12 Şubat 2016 Cuma

# günlük

Günün Özeti-12 Şubat 2016

Önceki gece çok çok az uyumanın ardından dün gece erken yatıp uykumu aldığım için sabah iyi başlamıştım güne. 7.30 da oğlumla uyandığımızda, kızım ve  babası çoktan aşağıya inmişlerdi. Kızım tv izlerken babası da uykunun son demlerini yapıyor böylelikle.

Ben kalkınca kahvaltı faslına geçecektik ama geçen gün kütüphaneden aldığımız çok beğendiği kitabı okumamı istedi kızım, oğlum da acıkmış beni mutfağa doğru çekiştiriyordu (karnı acıkınca öyle yapıyor), iki arada yumurtalarını pişirdim, oğlum babasıyla masada yerken, ben de koltukta kitap okuyup kızımı besledim ( bu ara kendisi yeme konusunda çok tembel, yoksa okula geç kalacaktık ki nitekim kaldık da ). Onlar darmadağınık oyuncaklar arasında takılırken hızlıca kahvaltımı ettim ve üst kata çıkıp giyindim, çocukların kıyafetlerini aldım. Saat 830 olmuştu ve 15 dak içinde çıkmamız gerekiyordu ama ne mümkün. Oğlanı giydirdim, kızı zorla giydirdim çünkü yok o oyuncağı alcakmış, yok onu yapacakmış, kolunu geçirmez, bacağını sokmaz en sonunda carladım. 15 dakka bitmiş ama hala çıkamamıştık, tam kapıda saçını iki kuyruk yaptırmaya karar verdi, hadi onu da yaptık paltolar şapkalar dokuza 5 kala çıkabildik nihayet. Oğlum bebek arabasında kızım yürüyerek okula gittik (allahtan yakın) saat 9 daki müzik başlamıştı ve kapıdan vedalaşıp ayrıldık.

Oğlumla eve döndüğümüzde eşim de gitmişti ve evdeki işlere giriştim. Bazen Nova kendi kendine yarım saat kadar oynuyor bu arada mutfağı ve masayı topladım, biraz dağınık oyuncakları yerleştirdim, sonra sabah az yediği için acıkan oğlumu besledim. Biraz oyun oynadık ve evi süpürme vakti geldi, tabi o da koşa koşa eşlik etti. Elektrik süpürgesini çok seviyor ve kendisi yapmak istiyor. Biraz ona verip zar zor salonu süpürüp bitirdiğimde saat 10 olmuş ve güneş salonun camından göz açtırmayacak kadar parlamaya başlamıştı. (Yalnız saat ona kadar bu kadar yazdıysam akşamı tamamlamak ne kadar sürecek korktum şimdi bak )

Günlerdir aklımda camları silmek var çünkü berbat durumdalar. Bugün güneş de tüm gerçeği gözüme gözüme sokunca dedim en azından bir camı dahi olsa sileyim ve işe koyuldum. Gerçi çok çabuk siliyorum cam sileceği kullandığım için. Dışarıdan silmek için bahçeye çıkmadan önce tabi ki oğlumu da giydirip hazırladım ve bahçeye saldım. O da silecekle oynarken işi bitirdik. Saat 1030 da yukarı çıkıp uyutmayı denedim, biraz direndi, biraz dolaştı birkaç oyuncağa dadandı sonra 1045 de nihayet uyudu ama 1130 da ablasını almak için çıkmamız lazımdı, uyanmazsa ne olacaktı...

Uyur uyumaz aşağı koştum ocağa pirinç çorbası olsun diye pirinçleri koydum. Sonra üst kata koştum bir makine çamaşır attım (bu hafta rekor kırdık hergün bir makine bugün de 5. makine). Sonra yatakları topladım, kızımın ve oğlumun odasının camlarını sildim, cam bezlerini yıkarken lavaboyu ve banyoda birkaç yeri sildim, bu arada whatsup a mesaj yetiştirdim, aşağı indim pirinçlerin dibi tutmuş ama neyse ki yanmamış, başka tencereye aktardım. Yukarı oğlanın yenına geldim, okul için çıkmaya beş dakika vardı ki biraz oturayım dedim, oturdum anında oğlum uyandı. Aslında biraz daha uğraşsam yeniden uyuyacaktı ama vakit yok. Hemen sardım sarmaladım bebek arabasına attım. Pek bozuldu ama ağlamadı neyse ki. Okula gittik, aldık geldik. 

