6 Ekim 2011 Perşembe

# ben # Düşünce Yazıları

Androjen Güzeliyim

Siz de benim gibi adet dönemlerinde kendini daha güzel hissedenlerden misiniz?

Adet dönmelerimde aynaya baktığımda, kendimi normal zamanlardakinden daha alımlı ve daha çekici bulurdum. Ve içten içe de düşünürdüm. Normalde doğa kanunlarına göre bu dönemde değil, diğer dönemde daha güzel ve çekici olmam gerekmez mi? Hani kuşlar çiftleşme döneminde daha güzel şakıyor, bazı hayvanlar koku salıyor vs...

Şimdi hamileliğimde de aynı şekilde hissediyorum. Başından itibaren yüzüme daha sıcak ve hoş bir ifadenin yerleştiğini söylüyor eşim. Tabi hamilelikte bir çok farklı diğer etmen de var ama adet dönemiyle ortak bir noktası da östrojen azlığı.

Daha orta okuldan itibaren biliyoruz ki, her insanın vücudunda östrojen ve androjen var. Kadınlarda östrojen fazla, erkeklerde androjen. Kadınların yumurtlama dönemlerinde östrojen artmışken, adet ve hamilelik ve hatta emzirme dönemlerinde östrojen seviyesi düşüyor. Bu durumda androjen miktarı değişmese bile ( değişip değişmediğini bilmiyorum), oranlardan biri azaldığında diğeri artmış gibi oluyor.  Yani mesela (tamamen atıyorum) östrojen %60 androjen %40 ise, östrojen %50 ye düştüğünde diğeri %40dan %50 ye çıkmış gibi olacak.

Neyse anladım ki benim daha güzel hissetmemi sağlayan bu androjen. Bu yüzden kendime androjen güzeli dedim. E bir de merak ediyorum erkek olsaymışım nasıl yakışıklı olacakmışım hani :)

Acaba böyle hisseden bir ben miyim, eğer benim gibi veya tersi hissedenler varsa paylaşır mısınız?

Dip not: Bu yazıda sunulan fikirlerin bilimsel kesinliği olup olmadığını bilmiyorum, tamamen düşünce deneyi. Bu yüzden bu yazıyı ciddi konular için referans olarak kullanmayınız.

13 yorum:

  1. aynı durum bende de var canım yalnız değilsin:))...özellikle hamlelik başladığından beri çevremdeki herkes daha bi güzelleştiğimi söylüyor -tabi beni mutlu emek için de söylüyo olabilirler- ama bana da öyle geliyo napiim :))bir de giyinip süslenesim çok daha fazla bu dönemde.okulda 3 arkadaş hamileyiz ama herkes bi tek bana kokoş-süslü hamile diyor.bunun sebebi de hamile olup paçozlaşmaktan eskiden beri çok korkardım o yüzden böyle oldum sanırım :))))sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. hah aynı durum bende de var üstelik eskiden bu kadar kokoş değildim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç ama bende tam tersi hissediyorum resmen aynalara bakamaz oluyorum,zaten yüzüm sivilce doluyor:(, azcık makyaj yapayım diyorum yine kendimi beğenemiyorum bir türlü,3- 5 gün sonra ise aynaya bakınca bende bi farklılık var sanki diyorum kendi kendime gülümsüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Aynen bende adt dönemlerinde kendimi güzel hissederdim...8.5 aylık hamileyim ve bir erkek bebek bekliyorum.Hamileliğimin başında öyle çirkinleşmiştim ki,aynaya bakamıyordum.Sonra biraz kendime geldim ama hala çirkin hissediyorum.İlk hamileliğimde tam tersiydi.Kızdı ilki,onda kendimi çok güzel hissediyordum.Herkes de güzelleştiğimi söylüyodu.Cildimden saçıma kadar harikaydı herşey.Bambaşka bi ışıltı vardı yüzümde.Şimdi kız hamileliğinde insan güzelleşir,erkekte çirkinleşir diye düşünüyorum.Hatta annem erkek çocuk anneyi kıskanır çirkinleştirir der.Bilimin açıklayamadığı anneanne saptamaları da çok hoş değil mi:)
    Bebeğinizin cinsiyetini merak ettim şimdi bak.Saptama doğrumu bakalım:) Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hamileyken ozellikle son 3 ayda, cok guzellestigmi soyluyordu cogu arkadasim. tenim parliyordu sanki. parlak puruzsuz ten pembe yanaklar. beyim pamuk prenses gibi oldun diyordu. isildadigimi hissediyordum. dogum sonrasinda da bir sure bu etki devam etti. ama simdilerde kendimi isildamak bir kenara kendimi silik ve sonuk hissediyorum. androjenlerimi geri istiyoruum yaaa :)

