22 Mart 2012 Perşembe

# wordpress ipuçları # wordpress notları

Wordpress'de Sevdiğim Uygulamalar: Tabber Tab Eklentisi

Wordpress temalarının bazılarında, kendiliğinden yüklenmiş olan sekmeli sidebar eklentisi, temanızda olsun olmasın her temaya yüklenebiliyor aslında. Tab widgeti, sidebarda daha az yer kapladığı için blogun aşırı uzamasını engellerken, daha ferah olmasını sağlıyor ve erişimi de kolaylaştırıyor.

Bu uygulamaya sahip olmak için wp blogunuza bir eklenti yüklemek yetiyor. Tabi aynı işi yapan birkaç farklı eklenti (plugin) mevcut fakat denemelerimden sonra, kullanım kolaylığı açısından ben Tabber Tabs Widget'i önereceğim.

Eklenti yükleme bölümünden Tabber Tabs Widgeti buluyor ve yüklüyoruz. Aktivasyondan sonra bileşenler bölümüne otamatik olarak bir gadget ekleniyor.
 

Aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi, sidebar içine sürüklemek üzere bir widget oluşuyor sol tarafta. Sidebarda istediğini konuma taşıdıktan sonra, bu sefer tablarda hangi başlıkların görüntüleneceğini seçmek kalıyor. Arşiv-kategori-etiket gibi başlıca gadgetleri yada isterseniz diğer gadgetlerden herhangi birini (son yazılar, arama, yorumlar, mail ... ne isterseniz) koyabiliyorsunuz. Maksimum 3 tane oluyor genelde, eğer daha fazla olursa görünüm bozulabiliyor.


Hangi gadgetin tabda yer almasını istiyorsanız, yine yukardaki resimde görüleceği gibi, sidebar, footer kısımlarının olduğu yerde hemen altta "tabber tabs widget area" diye bir bölüm çıkıyor. Oraya tabda görünmesini istediğiniz gadgetleri sürüklüyorsunuz, bu kadar. Burdaki sıralama, görüntülenme sırasıyla aynı olmalı.

Bu widget yüklendiğinde standart bir görünüme sahip olacak, eğer renklerini ve diğer özelliklerini değiştirmek isterseniz, eklentilerin olduğu kısımdan düzenlemeye gelerek, ilgili css dosyası ile değişiklik yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. bizi aydınlatmaya devam ediyorsun;)
    ben konuya çok hakim değilim... Yavaş yavaş öğreniyorum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. hemen ındırıp sıtemde deneyecegım cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben wordpres temamı duzenlerken oldukca sıkıldım slayt yerlestırmek ıstedım ama bırturlu goruntulenmedı.acaba slayt yerleşimi hakıındada bır yazı yazarmısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu konuda kesin bir bilgi verebilmek için özel hostingli mi yoksa wp.com dan alınmış bir blog mu olduğunu bilmek lazım. Eğer wp.com dan alınmış ücretsiz bir blog ise bunu yapabilmenizin tek yolu, temalar içinde varsa slaytlı bir tema seçmek. Haricen eklemek zor. Özel hosting ise google da aratıp çok sayıda yöntem bulabilirsinizz. Wordpress için slayt eklentisi diye arayın

      Sil