Gelince kıyafetlerini değiştirme, ellerini yıkama faslından sonra biraz video seyretme hakkı oluyor Helo'nun. Oğlum kucağımda çorbayı tamamladım (uykusunu alamadı diye yapışık), kızı besledim (yine ne yazık ki), oğlum acıkmamış çorbayı püskürtüp oyun yaptı yemedi, eyvallah sonra yer. Helo doyduktan sonra kendimi besledim on kere ara vererek bir tabak yemeği zor bitirdim. Bugün oyun abladı gelmeyecek başbaşayız, dışarda da işimiz yok evde olacağız.

Ardından video süresi dolduğu için oyun oynamaya başladık. Saat 1300 olmuştu bu arada. Birkaç gün önce oynamaya başladığı barbilerle biraz evcilik, ardından yakala kovala boğuşma oyunları. Bir süre sonra Nova'yı besledim. Ama kızım az yedi diye açtı dün haşladığım mısırları verdim. Fakat onları da dışarda unuttuğum için ekşimiş çöpe attım ancak tutturdu mısır isterim diye. Patlamış mısır yapalım mı dedim evet dedi, pişirip koltukta oturup kitap okurken (yine sabahki kitap) yemeye başladık. Tabaktaki mısırları saçmaktan keyif alan oğlum mısırları tüm koltuğa ve yerlere döktü, bir ara mısır savaşı yapıyorlardı. Koltuktaki mısırları bitirince yere indik. Helo yerlerdeki mısırlar ağzıyla alıp yerken ona özenen Nova ayarını tutturamadı ve ağzını çarptı dudağını patlattı. Kanları yıkayıp durmasını sağladım, dudağı şişti. Sonra elektrik süpürgesini çıkardık, kızım çekmek istedi bu sefer. Mısırlar süpürdük, ben de biraz onları süpürdüm. Kikir kikir kaçıştılar. 

O saate kadar birsürü şey yapmıştık ama zamanı ilerletememiştik henüz. Sadece 1430 olmuştu ve hadi banyo yaptırayım da zaman geçsin dedim. İkisini de küvete koydum (büyük bir bebek küvetimiz var) biraz oynadılar. Nova'yı yıkadım çıkardım, onu giydirip uyutmaktı niyetim, uyumadı tabi. Bu arada kızım oynamaya devam ediyordu birden çığlıkları geldi. Kendini sabunlarken gözü yanmış. Hemen koşup kurtardım, saçlarını sabunlayıp duruladım. Bu arada oğlan da yanımda suya dalmaya çalışıyor yine. Neyse kızımı aldım kuruladım giydirdim binbir zahmetle. Yatakta zıplayıp kaçıyorlar çünkü. Oğlum büyüdükçe ikisi bir olup beni kızdırmaya çalışıyorlar :))

Giyinme faslından sonra madem uyumuyorsun hadi aşağı dedim indik, meğer kakadı varmış Nova'nın. Yaptı temizledim, sonra uyutmayı denedim. Kızımı aşağıda yalnız bırakıp yukarda uyuttum oğlumu. Neyse ki uyudu, saat tam 1600 olmuştu. Hemen yine aşağı koş ve yemek hazırlığı. Köfte hazırlayıp fırına attım, biten bulaşık makinesini boşalttım, kirlileri koydum, biraz kızımla oynadım derken oğlum uyandı 45 dak sonra. Uyutmayı denedim uyumadı. 1700 de tekrar oyuna başlamıştık.

Balonlar şişirdik, dans ettik, kovalamaca, kudurmaca oynadık, müzik aletlerini döktük topladık... Sonra kızımın acıktığını anlayınca (1745 gibi) masaya oturduk (normalde daha geç eşimle yeriz ama bugün değişik oldu), kızım boya yaparken yemeğini yedi, oğlum tüm boya kalemlerini yere saçtı (yemedi). Kalemleri topladım, tabakları kaldırdım. Sonra eşim geldi, oğlanı besledi (yedi), ben bu arada yemeğimi yedim. Eşim bir akşam yemeğine davetliydi yemedi, biraz yine oyun derken saat 1900 da eşim çıktı. Biz de sütleri ısıttık, yatmaya hazırlandık. Önce pijamalar, ardından dişler ve kitap okuma. Bu arada yatakta savrula savrula yürüyen oğlan kafasını çarpacak diye panik olma halleri derken, neyse ışıkları söndürdük. Kızımı da bu geceye mahsus bizim yatağa alarak çocuklarla yanyana yattık. Tabi ki biraz kudurma faslı yine yaşandı ama önce kızım sonra oğlum uykuya daldı, benim de saat 20 den itibaren dinlenme zamanım başladı :)

Çok yoğundu ama çok keyifli bir gündü benim için.

