28 Eylül 2008 Pazar

# Gezi # mısır

Nihayet Tatil ve Bayram Mesajı

Bu yaz hiç tatil yapamadık demiştim. Benim işim gereği bu yaz ancak Ağustos ayından itibaren izin alabilecektim. Ce ise iş yerlerinin taşınması nedeniyle Ağustos'ta izin alamayacaktı. Ce özel bir üniversitenin ve ona bağlı dershane ve kolejlerin sistem yöneticisi. Ağı ve sunucuları o yönetiyor ve internet hizmetinin aksamaması için okulların tatil olduğu dönemde sunucuları taşımaya karar verdiler. Ancak işler planladıkları gibi gitmedi ve ha taşındı taşınacaklar derken bayram geldi. Bu yüzden Ağustos ve Eylül aylarında bir yerlere gidebilmek için plan dahi yapamadık. Biz de bayram tatili nasılsa olacak diye bayramda gitmeye karar verdik ve planımızı yaptık. Bu arada bu geçtiğimiz hafta taşınma gerçekleşti ve Ce haftanın 5 işgününün 4'ünde gece 3 lere kadar çalıştı. Sunucuları taşınması için mesai saatinin bitmesini beklediler, naklettiler tekrar çalıştırdılar ve test ettiler. Bu arada o networkü kullananların ruhu bile duymadı ama bir de Ce'ye sorsalar. İki gündür sanki hala iş bitmemiş gibi ruh gibi dolaşıyor. Gidebilirsek bu tatil onun için çok iyi olacak.

Cumartesi saat 17'ye kadar gideceğimizden emin değildik. Çünkü biraz olaylı bir hikayesi var. Öncelikle bu bayram tatilinin 9 gün olması için ne kadar dua ettim anlatamam. Eğer iş olsaydı Cuma günü işe gitmem gerekecekti ve tatil olayı yatacaktı. Herkes en dandik meseleler için izin alırken geçtiğimiz zamanlarda benzer birşey için izin almam çok zor olmuştu. Neredeyse istifa edecektim. Bu olaydan sonra bir daha böyle bir şeyi asla yapmayacağıma söz verdim. Kimseye boyun eğmeme gerek yok. Diğer yandan eğer tatil olmasaydı ne yaparım diye kara kara düşünüyordum. Tatilin tüm haftaya yayıldığının basında ilan edildiği günün sabahı içimden öyle bir dua ettim ki akşam gerçek olunca çok sevindim.

Böylelikle ilk badireyi atlatmış olduk.

İkincisi yukarda bahsettiğim taşınma olayıydı, bayrama sarkabilirdi o da olmadı çok şükür.

Üçüncüsü ise gideceğimiz yerin vize problemi. Vize işini tur halladecekti. Kaç gündür arıyoruz, yok vize daha çıkmadı diyorlar. Cuma günü de çıkmayınca , Pazartesi kalkış ve araya hafta sonu giriyor diye umudumu kesmiştim. Dün son bir kez Ce turu aradı dediler ki size vize çıktı ama eşinize çıkmadı. Alla alla... Şok oldum. Ce de çok yorgun ya diyorum artık sen gidersin ben kalırım, tatil senin hakkın. Neyse bu ne iş diye Ce genel müdürlüğü aradı olay çözüldü. Benim vizem de çıkmış ama pasaportumda eski soyadım yazdığı için gözden kaçırmışlar.

Bir oh dedik ama gitmeden önce yurt dışı çıkış harcı yatırmak lazım bankaya, hadi onu ne zaman yapıcaz derken aklıma nautilustaki iş bankasını hafta sonu açık gördüğümü hatırladım. Neyse gittik onu da yatırdık bitti çok şükür.

Geriye valizin hazırlanması kaldı ki, bizim için çok kolay. İki küçük sırt çantası haydi yallah tatile. Biz böyleyiz.

O kadar gideceğiz dedim nereye gideceğimizi söylemedim. Deniz severler olarak deniz kenarı bir yer istedik ve bu mevsimde gitmek için uygun Mısır'da Sharm el Sheikh'i seçtik. Kızıldeniz kenarında turistik bir bölge imiş, sualtı zenginliği ile ünlüymüş. Bu günlerde hava sıcaklığı 35 derece civarındaymış. Tam da üşümeye başlamışken sıcak bir yere gitmek değişik olacak. Bakalım nasıl bir yer göreceğiz.

Bir önceki postta yazdığım gibi bayram coşkusunu kaçırmak istemesem de tatile ihtiyacımız var ikimizin de. Döndüğümde işbaşı yapacağım ve izindeyken öğrendiğime göre ekstra işler beni bekliyor. Tabi her uçağa binişimde içime bir korku girse de, Allah'ın izniyle sağ sağlim döneriz inşallah.

Herkesin bayramı kutlu olsun, okuyan herkese kucak dolusu sevgilerimle...

Görüşmek üzere.

12 yorum:

  1. hem iyi tatiller hem de iyi bayramlar.Güle güle dönün.

    YanıtlaSil
  2. Ay canım ablam, iyi tatiller, iyi bayramlaara. Oh evinde pırıl pırıl, tatili hak ettin :) Dönğnce mis gibi evine oturursun artık :))

    YanıtlaSil
  3. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun

    YanıtlaSil
  4. iyi tatiller canııımmmm....

    YanıtlaSil
  5. İyi Bayramlar, bu kadar yorgunluğun ardına gönlünüzce geçer inşallah tatiliniz. Mısır gezi fotoğraflarını detayları bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  6. merhaba
    ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederiz
    biz de sizlere eşiniz ile güzel bir tatil, güzel bir bayram geçirmenizi dileriz
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. İyi tatiller...yine bayramda görüşemesek de artık kısmetse sonrası da görüşürüz. İyice dinlenin ve benim yerime de yüzün. Ayrıca hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  8. dilediğiniz gibi bir tatil geçirirsiniz umarım, iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  9. iyi bayram ve de gonlunuzce eglenip dinlenebileceginiz bir tatil dilerim..

    Birkac kez ziyaret ettim fakat, sanirim ilk kez yorum yaziyorum ;)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. "Love is the one who masters all things."

    Mavlana Rumi...for you...

    YanıtlaSil
  11. İyi bayramlar. Ummarım dinlenmiş olarak dönersiniz.

    YanıtlaSil
  12. selam umarım tatiliniz ii geçmiştir.yorgunlugunuzu atabilmişsinizdir insallah ,çok gerekli en güzelini yapmıssın.evdekilere selam.

    YanıtlaSil