15 Mart 2012 Perşembe

# bebek odası # GeBelik Günlüğüm

Şu Köşe Yaz Köşesi, Bu Köşe Kız Köşesi

Burdaki evimizde ekstra odamız olmadığını, bebeğimiz için yatak odasının bir köşesini ayırdığımızı biliyorsunuz.  Resimlere bakınca gözüme çok renkli ve uyumsuz gibi gözüktü bir an ama çok da umursamıyorum. Hamileliğin başlarında insan bebeği için en güzel en şahane şeyleri hazırlamak istiyor, geceleri kafamda süsleme fikirleri dolaşıyordu. Fakat nedense bu son aylarda, aldığım üzücü bebek haberlerinin de etkisiyle tüm hazırlıklar önemini yitirdi. Şimdilerde bebek hayırlısıyla sağlıcakla doğsun diğer şeylerin önemi yok düşüncesindeyim. Bu sebeple, aslında daha da başka ilaveler düşünürken, bunları yapmak için hevesim kalmadı.

Duvarlara raflar ve alt değiştirme ünitesi de alacaktım ama vazgeçtim. Zaten bu evde ne kadar kalacağımız da belli değil. Ben de çeşitli basit ilavelerle ihtiyaçlarımızı gidermeye çalıştım. Yukardaki dolabın yanlarına yapışkanlı askılardan astım. Buraya bebeğin havlusu, tülbenti gibi sürekli el altında bulunması gereken şeyleri asarım.


Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi kalpli minik bir paspas aldık. Dolabın diğer yanına ise, ikea kutularından raf yaptım. Bunun için yine iki yapışkanlı askı taktım, kutunun etrafına gergin şekilde bağladığım kurdeleler ile astım kutuyu. Böyle kutulardan daha var, belki bir kat daha yaparım ilerde. Bezlerini falan koymak için yeterli oldu.


Beşik setini, beşikle birlikte almıştık aynı mağazadan. Mağazada örnek olarak sergilenen setteki cibinlik, tül değil komple kumaştı. Cibinliği asmak için metal aparatlar satılıyordu ayrıca, adam onu da ister misiniz diye sordu, ben istemedim. Çünkü komple kumaş olduğu için çok kapalı ve karanlık duruyordu, kullanmayacaktım.

Eve gelince bir baktık ki, bizimki kumaş değil tülmüş. Daha güzeldi tabi. Asma aparatını almadığımız için biz de başka çözüm bulduk (sonradan alabilirdik tabi ama bence ederine göre çok pahalıydı), bir vileda sopasını bu iş için kullandım. Tabi sopa da kalpli falan çok şeker.


Dolabın üstünde oyuncaklarımız, gelen olursa vereceğimiz bebek şekerlerimiz, saat (dereceli olmasını tercih ettim), kozmetiklerimiz, gece lambamız duruyor. İlk etapta en acil ihtiyaçlarımız bitti gibi. Bir tek kızımız eksik inşallah o da yakında aramıza katılacak.


Beyaz ve ferah odalar benim de çok hoşuma gidiyor. Kızımın buradaki ilk yaşam alanı, böyle rengarenk cıvıl cıvıl oldu. Bakalım ilerde başka mekanlarda nasıl olacak. Helo doğduktan sonra onun tercihlerini, eğilimlerini de dikkate alarak, daha çok sayıda alışveriş yapma imkanımızın olacağını söylüyor eşim. Zaten artık ömür boyu artık ona çalışacağız herhalde :)

Buraya kadar yazdıklarımı sanki memnun ve mutlu değilmişim gibi yazmışım. Bazı açılardan düşündüğüm gibi olmasa da elimden geldiğince sevimlilik katmaya çalıştım, çok da seviyorum köşemizi. Bunlara sahip olduğumuz için binlerce şükür, hiç bir şeye sahip olamayan bebekler, özense de imkanı olamayan anneler var. Zaten en önemli ihtiyaç bir bebek için annesinin koynu, anne için de bebeğinin kokusu, geri kalan her şey ayrıntı.