    YanıtlaSil
  6. cinsiyeti önümüzdeki hafta öğrenmeyi umuyorum aslında şimdi de belli olurdu ama sık sık ultrasona girmek istemedim, henüz çok olmadı çünkü. bende kız anneleri çirkin erkek anneleri güzel olur diye biliyorum bakalım nasıl çıkacak

    YanıtlaSil
  7. Ben menopoza girmiş 55 lik bir hatun olarak aynaya baktığımda hala kendimi güzel görüyorum desem :))

    YanıtlaSil
  8. sevgili gece ben 3 kez hamile oldum ilk ikisi erkek üçüncüsü ikiz kızlarım oldu.Erkeklerde cildim pırıl pırıl saclarım ipek gibiydi nasıl güzel hissettim kendimi ama kızlarda dudaklarım kalınlastı cıldım soldu yuzum beneklendı ama tum bunlar bile kendimi bana çirkin hissettiremedi.Ben şöyle düşünüyorum belki erkek cocugu annedeki erkek hormonlarını kendıne cekıyo ve daha bır kadınsı hıssedıyoruz kızlar ıse kadınlık hormonlarını alıyosa onun ıcın bıraz cıltte vs..degısıklıkler olabılıyor dıyorum ama sacmada olabılır .Herseye ragmen Anne olmak her kadına yakısan en buyuk guzellik.Hele dogsun onu kucagına versınler nasıl buyuk mutluluk..Rabbım anne olmak ısteyen herkese versın.Sizde bebeğinizi saglık sıhhatle kucaklayın inşallah. sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. bu yazıyı yazarken amacım özellikle hamilelik dönemini vurgulamak değil hormonları vurgulamaktı, nitekim menopozda da artık ostrojen seviyesi düştüğü için o da teorime dahil edilebilir :)

    YanıtlaSil
  10. Benim çok önceleri okuduğum bir dergi yazısında östrojen deneyi gözlemlenmişti. Ostrojen yüklenen kadınların önce ve sonra görüntülerinde östrojen yüklendikleri dönemlerde yüz hatları daha güzelleşiyordu. Ben tam tersi dönemlerde senin hissettiklerini hissediyorum. O sebeple ben ostrojen güzeliyim :)) Bu arada hamileliğini çok tebrik ederim Gececim. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin...

    YanıtlaSil
  11. kocakari inancina gore anne karnindaki kiz, annenin butun guzelliğini alirmis. cirkinlesen hamilelerin kız cocugu olur derler.

    ;)

    YanıtlaSil
  12. Bence de bebek erkek olduğu için güzel hissediyorsundur GeCeciğim. Hormon bağlantın ok mantıklı bu anlamda. Bende hiç değişiklik olmamıştı, kızımın çirkinleştirme etkisini oğlum nötrledi diye düşünmüştüm hep :)

    YanıtlaSil
  13. bende tam tersi vardır, kendimi sümük gibi hissederim canım :))
    ne yaparsam yapayım ne giyersem giyeyim beğenmem ama etrafımdakiler bayılır:)
    ben aksi lanet ters bişi olurum adet zamanı :)

    YanıtlaSil