4 Kasım 2012 Pazar

# bebeklerde emme problemi # emzirme

Bebeğiniz Emmeyi Reddederse

Aklınızda bulunsun şu sebepler olabilir:

1) Bir yerlerde okumuştum, neresi diye sormayın hatırlamıyorum. Bebekler 4-8 ay arasında bir dönem (1 hafta-10 gün) memeyi reddederlermiş. Bunu bir çeşit güç gösterisi, kendini ispatlamaya çalışma, inat vs gibi sebeplerden ötürü yaparlarmış. Bu aylar arasında emzirmeyi bırakan annelerin bir çoğu bu dönemin mağlupları oluyormuş. Biz de böyle bir dönem yaşadık. Neyse ki ben bu olasılıktan daha önce haberdar olmuştum. Bu dönemde sütümü sağıp biberonla verdim, gece farkında olmadan emzirdim falan bitti. Şimdi hala çok şükür emiyor (şuan neredeyse 7,5 aylık)

2) Meme ters geliyor olabilir. Ablam uyarmıştı, bazen memelerden birini reddediyorlar diye. O tarafa dönmek mi istemiyor nedir bilmem, ısrarla almıyorlar. Bu sorunu da dönemsel olarak hala yaşıyoruz. Ben her emzirmede farklı bir memeyi verdiğim için, sol tarafa sıra geldiğinde almıyor, kafasını ittiriyordu. Ben de aç olmadığını düşünüyordum ki acıkmayınca almaz benim kızım. Sonra ablam dedi bir de öbürünü ver bakalım ve bingo, meğer açmış. Acaba sol memedeki süt acı, tadı kötü vs falan mı diye de düşündüm ama hayır o da değil çünkü akrobatik hareketlerle sağ memeyi emer pozisyonda onu tutarken solu verdiğimde emiyor. Demek ki o yöne dönmek istemiyor. Şimdi emmeyi reddettiğinde her iki memeyi de sırayla deniyorum, aç değilse gerçekten emmiyor ama genelde inadının tutmasından kaynaklanıyor bu tavırları :)

Sizin de dikkat edin bakalım öyle mi?

5 yorum:

  1. Ege yaklaşık 3 aylıkken bıraktı emmeyi. ne yaptıysam döndüremedim. şimdi 6,5 aylık olacak hala sağarak veriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emzirmek rahatlık ama neyse ki sen pes etmemişsin ve anne sütünü bol bol almış Ege'cik

      Sil
  2. inatçı keçi napıyor şu anad öp onu:)

    YanıtlaSil
  3. aynen bzaen hep aynı memeyı emmek ıstıyordu,çaktırmadan ben diğerine geçiş yapıyordum ,yoksa teke düşecektik,neyseki sonra tlattık,13 aya kadar emmeye devam ettık

    YanıtlaSil
  4. bizde de oldu o dönem 8 ayına girdiğinde.. ama ne yapsam inadını kıramadım maalesef.. 1 hafta kadar sadece sağıp verdim.. ama hiç emmediği için süt kaçtı, gitti..

    YanıtlaSil