19 Nisan 2016 Salı

# benden

Zumba :)


Duyduk duymadık demeyin zumbaya başladım a dostlar 💃🏻

Aslında programın adından tam emin değildim. Biraz önce baktım da, bizim dans merkezinin web sitesinde adını infinity koymuşlar. İnternetten de birkaç zumba videosu izledim ama emin olamadım. Sanırım zumba/spor karışımı birşey.

Helocum geçtiğimiz Eylül ayından beri baleye gidiyor. Ders öyle aşırı disiplinli bir ders değil, eğleniyor diyelim. Her ders sonunda arkadaşıyla birlikte oynamaktan mekandan ayrılmamız yarım saatten erken olamayınca, onların ardından başlayan dersi hayranlıkla izliyordum. Yetişkin bayanlar, daha çok spora benzer hareketlerle grup halinde tempolu danslar yapıyorlardı ve benim de içim gidiyordu.

Fekat neden bilmem hiç aklıma gelmiyor ki ben de gideyim? Sanırım oğlum daha ufak olduğu için düşünemiyordum. Birkaç hafta önce arkadaş grubundan birileri zumbaya başlamıştı, o zaman kafama dank etti. E ben de gidebilirim o derse. Başka zaman ve başka yere gitmem zor ama zaten yarım saat duruyoruz orda bir yarım saat daha dursunlar ben de spor yapmış olayım dedim ve iki hafta önce deneme dersine girdim.

Aman yarebbiii, o nasıl bişeymiş öyle. Ben ki evde bütün gün oturmayan, günde 50 kez merdiven inip çıkan, çocukları en az iki kez ortalama üç kez dışarı çıkaran ben öldüm bittim. Tam iki gün merdivenleri oflayarak çıktım, zar zor yürüdüm. Öyle ki neredeyse devam etmeme kararı verecektim.

Ancak yine de gittim. İkinci hafta ağrım çok daha az oldu ve çok sevdim şimdi on hafta daha devam edeceğim, istersem yine uzatabilirim. Sporun verdiği his şahane, bu adrenalini seviyorum ama asıl beni keyiflendiren kendim için birşey yapıyor olmak. Çocuk bakmaktan farklı birşey, tamamen bana ait bir saat. Eh yorucu olması biraz ironik ama olsun :) Evdeki herkes spor yapmamı destekliyorlar ve kolayca kabullendi çocuklar. Hatta kızım beni daha çok teşvik ediyor.

Dersimizin içeriğinden bahsedecek olursam bir saatin ilk yarım saati kardiyo amacını güden hareketli danslardan oluşuyor. Ama ne dans. Hepsinde kollar bacaklar bel popo özel olarak çalıştıran hareketler seçilmiş. Yani danstan ziyade tempolu egzersiz gibi. Sonraki 20 dakkada çeşit çeşit squatlar ve dambıllı kol hareketleri var. Son on dakikada ise yere yatıp farklı mekikler çekiyor ve esneme hareketleri ile bitiriyoruz. Bir saatte tüm kasları çalıştıran bir ders yapmışlar.

Fakat daha önce yaptığım için biliyorum, spor salonunda çalışmaya göre daha zevkli. Grup halinde olması ve işin içinde dans olması beni daha çok cezbetti. İnanıyorum ki, dans moral bulmak için çok etkin bir yöntem, evde arasıra yapardım ama düzenli olunca psikolojime de olumlu katkı yapacak. 

Aranızda zumba deneyimi olan varsa, içeriğinin bizimkine benzeyip benzemediğini ve nasıl hissettirdiğini çok merak ediyorum doğrusu.

7 yorum:

  1. İnsanın kendiyle zaman geçirmesi , bir de spor ve dans, harika olmuş GeCe :)

    YanıtlaSil
  2. Bizim ofisten de gidenler var. Ve ben çok ama çok istiyorum. Bence gittiği yere kadar gitmelisin. Gidebilmek büyük şans.

    YanıtlaSil
  3. Bende insanity programına katılmıştım. Sizin söylediğinizle aynı olabilir mi? Deli gibi hareket.5-6 aydır devam eden arkadaşım, hiç yediğinden kısmadan, inanılmaz şekillendi vücudu. Kilo mu verdin diyorum. Kilom çok farketmedi, 2-3 kilo azalmışımdır diyor ama vücudu 2 beden incelmiş gibi. Harika gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sıkılaşmaya ihtiyacım var aslında ay heyecanlandım şimdi

      Sil
  4. Ben de bir yılı aşkın süredir gidiyorum gece. Bizimki de "Zumba fitness" diye geçiyor. Dambıl ve mekik yok ama bol squat ve esneme hareketleri içeriyor. Hocamız ve grubumuz çok tatlı, çok eğleniyoruz. Fasching de kostümlü, Noel de kırmızı şapkalı falan dans edip deliriyoruz. Tüm playlist Latin müziklerinden oluşuyor ve 1 şarkı da kareografili Bollywood Dansı yapıyoruz fecii zevkli :)) figürler ve şarkılar hep Değişiyor hiç sıkmıyor o yüzden. Ilk başlarda ölüyorum sanıyordum ama şu an bana mısın demiyor, kondisyonun baya arttı :)
    Ha bir de önümüzdeki ay grupça bir spa oteline Zumba weekend e gidilecek (ben geziden muafım tabii 2 çocukla :p) sağlıklı beslenme, spa ve her gün 2 saat açık havada Zumba Etkinliği olacakmış. Kulağa fena gelmiyor :)
    Benim deneyimlerim bunlar :) umarım sen de sıkılmadan, istikrarla devam edersin. Kilo vermeme pek faydası olmadı ama (sadece haftada 1 saat gidiyorum, devede kulak) sıkılaştığımı ve kendimi daha zinde hissettiğimi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kilo vermekten ziyade işin eğlencesindeyim ama artılarına hayır demem doğrusu. Yalnız iki hafta müzikler ve danslar aynıydı acaba değişir mi ilerde hiç bilmiyorum 🤔

      Sil