1 Mayıs 2014 Perşembe

Boğazımda Koca Düğüm

Birkaç gündür alakasız yazılar yazıyorum ama sanmayın ki umursamıyorum. Kendimi başka şeylere konsantre etmeye çalışıyordum sadece. Oysa o kadar etkilendim ki iki gündür kendimi tanıyamaz oldum. Kızım yanımda onu bağrıma basmam gerekirken, ona bağırdım çağırdım, bolca üzdüm ve eşimi sürekli tersledim. İçimde dinmek bilmeyen büyük bir öfke var ve hiç bir şey bunu tolere edemiyor. 

Birkaç ay önce bir yazı yazmıştım, çocuk istismarını önlemek ile ilgili. #pedofiliyesavasactık başlıklı http://ge-ce.blogspot.nl/2013/11/pedofiliyesavasactk.html . Bu yazıyı yazdığım sırada Ayşe Arman'ın kızına cibsel istismarda bulunan babayla ilgili yazılarını ve Elif Şafak'ın Mahrem kitabını okumuştum. Bu kitapta bir kaç gerçeküstü hikaye geçiyor ve cüce ile çok şişman kadının aşkını anlatan hikayenin sonunda bir gerçek ortaya çıkıyor. Bu aşırı şişman kadın, çocukluğunda saklambaç oynarken saklandığı kömürlükte bir adamın tacizine uğruyor, oral sekse zorlanıyor ve ağzındaki bu iğrenç tattan kurtulmak için önrünün geri kalanında durmadan yemek yiyor. 

Geçenlerde bir yorumda da yazmıştım. Ben bu sapıkların geçmişlerinde kötü çocukluk geçirmiş olmaları veya benzer şeylere maruz kalmaları gibi bahaneleri yeterli bulmuyorum yaptıkları şeyin karşılığında. Hele sonunda kayıp bir can varsa, cezaların en büyüğünü almalılar. Çünkü Allah, her insana allah akıl, vicdan ve irade gücü veriyor, deli olmadıkları sürece -ki bunu bile bir can ile kıyaslayınca mazur görmekte zorlanıyorum ben- bu yetisini kullanma veya kullanmama konusunda bir seçim yapmıştır ve sonuçlarına katlanmalıdır. Hayat her insana zorluklar sunuyor, çok ağır sınavlardan geçip de iyi kalmayı başaran insanlar da var. Dolayısıyla insanın iyi mi kötü mü olacağının kontrolü bir noktadan sonra kendi elinde, özellikle bu insan yetişkin biriyse. 

Bu mübarek günde, bu tip vakaların son bulması, Gizem'in ailesi için sabır ve tüm çocukları koruması için yalvaracağım Allah'a. Sen emanetlerini esirge yarabbim. Onları kötü insanlardan uzak tut, korumamıza yardım et ve bu sapıklara cezalarını ver.

İyi kandiller.

8 yorum:

  1. Amin amin yüz binkere amin :(

    YanıtlaSil
  2. Nasıl içim acıyor bunları duyunca,ama asıl içimi yakan 1-2ykl içinde salıverilip tekrar insan içine dönüyor olmaları.devletin sosyal medya ile uğraşacağına asıl bunlara cezasını vermesini yürekten diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Bence de bu insanlar en ağır cezayı almalı
    Yazdıklarınıza katılıyorum Geçmişte neler yaşanmışsa yasansın Allah bize akıl fikir vermiş
    Hiçbir şekilde haklılık payı bulamıyorum

    YanıtlaSil
  4. Lanet olsun boyle insanlara :(

    YanıtlaSil
  5. "Mahrem" Elif Şafak'ın o kitabının adı.. Hiç aklımdan çıkmıyor, o kadar dokundu ki bana da.. Yaşamışım gibi içimi kanattı. Belki 5 sene olmuştur okuyalı.
    Her taciz haberinde aklıma geliyor.
    Çok üzülüyorum, ama hiç bir şey gelmiyor elimden, elimizden..
    Hayvanlık bu diyoruz ya hani, bunu hiç bir hayvan yapmaz bu pisliği yalnızca insanlar yapar..
    En ağır cezalar verilmeli belki ama kimse korumaya yönelik tedbirleri anmıyor. Koruyamadık bari cezayı artıralım demekle olmaz ki
    Allahım korusun mini minnacık yavrularımızı ama peki ya DEVLET ne işe yarar???
    Ayşe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de öyle kitabın adını yanlış yazmış olabilirim neredeyse tüm kitaplarını okudum karıştırmışımdır. Düzelteyim tesekkürler

      Sil