11 Ekim 2013 Cuma

# Helodunya # Helodunya büyürken

Uykusuz Bir Günün Anatomisi

Çok şükür gece uyuyoruz da son bir kaç haftadır gündüz uykularına direniyor Helodünya. O kadar uzun süre uyumadan duruyor ki benim pilim bitiyor. 8-9 saat hiç uyumadan rahatça durabiliyorken, geçen hafta sonu iki gün üstüste gündüz hiç uyumayarak 11 saat full enerjiyle ikimizi de üzerinden tır geçmişe döndürdü.

Bu hafta içi biraz da hastalık nedeniyle gündüz uykularına döndü ama normalde 1-2 saat uyuduğu tek uykuyu, dün 40 dakika ile geçiştirdi mesela. Bu gün de saat 5 te hala uyumadığında (uyandıktan 9 saat sonra) tamam dedim, hastalık bitti direnme yine başladı. Bu sürecin sonu gündüz uykularının tamamen bitmesine gider mi bilmem artık, görücez :/

Bugün öğle saatlerinde, zırt pırt yağan iki yağmur aralığında çıkan yarım saatlik güneşi kaçırmama arzusuyla pusete attım, mis gibi hava, uykusu geldi uyusun diye. Bir ara daldı dalacak oldu, yeniden canlandı. Baktım uyumayacak markete gidelim yorulsun, dönüşte uyur dedim. Markette araba sürdü, ürünleri aldı koydu boşalttı kaldırdı, dönüşte pusette uyudu mu hayır, çünkü giderken sütünü içmesine rağmen sabah pek birşey yemediği için, markette de epey oyalandığımız için karnı acıkmıştı.

Oysa daha sabahtan öğle uykusu boş zamanı programımı yapmıştım;  Banyo.

Bir kaç saat sonra yine bir uyku mayışması, yatırdım okşadım sevdim, dinleyenin uykusunu getirecek ninniler söyledim. Birkaç oyuncağıyla yattı, on dakka sonra  yok o sıkıştı, yok bu düştü, diğeri battı derken o uyku dalgası da geçti gitti. Banyo planı suya düşmüştü zaten, bu saatte uyusaydı aylardan beri ilk defa görüp aldığım milföy hamurunu böreğe dönüştürme hayalim de suya düştü.

Saat zaten üç olunca sinirlerim iyice gerildi. Bu saatten sonra uyursa artık yemek yaparım başka da birşey yapamam derken saat 5 oldu ve hala uyumadı. 5 te aldım beşiğine koydum, vicdanım paramparça ağlamasına göz yumdum. Sonra uyudu. Biliyorum böyle huzursuz uykuya dalınca rahat uyumaz sık uyanır beni bulamazsa korkup ağlar diye ( dün böyle bir kriz yaşadık çünkü) yanında oturdum. Gerçekten yarım saat sonra ağlayarak uyandı, kucağımı istedi, salona indik orada kucağımda uyumaya devam etti. Kucağımda uyurken akşam yemeği yapma planım da suya düştü. Neyse ki gündüz bir ara bir tencere pratik bir yemek koymuştum.

Kocacım gelince milföyleri yapabildim ama bekle allah bekle pişmez. Meğer fırının başlat düğmesine basmayı unutmuşum. En sonunda geç de olsa yedik ama bende ne kafa kaldı ne göz.

6 yorum:

  1. Offff cok zor ya cok, iyi besşikten kalmaya çalışmamış ama. Aren de gece uykusunu cok ama cok geç saate çeki 10:30 en erken uyumasi. Peki gece kaçta uyuyor Gece hani gündüz uykularını bıraktıysa belki de 7:30 gibi uyur gece sana da zaman kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşik kenarları çok yüksek kaçmak istiyor ama kaçamıyor. Gündüz uyumazsa 11-12 saat sonra uyuyor işte. Sabah ortalama 7-8 civarı kalktığı için erken oluyor ama doğrusu benim tercihim değil. Uyuduğu zaman da 9-930 da uyuyor çünkü o da yetiyor bana

      Sil
  2. Bir de bunun uyurken seni yanında isteyen versiyonu var. O da bende mevcut..Gündüz dizinde gece memende...

    YanıtlaSil
  3. Offff seni çok iyi anlıyorum. Senin başındaki bu dert benim başımda tüm gece! Gece uykusuzluk korkunç birşey, insan tüm gün sarhoş gibi oluyor. Fırını açmamakla kalmışsın yine sen, ben geçen gün ev terliklerimle sokağa çıkmış, markete gitmiş dönmüşüm.. Eve girerken fark ettim.. Tavşanlı pembe terlikler üstünde kanguruda bebek düşünebiliyor musun, kadın iyice sıyırdı demişlerdir :) Umarım helo da maya da geri düzene girerler bir an önce!

    YanıtlaSil
  4. Bu kadar küçükken gündüz uykusu bırakan bebek vardır, ama nadirdir. Biz de benzer bir kriz yaşadık o dönemde. Genelde aniden ortaya çıkan değişimler geçici olabiliyor. Benim tavsiyem mümkünse uyumasa da öğle uykusu zamanını odasında geçirmesi. Dinlenmemiz gerekiyor diyorum, yanına uyku arkadaşını, bazen başka bir oyuncağını veriyorum. Kendi kendine konuşuyor. O da bir tür dinlenme. Uyumazsa da yatakta sakince yatmaz mı acaba? Büyük ihtimalle bir eşik atlıyordur, belki dille ilgili olabilir.

    YanıtlaSil
  5. Belki geçici bir dönemdir bilmiyorum ama genelde zorlanıyor, az da olsa yatakta yatıp dinleniyor ama böyle günlerde ben o dinlenmenin uyumamaya etkisi olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil