28 Kasım 2012 Çarşamba

# bebek arabası # çift yönlü bebek arabası

Çift Yönlü Bebek Arabaları

Daha önce yazmıştım bebek arabamızı, portbebe, oto koltuğu ve normal koltuklu üçü bir arada kullanılabilen Hauck Malibu travel sistem bebek arabası. Portbebe ile 2 ay, oto koltuğu ile 4 ay kullandık. Sonra normal koltuklu haline geçtik. Bebek arabamızdan bir çok açıdan memnun olsam da, normal koltuklu halde iken dışa dönük oluyordu ve bu durum özellikle havalar soğumaya başladığında benim için çok zor olmaya başladı. Şapkası mı döndü, bir yamukluk mu var durup durup bakmak zorunda kalıyordum.

Burda (slovakya) bebek arabaları çok fazla yaygın ve insanlar oldukça önem veriyorlar bu mevzuya. Çeşit çeşit bebek arabaları var ve çoğunlukla kocaman tekerlekli arabaları ve yine 3 lü setleri tercih ediyorlar. Yerel markalar, Çek cumhuriyeti ve Polonya'ya ait markalar oldukça yaygın. Amerikan modelleri pek görülmez ama diğer Avrupa ülkelerinin modelleri de kullanılıyor.

Bebek arabasıyla dolaşmaya çıktığımızda başkalarının arabalarına bakmaktan helak oluyordum. Öyle güzel arabalar var ki (tabi anneleri de fıstık gibi), bebeğini kendine doğru oturtmuş salına salına gezerken, ben iki dakkada bir şapkası kaymış diye zırlayan bebeyi düzeltmeye çalışmaktan, mızıldama stresinden kan ter içinde kalmış, oram buram kaymış halde olmaktan gayet huzursuzdum :S Bir de o arabalar bir farklıydı saki. Duruşu daha bir havalıydı, sanki yerden daha yüksekteydi oturma bölümü. Ayrıca burda bebek arabaları sadece arabadan ibaret değil, aksesuarlara da çok meraklılar. Özel tasarlanmış renkli ve desenli sırt yastıkları, soğuktan koruyucu tulum gibi bişey (slovakçası nanoznik), oyuncakları, sürücünün elleri üşümesin diye tutma yerine monte edilmiş el koruyucu tüylü bişeyler... Bizim arabamız ise altına koyduğum alt açma süngeri, üstüne örttüğüm her yerden fırlamış battaniye ile pek bir çingene havasında kalıyordu :) Bknz aşağıdaki resim



En sonunda eşim madem istiyorsun alalım bir tane, ama fiyatını blog yaparak çıkaracaksın dedi ve ben de azmettim kızım için bir araba almaya karar verdim ( parası da tamamlanmaya yaklaştı :p).

Araştırmaya başlayınca bir dünya model çıktı karşıma. Çift yönlü bebek arabalarının sadece kolu öne arkaya çevirerek mümkün olduğunu sanıyordum ama meğer koltuğu çıkıp aynı iki yöne de oto koltuğu gibi kliklenen modeller varmış ve benim imrenerek baktıklarım onlarmış. (Tamam biraz geç kalmış olabilirim bunu anlamakta).  Bu yazıda sadece koltuğu çıkıp çift yönlü olabilen modellere değindim.

İlk önce Mamas and Papas'ta idi gönlüm. Özellikle aşağıdaki modelinde Sola. Gördüğünüz üzere koltuk biraz daha yüksek gibi. Koltuk yatay duruma da geliyor ve her iki yöne çıkarıp takılabiliyor. Fakat bu modelin fiyatı biraz pahalı geldi (450 euro civarıydı). Biraz önce yazıya görsel ararken e-bebekte 899 dan 699 a indiğini gördüm bu modelin.


Sonra Quinny Zap Xtra'ya gitti aklım (aşağıdaki resim). Hem minicik tekerlekleri vardı çok hafifti, hem de koltuğu iki yöne dönüyordu. Fakat bir gece yorumları okumak aklıma geldi. Çoğu kişi koltuğu takılı haldeyken katlanmadığından şikayet etmiş. Aynı oto koltuğu gibi koltuğu çıkaracaksın, iskeleti katlayacaksın. E peki o koca koltuk (oto koltuğundan daha büyük) ne olacak ayrı sorun vazgeçtim. Fiyatı da 235 euro civarıydı. Sonradan Quinny'nin kendi web sitelerinde yeni haber olarak bu modelin son çıkan 2013 modellerinin koltukla katlanabildiği ilan edildiğini gördüm ama vazgeçmiştim.



Sonra araştırmalarıma devam ederken Jane'in Muum modeliyle karşılaştım (video). Burda Jane oldukça yaygın kullanılıyor. Bu model şahaneydi, hem istediğim gibi koltuk çift yöne dönüyordu hem de koltukla beraber katlanıyor, gayet ufak oluyordu.




Kararımı vermiştim bunu alacaktım ama fiyat araştırması yapmalıydım daha ucuzunu bulmak için. Bunun fiyatı (oto koltuğu hariç) 300 euro civarıydı, hala çok pahalıydı içim de elvermiyordu.

Sonra fiyat araştırması yaparken nasıl oldu hatırlamıyorum Graco Evo modeline rastladım.Bu model de yine çift yönlü olabiliyor ve koltukla katlanabiliyordu, fiyatı da Muum'a göre 100 euro daha ucuzdu :) Özelliklerine bakınca yine oldukça hafif iskelete (6,5 kg) sahipti, arka tekerlekleri büyüktü ama daha iyi sürüş sağlayacaktı (burda herkes büyük alıyor ya) bu modele karar verdim.Ve tabi artık neredeyse belli bir fiyatın üzerindeki tüm arabalarda olduğu gibi tek elle açılıp kapanma özelliği de var.



Aynı resimdeki gibi kırmızı, nanozniki de var bir de yağmurluğu içeriyor. Ayrıca kızıma bir de arabasına asmak için oyuncak hediye ettiler, gayet uygun oldu.

Tabi bakınca 200 euro aslında pek de ucuz değil, özellikle ikinci arabayı alıyorsanız. Fakat bu özellikte bulabildiğim en ucuz bebek arabası bu idi. Sürüşü ise süpermiş. Baston bebek arabası kullanan ablam, yazın Hauck arabamıza ferrari gibi diyordu, bu ondan da iyi jet gibi :) Sepeti ise çok daha büyük. Koltuğunun çıkarıp takılması ise çok kolay, kızım arabada iken kolayca çıkarıp döndürebiliyorum. Dila da test etti onayladı :)

Koltuksuz kaltlandığında, koltukla katlanmasına göre daha az yer kaplıyor ama bizim 3 kapılı arabamızın bagajına bile sığıyor. Sadece koltukla katlanırken önce koltuğu dışa dönük yapmak gerekiyor, içe dönük halde iken katlanmıyor. Ancak bu çok elzem değil kolayca döndürüyorsunuz koltuğu.


Koltuğu çıkarıp da çift yöne takılabilen arabaların hepsi oto koltuğu ile de kullanılabiliyor. Keşke önceden bilseymişim de tek böyle bir araba ve oto koltuğu alsaymışım diyorum. Gerçi çift yön kullanınca oto koltuğunu arabadan hiç çıkarmazdım, ne uğraşıcam onunla her seferinde, dolayısıyla uyumlu bir marka oto koltuğu olmasa da olurdu.

Yalnız bir konuda eski arabamı daha iyi buldum. Burdaki doğum yapmış arkadaşım yine böyle çift yönlü bebek arabası ve oto koltuğu aldı. Türkiye'ye gidecekleri zaman arabada da kullanmak için oto koltuğunu takıp götürecekler ve normal koltuğu bırakacaklar (oldukça büyük çünkü, onların model daha da farklı). Biz Türkiye'ye hauck ile giderken ikisini de götürmüştük zira normal koltuk takılı iken üzerine oto koltuğu da monte ediliyordu. Uzun seyahatlerde bebek, oto koltuğunda iki büklüm durmaktan sıkılabiliyor ve normal koltuğunda düz yatırabiliyorduk. Bu tip modellerde iki koltuğu ayrıca taşımak zor böyle de bir dezavantajı var.

