4 Mayıs 2014 Pazar

# Amsterdam'da çocukla nereye gidilir?

Amsterdam'da Çocukla Gidilebilecek Yerler #1 Safari Park

Neredeyse bir yıldır Amsterdam'dayız ve artık böyle bir yazı dizisi hazırlayacak kadar çok yere gitmiş bulunuyoruz. Genel olarak Hollanda her açıdan çocuk dostu bir ülke çünkü toplumda çocuklara çok önem ve öncelik veriliyor. Zengin doğal alanları, neredeyse her semtte çocuklar için açılmış çiftlikler, bol bol parklar mevcut. Turistik gezinizde rotanız ne olursa olsun, çocukların oynayabileceği bir yere mutlaka denk gelirsiniz.

Bu yazılarda özellikle planlı gezilerden bahsedeceğim. Gezilecek yerler listesine gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz.

İlk yazıda bahsedeceğim Safari Park Amsterdam il sınırları içinde değil. Tilburg yakınındaki Beekse Bergen Safari Park, Amsterdam'dan sadece 1 saat 20 dakka mesafede yer alıyor. İstanbul'da şehir içinde bu kadar zamanı trafikte geçirince, şehir dışına ve hatta neredeyse ülkenin öbür ucuna bu sürede gitmek çok komik geliyor :)

Safari Park'da safari hayvanlarını, ister aracınızla dolaşarak, ister yürüyerek gezebiliyorsunuz. Ayrıca bir tekne ve safari otobüsüyle de gezmek mümkün. Parka giriş ücreti verip girince bunlar ücretsiz kullanıyorsunuz.

Biz arabayla dolaştık ve bir miktar da yürüdük. Hem arabayla dolaşırken hem de yürürken hayvanların zarar vermesi mümkün değil. Evet hayvanlar serbest dolaşıyor ama doğal engellerle vahşi hayvanların insanlara yaklaşması önlenmiş. 

Parkta ayrıca bir çocuk oyun alanı, restoran ve hediyelik eşya-atıştırmalık yiyecekler dükkanları bulunuyor. 

Biz genel olarak çok sevdik, fikir güzel, hayvanların serbest olması güzel, doğası güzel. Hele arabanın içindeyken zürafaların yanımıza gelmesi çok heyecan verici.

Biz yanımıza almamıştık ama giderken dürbün almak iyi olabilir. Çok uzakta olup görmekte zorlandığımız hayvanlar oldu. Buraya eklediğim fotoğraflarda da tüm hayvanlar yok çünkü çoğunu Canon makinamızla çekmiştim ancak hala fotoğrafları kaydedemedim. Telefonumda yer alan resimler az çok bilgi verecektir. Daha fazla bilgiyi web sitelerinden edinebilirsiniz: http://www.safaripark.nl/

Şimdi fotolar

















7 yorum:

  1. Buna benzer bir hayvanat bahcesine en son Ahmed bebekken gitmistik. Bir daha gitmek aklima hic gelmedi :)) Halbuki cocuklar cok sevmislerdi. Mayis ayi demek bol bol tatil gunu demek Fransa'da. Dogumdan once bu tatilleri iyi degerlendirmek lazim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yine gidin. Çok tatil var demek ne güzel sey tatil ya

      Sil
  2. Fotoğraflara bayıldım. Zaten o zürafalarda aklım kaldı. Nasıl da tatlı hayvanlar onlar yaa:) Pek severim kendilerini. Bir fil'e dokunmuşluğum var zürafaya da olsun isterim, acaba yumuşak mı tüyleri, derisi kalın mı nasıl bir his merak ediyorum:) Böyle parklar nasıl da insanı huzurla dolduruyor, tabi temiz ve bakımlı olanları. izmir'de doğal yaşam parkı diye bir yer yapmışlar gittik bizde ahh bir görsen kocaaaamaaan bir alan da hayvanlar var yeşil her yer ister otur kitap oku ister dolaş ister yemek ya harikaydı. Hem de yerleşeceğimiz yere çok yakın. Burada özlemini duyuyorum parkların bahçelerin. İki tane güzel park var ama işte gidemiyoruz pek. Siz bizim gibi gidemeyenler için de keyfini çıkartın. Ayrıca hayvanların doğal ortamlarında mutlu mesut görüntüleri kadar güzeli de yok şu eski kafa geleneksel hayvanat bahçesi modelinden nefret ediyorum. En güzeli böyle açık kocaman alanlarda olmaları. Bu İzmir'deki de aynı böyle işte..Ya da bilmiyorum ben mi çok beğendim acaba:):) Sevgiler.
    Not: Daha çok zürafa ve mümkünse de baykuş fotoğrafı istiyorum:):) Araya fil veya ceylan falan da katabilirsin:) İnek bile olur:)

    YanıtlaSil
  3. beş aylık bir anne olarak aklımın br köşesine yazdım oğluşum büyüsün gideriz ne iyi olur.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Bizimkiler kendilerinden geçerlerdi her halde burada:-)

    YanıtlaSil
  5. şahane resimler.. bizde en son geçen yaz gitmiştik hayvanat bahçesine.. yine gitme zamanı gelmiş..

    YanıtlaSil
  6. yaaaa türkiye'de boyle bir park neye yok :(

    YanıtlaSil