3 Ekim 2013 Perşembe

# Helodunya # Helodunya büyürken

#helonunilkkelimeleri

16. aya kadar normal bir gidişat sergileyen konuşma becerisi bu aydan sonra ivmelenerek arttı. Artık twitterda #helonunilkkelimeleri etiketi ile kayıt almaya yetişemiyorum. Şuan gün içinde yaptığı her şeyi söyleyebilecek kadar çok konuşuyor. Söylediği her kelimeyi buraya yazmam zor çünkü sayısı epey fazla ve ne yazık ki bir zamandan sonra normal gelmeye başlıyor.

Şu anda parkeler üzerinde kayıp şam fıstığı yerken napıyorsu diye sorunca KAYDI deyip kalktı ve DAA DAA istedi fıstıktan. Dün aldığımız AĞAKKA ları çok sevdi ev içinde bile onlarla dolaşıyor. Ama AYAĞ dan çorapları ÇIKKAmadan olmaz. BEYBİ sini uyutmak için ÖĞTÜ istiyor, oyuncak ADAM ları AĞABA lara bindirirken merdivenleri TIK TIK diyerek çıkartıyor. Sabah tv de hollanda çocuk kanalında EALMA ağacı vardı ve onlara APIL dendiğini duyunca öyle demeye başladı. Kitabındaki SİTAR ları ve İTSY leri hemen buluyor. En sevdiği programlar AYI , SAŞA ve AĞMAYA. Taşıtlardan favorileri ise KOKTEER  , KOKOR ve KAĞKAY. Hep beraber merdivenlerde OKKURuyoruz ve BABİYE nin verdiği PANDA KİKAPını okuyoruz. Sonra sıkılıp KAKıyoruz ve biraz da ANNİnin ALİsini KAPTIIII yapıp kaçıyor. Çoraplarından KUKA yapıp oynatıyoruz ve NENNİ yaparken mutlaka kocaman SİMSAAHa sarılmak istiyor.

SADİsine oturup BOYİ yapmayı çok seviyor ama KALİMlerin KAPAnı açamıyor. Hemen ANNİ GEAL GEAL deyip çağırıyor ve AÇ AÇA  diyor açmam için. Boya bulaştırdığı yerleri Sİ Sİ deyip uyarıyor ve BALU yapıp siliyoruz. Bütün gün evde bir AŞAAA bir APa gezip duruyoruz ve çatı kantındaki ÇANTAyı alıp   OKU(l)a gitme oyunu oynuyoruz. İçeceklerden ŞU, ŞÜT ve AYYANı çok seviyor, AYSKRİM ise hastası. PAĞKA gittiğimiz zaman KAYDI ve TATTİ yapmayı PİT PİT ları koparmayı SOPAlarla oynamayı ÖÜĞDEK lere mama vermeyi seviyoruz. Sevdiği şarkılar EYSİ, İTSİ, BAA BAA, TİNKIL SİTAR. Şimdi NAA NAA seyretmeye gidiyoruz hepinize TAAAG diyor :)

Bakalım ne kadarını anlayacaksınız :)

5 yorum:

  1. yerim ben onu maşallah )ilk kelimeler çok tatlı oluyor,benim kızım da hergün söylediği yeni kelimelerle beni şaşırtmaya devam ediyor

    YanıtlaSil
  2. maşallah, daırısı başımıza inşallah. ben de bir erkek bebek bekliyorum hayırlısıyla. ben pusetin markasını soracaktım? bilgilendirirseniz sevinirim.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıkla gelsin inşallah resimdeki hauck malibu, birde graco evo muz var ikisini de yazdım blogda

      Sil
  3. allahım allahım dillenmiş ya bu iyice.. maşallah.. söyle bir 4-5 geçsin bak susturuna aşkolsun..

    YanıtlaSil