Çok şükür.

9 yorum:

  1. En dertli iki ihtiyaç: Yemek ve Uyku. Evet gündüz ne hikmetse uyumuyorlar, uyumamak için direniyorlar.. Şükür ki seninkiler (Nova küçük tabii onun ihtiyacı var.) gündüz uykusunu erken yatarak tamamlıyorlar.. Bizde ise 11'e kadar direnen bir canavar var. Tabii sabah da 9dan önce kalkamıyor. totalde uyku süresi aynı sayılır. Ama bize hiç vakit kalmıyor. Yemek konusunda ise evet ne yazıkki ağızlarına vermeyince yemiş olmuyorlar. Gördümki sen de durum aynı.. Kendi kendime diyorum 4 yaşına kadar yedireceğim sonra daha da yok artık.. Gerçekten haftasonu 2 gün evde geçiriyoruz. Durum pek farklı değil bizde de.. Allah 2 çocukla sana güç kuvvet versin Gece'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, dört yaşını doldurunca ilkokula başlayacak dila bi umut ondan sonra hersey yoluna girecek gibi geliyor bakalım göreceğiz

      Sil
  2. Maasallah:))
    Beyhan.

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin hepimize. Bizim küçük de sizinki ile aynı yaşta. Ama abimiz ilkokula başladı. Yani bir de ödev stresimiz var. Bir de bizim küçük 11den önce yatmıyor. Sizinkiler 8 de uyuyor ise kocaman bir maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkürler bunda biraz babalarının erken gelmesinin de etkisi var onu da görüyorlar genelde gec yatan çocuklar babalarını özledikleri için öyle yapıyor

      Sil
  4. Kocaman bir maşallah size. Benim de 5 yaşını doldurmak üzere bir kızım ve 16 aylık oğlum var. Kuzım uykuyu da yemeği de sevmez. 8 de kalkıp 9-16.00 arası okuda oldugu halde gece 10 da zor yatırıyorum. Kucuk ise uzuuun emme faaliyetınden sonra 11i geciyor uyuması. Gece 4 kere kalkıp 8 de ablayla beraber uyanması da cabası. Sabrınıza hayran kaldım. Benim oturup ağladıgım zamanlar cok oluyor. Koskoca 24 saatin bir saati bilr benim değil. Sağlık olsun napalım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızınız okulda uyuyor mu acaba sanırım uyumuyordur, bu durumda 10 saat uyuyor ki aslında az değil bu yaş için benimki de 11 saat uyuyor. Sanırım biraz daha erken kalkarsa daha erken yatabilir. Oğlum da gece çok kalkıyor ama daha önce yazdığım gibi az uykuya alıştım fakat akşam onlar uyuyunca biraz zamanım olmazsa ne yapardım bilmiyorum, deşarj oluyorum öyle. Belki gündüz oğlunuz uyurken biraz zaman ayırabilirsiniz siz de

      Sil
  5. Sanırım yazıları okuduğumda hâlâ hiö yorum yayınlanmayıp yorum kısmı bana açılmamış olduğundan uzun zamandır yorum bırakamamışım :)

    Bu günün özetlerini ileride çocuklarla birlikte okuduğunda çok hoşlarına gidecek bence :)

    Akşam erken yatırılan çocuk kadar güzel bir şey olamaz. Sabah erken kalksınlar ama akşam eşimle bana başbaşa bir iki saat kalsın. Sohbet edelim, film izleyelim. Bizimkiler de sekizde yataktaydılar. Kendileri uyuduğu için de o saatten sonra rahattım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde bu akşam dinlenmelerim olmasa tek basıma gurbette yalnız çocuk büyütürken kafayı yerdim herhalde allah bana acıyor demek ki :)

      Sil