Benim aldığım yerin internet adresini vereyim. Bu modeller sportove kociky (sportif bebek arabası) diye geçiyor. Şu link bu özellikteki markaları listeliyor. Hangi markalar var diye topluca bakmanıza yardımcı olabilir.

12 yorum:

  1. önce yukarıda ki dünya güzelini benim için öpün.
    çok şeker maşallah güzellik:))
    araba tavsiyeleri için teşekkürler bizde bu aralar bebek arabası araştırıyoruz çok faydalı oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer fiyat düşündüğünüz fiyata yakınsa mamas and papasın indirimini kaçırmayın derim e bebekten şahane bi araba

      Sil
  2. Allahım Allahım bebek arabalarına bakalım derken sabah sabah böyle bir güzellik maşallah Helocum ay parçası gibi...
    Şu an lazım olmasa da teşekkür ederim bilgilendirme için GeCecim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz büyüyorlar çok çabuk

      Sil
  3. ayyy aynı yoldan geçt,m.çingen arabası gibi gelıyordu gezerken bebe comfort , maxı cosı falan filan çeşit konforlu arabalrı gorunce soylenıyordum.en uyuk hata kraft almak olmuştu.sonunda ben de dayanamayıp ıkıncı arabayı aldım ama oğlum artık buyumuştu ve onun için baston aldım.Ama aklım hala kaldı bu çift yönlü lüks arabalrda,Güle güle kullanın.belki ikinci bebekte alırım artık ben :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım ikincide alırsın tabi, ben de çok tereddüt ettim ama dayanamadım :)

      Sil
  4. Buarada Dila büyüdükçe daha da güzelleşen bir kız oluyor maşşşalllaaaahhhhhh

    YanıtlaSil
  5. Biz mamas papas solo kullaniyoruz dogdugundan beri. Cok memnunuz.

    YanıtlaSil
  6. Esimin anneannesi craco dan almisti bizim oto koltugunu ve bebek arabasini set olarak , zaten yasalar geregi oto koltugu olmadan hastaneden cikarmiyorlar burada , hemsire arabaya kadar gelip kurallara uygun olarak baglandigini gormeden gitmiyor , zaten odanin icinden o arac koltuguna baglanmis olarak cikiyor , araba cok hafif tek elle acilip kapanabiliyor , arac koltugunu arabaya yerlestirdigim anda kilitliyor kendisi yolda herhangi bir kayma , oynama sansi olmuyor , kullanimi cok rahat yalniz seneye iki kisilik bir bebek arbasi almam lazim ben de arastirmaya basladim ikisinide gorebilecegim bir sekilde bir araba bakiyorum , yine crago dan bulursam ne super olur .

    YanıtlaSil
  7. Yazı çok iyi olmuş ama biraz daha detylı olabilir miydi diye düşündüm. Ben ve eşim çok kararsızız bu konuda ama çok teşekkür ederim emeğinizden dolayı. Yazılarınızı takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Çok güzel ,uzun ve emek dolu bir yazı olmuş, teşekkürler.
    Oğlum için saatlerce araştırma yapmak zorunda kalmıştım :(
    Ben aşağıdaki siteleri önerebilirim, karşılaştırma yapmak için birebir.

    http://www.akakce.com/arama/?q=bebek+arabas%FD
    http://bebekurunleri.bebeksayfasi.com/category/15/0
    http://www.alve.com/c/177/bebek-arabasi.html?o=bebek+arabas%C4%B1

    iyi günler

    YanıtlaSil
  9. benim de arkadaşım bunu almış, ikiz bebekler için,
    çok kullanışlı ya çok farklı pozisyonlarada ayarlanabiliyor,
    detaylı bilgi için:
    http://www.indirimvekalite.com/anne-bebek-oyuncak-k-22/-k-10077/bebek-arabalari-k-4574/prego-2072-ibiza-ikiz-bebek-arabasi-siyah-u-126808.html#.WH82QNSLSzc

    YanıtlaSil