, bugün birşey yazmış mı diye kendimce bir motivasyon, bir güne başlama aracı yazıların, bugün yazını okuyunca nedense garip hissettim kendimi, çabuk gitsin Merkur'ün etkisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) dengem bozuldu napıyım, dilanın öğle uykularında yazardım şimdi sorunlarla boğuşuyorum o zamanlarda

      Sil
  2. ah o merkürü iyi bilirim ben gece...rötarı uzun sürer ve gerçekten de yeni başlangıçların canına okur.kolaylıklar dilerim:)

    YanıtlaSil
  3. keşke hiç uğraşmayıp beklesem diyorum ama :) cümlemize kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. bazen olur böyle aksilikler.. üstüste gelince gerçekten can sıkıcı oluyor.. umarım hepsi hallolur..
    bir blog uzmanı olarak sana birşey soracağım.. bloğumda yorum yap kısmına basınca, yada başka bir bloğa girmek isteyince önce reklam sayfaları açılıyor.. bunu nasıl kaldırabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi girip bakmam lazım sonra yazarım bir çözüm farkedersem

      Sil