53 yorum:

  1. evladınız Dilanızı sağlıkcakla hayırlsıylşa kucagınıza alırsınız inşallah.
    Allah yar ve ytardımcınız olsun
    selam sevgi ve dua ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim amin inşallah , benim gibi tüm bebek bekleyen anneler için allah yardımcı olsun

      Sil
  2. hayirlisiyla dunyaya gelip o yatakta mis gibi uykular uyur insallah minik dilamiz,annesi kosesi cok guzel olmus ellerine saglik...biz bu gurbettekilerin cilesi bu heralde dar alanlarda,kolaylik bulmak...Allah yardimcin olsun az kaldi dilanin gelmesine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, çok az kaldı, gurbette kalıcı isen çok sorun değil de ne kadar kalacağın belli değilse böyle biraz havada kalıyor herşey

      Sil
  3. Canım Dila'nın odası çok güzel. Her ayrıntıyı özenle zevkle yapmıssın bence en önemlisi de bu zaten! Klasik odalardan olmamış her köşede bir orijinallik var, ellerine sağlık hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın, güzel günlerde kullansın bebiş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, nil'in odası da şahane çok romantik, bir sonraki odamızda ben de senden ilham alacağım :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık Gece. Herşey çok güzel olmuş. Senin becerikli ellerin bebeğine olan sevginle birleşince zaten yaptıklarının güzel olmaması imkansız :) Ben ve bebeğim için de son 13 gün. Ben de herşeyi hazır ettim gibi. Şuara cibinliğini diktiriyorum, bebek şekeri sepeti arıyorum... Son kontrolde doktor bebeğin başının biraz büyük olduğunu söyledi, belki sezeryan yapmak zorunda kalırlarmış :( Hayırlısı ama ben normal doğum istiyordum... Bakalım ne olacak. Geceleri uyurken bazen karnım bacaklarım ağrıyor, zamanı mı geldi acaba diye kendimi dinliyorum ama hala gelmedi paşamız :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı benim de ağrıyor karnımın alt kısmı ve bacak arası, her an tetikteyim ben de. Sağlıklı olsunlar da varsın sezeryan olsun hiç önemli değil. Benim de öyle olacak gibi görünüyor dün kontrol vardı ve hala dönmemişti, doktor da artık dönmez diyor. Bir hafta kadar sonra galiba günü de belli olmuş olacak bizim bekliyoruz heyecanla.

      Sil
  5. Doğru söylüyorsun, sağlıklı olsunlar da inşallah. Ben cesaretliyim, korkmuyorum doğumdan :) Sen de öyle ol. Takipçilerin olarak dualarımız seninle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendime dua ederken, sana da ediyorum. Böyle aynı zamanda doğum yapacağımız birkaç kişiyiz, hepimiz sağlıkla ve huzurla atlatırız inşallah bu süreci

      Sil
  6. çok hoş olmuş...

    bebek haberleri benimde canımı sıkmıştı. hamile iken nette bi video izlemiştim .içim çıkmıştı ağlamaktan sabaha kadar..

    o yüzden herşeyn hayırlısını ve sağlıklısını dilmeleiyiz hep...rabbim kavuştursun bebeğine.sağlıklaa

    bloğumdaki sorun kalktı çokkk tşk ederimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yeni başlangıç tazeliktir, yazıların korunduktan sonra izeyiciler önemli değil,yeniden ulaşırsın her birine, hayırlı olsun yeni blogun

      Sil
    2. yardımların olmasaaydı....

      birşey soracağım mesela ben yorum bıraktım sana sen hemen altında yanıtla bölümünden yanıtladın. bende bu yanıtla sekmesi yok...nasıl yapılıyo.ayarınımı bilememdim ki..

      Sil
    3. Bunu blogger yeni uygulamaya soktu, yorum ayarlarının popup değil de aşağı gömülü yorum olarak seçersen olacaktır

      Sil
  7. Ne tatlı olmuş herşeyi ağız tadıyla sağlıkla kullanırsınız ve tabi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah , okuyorum yıllardır ama bebek hazırlıkları ile daha bir sıcak oldu bu sayfa bakalım Dila gelince nasıl güzelleşecek .
    Biz oğluşumla daha çok yolun başındayız hazırlıklarınla beni de aydınlatıyorsun onun için ayrıca bin teşekkür :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin de hazırlıklarını ve oğlunu merakla bekleyeceğim ben de

      Sil
  8. Herşey çok güzel olmuş bence. Bir kere tek tek düşündüğü belli. Cıvıl cıvıl, herşey elinin altında. Çok sevdim ben. El emeği olması ayrı bir güzel;) Sağlıkla gelsin, sağlıkla mutlulukla kullanın inşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canımçok teşekkürler, rüzgarın cicilerine de bayılmıştım ben, inşallah siz de güzel günlerde kullanın

