10 Şubat 2019 Pazar

10/2 Bad Hair Day

Dünkü Happy day yazısından sonra bugün yazacağım olay resmen trajikomik. Olay Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece, gece yarısından sonrasını da içeren saatlerde oldu. Önceki yazılarımda bahsettiğim üzere, gündüz arkadaşımın baby shower partisini yaptık, akşamında da kız arkadaşlarla restoranda buluştuk. Biz restorandayken üç baba da, birinin evinde 2x3= 6 çocuğu, saat 8 den 11’e kadar üç saat (aslında erken uyuyorlar normalde, herşey yolunda gitseydi belki sadece bir saat)  oyalayacaklardı. Normalde çok iyi idare ediyorlar aslında, önceden tecrübeliyiz fakat işte olacağı varmış birazdan anlatacaklarımın, resmen unutulmayacak bir gece yaşadık. Üstelik kızım bir arkadaşında ilk defa yatıya kalacaktı, şimdi travmatik bir ilk kalış anısı oldu 😢


Bunchems isimli oyuncakları biliyorsanız kesinlikle uzak durun. Çok değil bir iki hafta önce bizim eve de alındı ve kızım bir süre güzel oynadı. Bir keresinde anne bunu halıya yapıştırsam ne olur dedi, sakın ha diye carladım ama benden gizli saçaklı halıya yapıştırıp, çok ama çok zor şekilde çıkarmayı başarıp, ne menem birşey olduğunu anlamıştı.

Dün gece arkadaşın evinde bu oyuncaktan oynamaya başlamışlar, bir diğer çocuk saça yapmayı önermiş ve olanlar olmuş. Saçlar dolmuş, yetmemiş bir baba oyuna ortak olmuş (ki onunda saçları uzun ve bunu saç tokası gibi birşey zannetmiş) ve bunlar saçların içine gömülüp aşağıdaki fotoğraftan (internetten aldım) çok daha beter ne hale gelmiş. Anlatmak mümkün değil, öyle ki oyuncakların rengi görünmüyor. Biz döndüğümüzde (saat 11,5) iki saattir falan çıkarmaya uğraşıyorlardı, kızımın saçı saat 1’de bitti ama bir bölümü keçeleşmişöyle bıraktık. Çok yorulmuştu sabaha olsun dedik. Arkadaşımın eşi gece 2den sonra iki saat kendikilerini temizlemiş ve öğlen kızımı aldıktan sonra keçeleşmiş bölümü büyük oranda keserek (şimdi kafasının sol yanındaki saçlar yarı uzunlukta) problemi çözdük sayılır. Fakat tabi çocuklar çok korktu ve özellikle her şeyden nem kapan kızım bir nevi travma yaşadı.

Çok çok kızdım, çok üzüldüm. Eşimle maalesef aramız açık. Bunu öngörmüş olamamalarına inanamıyorum. Ve üç beş taneden değil her kafada 50-60 taneden bahsediyorum.

Aslında çok da önemli bir problem sayılmaz, saç dediğin uzar gider, bu tip çocukluk travmaları unutulur gider ama kırılan kalpler unutulsa bile geçmez :(

"Bad hair day" de yıllar sonra çocuklar için kahkahayla anneler için ise sızıyla hatırlanacak bir hatıra olarak kalır.


13 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil