16 Mart 2012 Cuma

# Dizi # Sevdiklerim

Dizi Tavsiyesi: Drop Dead Diva


Dizi 2009 yılından beri oynuyormuş ama biz yeni keşfettik ve gerçekten çok beğendim. Bir diziyi seyrettikten sonra ertesi gün aklıma onunla ilgili sahneler geliyorsa, beni etkilemiş demektir.

Drop Dead Diva'nın konusu şöyle. Resimde görülen sarışın model (Deb) makyaj, süslenme,güzellik ve moda dışında pek bilgisi olmayan cahil bir bayan, kilolu bayan ise (Jane) çok başarılı, akıllı bir avukattır. Fakat işlerinin yoğunluğundan kendine ve eğlenceye zamanı yoktur. Bu iki kişi birbirini hiç tanımıyorlar ve ilk bölüm bunların kaza geçirip aynı gün ölmeleri ile başlıyor. Aptal sarışın olan Deb, öldükten sonra melekle pazarlığa girişip, yanlışlıkla dönüş tuşuna basıyor ve dünyaya geri dönüyor. Fakat o sırada ameliyatla kurtarılmaya çalışılan Jane'in vücuduna.

Ruhu ve anıları Deb iken, vücudu ve aklı Jane olduğu için, avukat olarak yaşamına devam ediyor. Bu arada yeni hayatına alışmakta çok zorlanıyor ama eskiden olmadığı kadar zeki oluşu da çok hoşuna gidiyor. Beni asıl etkileyen tarafı ise dizinin bakış açısı. İki zıt karakter de ne yeriliyor ne övülüyor, asıl güzel olan bunların birleşiminden çıkan yeni kişiliğin gücü. Jane, Deb'in saf ama duygusal hayatından ilham alarak davalarında oldukça iyi performans gösteriyor, Deb ise, Jane'in vücuduna sıkıştığı için, kilolu olanları anlıyor, daha önceki bencilliklerinin farkına varıyor ve hiç tadını bilmediği lezzetlerin keyfini sürüyor.

Diziyi izledikten sonra eşime dedim ki, işte kadın dediğin böyle olmalı. Hem akıllı çalışkan hem de süslenmeyi, güzel olmayı, modayı bilen biri. Ben de böyle olucam bundan sonra :) 

10 yorum:

  1. hemen izlemeliyim, çok merak ettim:)Bu arada bloğunuzu severek takip ediyorum.36+5 günlük hamileyim bende.Umarım hepimize Allah kolay doğumlar nasip eder.Çanakkaleden sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir diziye benziyor.. Her geçen gün yeni diziler keşfediyorum, hangisini, ne zaman izleyeceğimi bilmiyor hale geldim.. Dizi konusunda çok maymun iştahlıyım yalnız bunu biliyorum :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. hehe, ben Deb'in nasil Jane oldugu hikayesini bilmeden izliyordum diziyi. bu bilgiler isiginda artik daha bilincli bir izleyici olacagim. bu arada Deb ruhlu Jane'e bayılıyorum. kendine guvenen tombul bir melek gibi :) bir de asistanina hastayim :) sabir kupu mubarek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben de jane'in hareketlerine yürüyüşüne falan bayılıyorum çok güzel oynuyor karakter de, el hareketleri falan şahane

      Sil
  4. bugün bu 2. dizi tavsiyesi .millet ne faal dedim içimden.içimde kalmadı bak buraya da yazdım hahahaa.diğer tavsiye de şuradaydı http://renklervehayat.blogspot.com/2012/03/up-all-night.html.
    belki merak eden olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz burda hiç tv izlemediğimiz için eşimle akşamları 1 adet 45 dakkalık dizi izliyoruz.

      Sil
  5. Merhaba blogger annelerden geldim .bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende merak ettim teşekkürler tavsiye için sevgiler

      Sil
  6. Bu diziyi nereden izliyorsunuz acaba?????
    Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz tüm dizileri torrent dosyası olarak indirip bilgisyara kaydediyoruz, ordan iziliyoruz. dizi&film arşivlerimiz de oluşuyor böylece

      Sil