      Sil
  9. Her şey çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Allah sağlıkla mutlulukla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Hem ihtiyaç doğdukça bir şeyler almakta çok zevkli, tadını çıkaracaksın, buradan gördüğüm kadarıyla her şeyi var bebişin annesi, maşallah size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten burdaki slovak anneleri gördükçe ağzım açık kalıyor, ufacık bebekle alışverişteler ama çok özeniyorum ben de kızımı koycam pusetine, beraber cicler almaya gidicez inşallah :)

      Sil
  10. HERŞEY ÇOK CİCİ OLMUŞ BENCE CANIM FAZLA ABARTMAYA GEREK YOK BENCE HERŞEYİN SADESİ DAHA GÜZELDİR BU HALİ İLE KALSIN HEMİ CİCİ HEMİ SADE EN :) EVLADINI DA HAYIRLISI İLE KUCAĞINA ALMAYI ALLAH NASİP EDERİ İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan ilk çocuğu olunca daha çok özeniyor, öyle kişilere de hak veriyorum ve anlıyorum ama ben de çok abartamayanlardanım, amin

      Sil
  11. hepinize teşekkür ederim, yazıda sanki çok eksikmiş mutsuzmuşum gibi bir anlam çıktı galiba üzgünüm, çok şükür ihtiyacımız olan herşey var, sadece abartmadım ve bir çoğunu da el emeği ile ve ekonomik çözümlerle hazırladık. Demek istediğim prenses odası gibi abartılı bir köşe olmadı ama çok sevimli oldu. Başkalarına ilham verebildiysem de ne mutlu ayrıca :)

    YanıtlaSil
  12. Sağlıklı uzun ömürler dilerim Dila hanıma şimdiden :)) Beşiği filan hoş bence,illa odası olmak zorunda değil.İlk senelerde cocuk annesine ne kadar yakın olursa o kadar iyi olur :D Kırk yıllık annegibi konuştum bee ,ama öyle düşündüm yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne de olursun inallah ama önce dünyayı gezeceksin sen daha, biz de blogundan okuyacağız o güzel yerleri :)

      Sil
  13. herşeyi çok güzel olmuş dilanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler darısı tüm bebek isteyenlerin başına

      Sil
  14. Bebeğini hayırlısıyla kucagına almak nasip olsun inşallah.Ben odasına bayıldım,evet burada bır bebek yatacak dedırtıyor.Her ayrıntıyı güzel yorumlamış ve kendınıze uydurmuşsunuz.Bütün bu güzelikleri ebebişinizle yaşamanın keyfı başka bir güzel olacak.sevgılerımle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, teşekkür ederim. Aslında düşünüyorum da ben değil senki bebek ayarlıyor bazı şeyleri. Mesela bir konuda kararsız kalıyorsun, bir bakıyorsun birden bire o seçenek olmuş, acaba diyorum onun kısmeti veya tercihi mi bu

      Sil
  15. çok şirin olmuş bebek köşesi:)ayrıca her ihtiyacada uygun bir çözüm bulmuşsun.eline sağlık...blogger annelerin listesinde gördüm seni ve izlediğim birçok blogger dostu.sevinçle dedim ki "e ben zaten izliyorum:))"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz...Blogger anneleri çok güzel çalışıyor bu aralar, fakat malum sebeplerden ötürü biraz kabuğuma kapalı kaldım, ben de yeni kişileri keşfetmek için sabırsızlanıyorum.

      Sil
  16. bende bebeğime oda yapmadım kendi odamda bir bölüm oluşturdum aceleye gelmesin daha sonra sakin sakin ,ihtiyaçları anlayarak yaparız diye.dediğin gibi önemli olan sağlıkla kucağına alman.gerisi boş.hepsi olur.oda sıcaklığı ve nem önemli ,almışsın zaten iyi olmuş.herşey çok güzel sağlıkla kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda sıcaklığını ölçeceğiz ama nem için birşey yapmadım, şimdilik nem konusunda pek sorun yok, ihtiyaç olursa düşünürüm sağol hatırlatma için :)

