20 Nisan 2016 Çarşamba

# benden # şeker hamurlu pasta

Bu da Arşivde Dursun


3 Nisan'da kutladığımız çocuklarımın doğum günü için pastayı kendim hazırlamıştım. Pek kötü olmadı. Yalnız son aşamalarda taşırken alttan biraz fışkırdı falan ama iyi kotardık :) 


Üst kat oğlumun doğumundan beri kullandığım yıldız temasında olsun istiyordum. Kızım da son aylardaki takıntısı olan at figürü isteyince, meşhur My Little Pony atlarından Rainbow Dash'ı seçtim ki, bulut gökkuşağı ve ardından en tepede yıldızlar olsun. Doğrusu buna karar verene kadar çok uğraştım, araştırdım düşğndüm falan. Yapımından daha zordu diyebilirim.


Genelde şeker hamurunu düz beyaz alıyor ve elimde sarı-mavi-kırmızı olmak üzere üç minik şişe gıda boyasıyla renklendiriyorum. Hazır renkli şeker hamurları genelde çok koyu renk oluyor.


Elimde tüm pastacılık malzemeleri yok, biraz olanlardan biraz da evdeki imkanlarla şekillendirmeye çalıştım tüm figürleri.

Tüm misafirlerimiz çok beğendi ve benim yapmış olmama şaşırdı :) Doğrusu benim için de çok heyecan vericiydi.




9 yorum:

  1. İki ayrı temayı tek pastada çok güzel birleştirmişsin. Eline sağlık bence çok güzel bir pasta olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insanın kendi yaptığı daha güzel geliyor galiba ☺️

      Sil
  2. çok çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Valla ben hazır aldın sandım emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Vallahi şahane ya! Ellerine sağlık.
    Ben mayanın doğum günü için cafe fernondo'nun Kitabı'ndan meşhur "şeytan çikolata giyer" pastasını yapmıştım. (Ağır Çikolatalı tabi, 1 yaş çocuğuna yapılması tartışmalı konu:)) bi lokmacık yedi zaten) ama onunla bile o kadar gurur duydum ki ,İnstagram whatzap derken herkesten taktir ve tezahürat bekleyerekten herkesi darlayıp durdum :))) böyle bir şey yapabilsem çerçeveletir duvara asarım heralde :-)))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş. Atı yapış şeklini görünce daha da bir tebrik ettim güzel sonuç çıkarmışsın :)

    YanıtlaSil
  6. çok başarılı bir çalışma olmuş. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil