22 Ekim 2014 Çarşamba

# 2. gebelik günlüğüm

2. Gebelik Günlüğüm 26. Hafta

Aylık takvime göre 6. ay bitiyor bu haftanın bitişiyle. İnanmıyorum nasıl da geçti. Geriye kaldı son trimester. Çok az zaman kaldı gibi gelse de daha kasım vaaar aralık vaaar diye sayınca çokmuş gibi geliyor :)

Geçen hafta kocaman bir göbek fotosu koymuştum ve artık hareket edemediğimden yakınmıştım değil mi? İnsan nedense sonraki zamanları düşünemiyor ve böyle olur olmaz konuşuyor :) Çünkü bu hafta daha büyük bir karnım var ve daha da zorlanmaya başladım. Gelecek zamanları düşündükçe korkuyorum. Korkumun nedeni daha da ağırlaşsam bile dinlenemeyeceğimi bilmek. Akşamları uykudan önce uzanınca popom bile ağrıyor valla. İlerde ne halt yiyeceğim hiç bilmiyorum.

Buna nazaran moralim gayet iyi. Belki de tasalanacak vakit bulamamaktan. Hamilelikte hormonlar sebebiyle daha bir duygusal ve hatta şaşkoloz oluyordu ya insan, ilk gebeliğimde ben de bolca nasiplenmeme rağmen bunda yok. Hayret ediyorum hiç aptalca birşey yaşamadım. İlerleyen zamanlarda olacak mı bakalım?

Dün aylık midwife kontrolümüz vardı. Bu kontrolde tansiyonuma bakıldı (normalmiş), kan değerlerimden demir ve gebelik şekeri normalmiş (daha önce telf ile öğrenmiştik) ve Nova'nın sesini dinledik. Bu gebeliğimde folik asit + diğer vitamin-mineralleri ve DHA içeren multivitamin tabletlerden alıyorum sadece. Onun içinde ayrı alınan demir haplarına göre daha az oranda demir var ama yetiyormuş demek ki. Beslenmem ile dengelemiş olmalıyım. 

Ebe elleriyle Nova'nın konumunu saptarken bir tekme atıp karnımı ve elini dalgalandırdı, o da epey şaşırdı :) Görüşme sonunda tüm sonuçlarımdan memnun olduğunu söyledi çok şükür.

Bundan sonra daha sık ebe kontrollerine başlayacakmışız, bir sonraki 3 hafta sonra. Ayrıca bu görüşmeden önce, bir de hastane ile görüşme olacakmış. Seçtiğimiz hastaneden bizim için randevu alacaklar ve sanırım artık orayı da ziyaret edeceğiz doğuma kadar. Doğum mevzusu ise daha hiç konuşulmadı. Buraya da hiç yazmadım ama ilk doğumda aklımda kalan vajinal doğumu denemek için heves duysam da, biliyorum ki doğum şeklini bebek belirliyor. Ben de kendimi şartlandırmadan akışına bırakacağım. Hangisi hayırlı ve sağlıklı olacaksa o olsun. Göbeğimin büyüme hızına bakılırsa, eski dikişlerim bu genişlemeyi kaldırabilecek mi bilmiyorum tabi.

Haftasonu kuzenimi ziyaret amacıyla Almanya'ya gittik ve bir gece kaldık. Bu durumda bütün ev ve hazırlık işleri duraksamış oldu. Ancak orada gittiğim bir pazardan biraz daha alışveriş yaptım. Bir de 3 saat süren yol boyunca (gidiş geliş 6 saat) battaniyede epey ilerledim :) Yarısı monte edilmemiş olsa da önceki hafta aldığımız karşımda duran dolap için süsleme hayalleri kurup duruyorum. Yavaş yavaş tamamlayacağız inşallah.

Ha bir de unutmadan midwife kontrolünden dönüşte baklava aldık ve iki tane yedim, muradıma erdim :)))

2 yorum:

  1. Oyy maşallah size bana 2ç hamilelik hayal gibi geliyor ortada 1 çocuk varken :)

    YanıtlaSil
  2. Nedense dışardakilere çok hızlı geçen hamilelik , hamile olana tam tersi şekilde gelişiyor sanki. Haftalar çok hızlı geçiyor oysa.

    YanıtlaSil