      Sil
  17. Çok çok şirin bir köşe olmuş, her ayrıntıda bir şıklık var. Ellerinize sağlık, inşallah bebeğinize sağlıkla kavuşup, mutlu günlerde büyütürsünüz. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimizden geldiği kadar sevimli yapmaya çalıştık, bebek gelince daha da güzel olacak inşallah, teşekkür ediyorum güzel dileklerine

      Sil
  18. Ben ilk fotoğrafı görür görmez beğendim. Sizin odanızda ayrı bir oda yapmışsınız sanki, herşey ona ait:)Ayrıca 3 aylık bir kız annesi olarak gerekli herşeyi de görüyorum ben orada.. Sağlıkla doğsun da kullansın herşeyini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ihtiyaçlar konusunda tecrübeli annelerden daha çok faydalanacağım :)

      Sil
  19. En güzelini yapmışsın. Fazlalık da eksik de yok.
    Dila' yı biz de bekliyoruz :))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz, biz de bekliyoruz ailece, artık zor geliyor dayanmak :)

      Sil
  20. Dila'ya ne mutlu ki, onu düşünen sağlıklı, birbirini seven bir anne-babaya sahip. Herkes evladı için en iyisini ister ama geleceği evdeki huzur herşeyden önemli. Tecrübeyle sabit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik elimizden geleni yapıyoruz huzur ve mutluluk konusunda allah bozmasın inşallah

      Sil
  21. Aynen dediğin gibi önemli olan 3nüzsünüz.sizin kokunuz ve sevginiz.
    gerisi detay, gerisi teferruat.
    ayrıca çok da güzel olmuş bence.sağlıkla gelsin, kahkahalarla inletsin o odayı kızçeniz.

    YanıtlaSil
  22. Her şey mükemmel olmuş.
    O kadar belli ki sevgiyle emek verilerek yapılmış bütün ayrıntılar..
    Emeğine ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım senin de yüreğine sağlık

      Sil
  23. öncelikle belirtmek isterim ki dila hanımın ismi de eşyaları da çok güzel ve şeker :) ben bir blog yazarı değilim ama blogların sıkı takipçilerinden biriyim. sizi daha önce tarifsiz bir geceden takip ediyordum sonra bu blogunuzu keşfettim. sizin de benim gibi bebek bekliyor olmanız hemen ilgimi çekti. sanırım aramızda 3 hafta civarında var. bende her hafta yazılarınızı merakla gözler oldum acaba beni ileriki haftalarımda neler bekliyor diye.. o kadar güzel ve içten yazıyorsunuz ki..unutmayın siz uzakta ve yalnız olsanız da dularımız hep sizinle..hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle hamile haberleri almak çok hoşuma gidiyor ama ben de takip etmek ister dim, belki doğduktan sonra blog açarsınız kim bilir, teşekkür ederim güzel dileklerinize, amin. inşallah sizin de doğumunuz ve sonrası güzel ve kolay geçer

      Sil
  24. herşey güzel maharetli annesi :)dila'da hayırlısıyla bir kucağına gelsin o yatakda bakalım yatıcak mı? (sen kucağından indirmezsin)) paspas da diğerleride çok hoş saatlerimiz aynı:)bizdede vaaa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biliyorum ondan aldım zaten aynısından :p

      Sil
  25. Zaten en önemli ihtiyaç bir bebek için annesinin koynu, anne için de bebeğinin kokusu, geri kalan her şey ayrıntı.

    ne guzel demissin :)

    Hamileligimiz seninle bir gidiyordu, bizim kiz oyunbozanlik yapti :)) Sen de hayirlisiyla ve saglikla alirsin kizini kucagina insallag :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şaşırdım ben de bebeğine ama çok şükür iyi ve sağlıcakla doğdu kızın, biz de çatladık beklemekten :)

      Sil
  26. iyi ki odanıza yer yapmışssınız:) ben aynı odada yatma taraftarıyım. zaten emzirirkende çok rahat oluyor. 1 yaşına kadar boyle devam edebilirsiniz...çok güzel olmuş. yazıyı okumadan fotolara bakınca ayrı bir oda gibi gözüküyor.

    blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim
    -->tamzamanlianne.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa abla yok boyle birseeey, cok sevimli olmuuus :))) bayildim bayildim bayildiiiim :)
      insallah o mis gibi yataginda yatarkenede pozlarini goruruz Dilanin. Ayrica duvardaki isim ve yanindaki kelebek cok yakismis, ben cok begendim ve sevdim.
      ayyy icim gittiii yaaa :)

      Sil