15 Şubat 2019 Cuma

14/2 Nasıl Gidiyor?

Çocuklarımın okul arkadaşlarının bazılarının anne ve babalarıyla okul bahçesinde ve okul dışında neredeyse her gün görüşüp sohbet ediyoruz ama son 15 gündür falan hiç görülmememiştik. Kimimiz hastalıklarla uğraştı, kimimiz soğuk hava dolayısıyla okuldan çocukları kapar kapmaz eve kaçtı. Dün uzun zamandan sonra ilk defa hava yüzünü bahara dönünce, ardarda üç kişi sordu, eee nasıl gidiyor?

Kastettikleri, hepimiz için dört gözle beklenen ana kavuşmuş olmamdı. Oğlum, 4 yaşını doldurup okula başlayınca birden bire elime geçen o imrenilesi, göz kamaştırıcı fazladan 3x4=12 saatte napıyordum. Çocuksuz bu kadar boş kalmak nasıldı? Üçünün de oğlumdan 9-10 ay küçük çocukları var ve onlar da önümüzdeki sonbahara okula başlayacaklar. Resmen gün sayıyorlar benim gibi. Ben de öyleydim çok iyi anlıyorum. Yanlış anlaşılmasın çocukları çok seviyoruz hepimiz ancak hepimiz expatız, hiç destekçimiz yok ve hepimiz iki çocukluyuz. Ufaklar oyun okulundayken günde sadece 2,5 saat boş zamanımız var(dı).

Bugün oğlum okula başlayalı tam bir ay oldu. İlk hafta ve ikinci haftanın yarısı zaten erken aldım hatta yemek saati öncesinde diye, bu oyun okulundan bile erkendi. Geriye kalan 2,5 haftanın bir haftası doğumgünü hazırlıklarıyla, bir haftası arkadaşımın babyshower hazırlıklarıyla geçti zaten. Bu hafta da tatil hazırlıklarıyla. Önümüzdeki hafta okullar yarıyıl tatiline giriyor ve biz de yarın İstanbul’a uçuyoruz inşallah.

Eee yani daha hiç birşey anlamadım. Eskisinden daha yoğun koşturduğum için on gün içinde iki kere hasta olup iyileştim. Bu gece bacaklarımın sızısından nasıl uyuyacağımı bilemiyorum. Umarım tatil dönüşü şu ekstra boş zamanımın farkına varabilir ve etkin işlere dönüştürebilirim. Onlara da öyle dedim. Tatilden sonra umuyorum ki farkedeceğim çocuksuz hayat nasıl gidiyormuş :))

Tabi bu gün tatil telaşından sevgililer gününü layıkıyla kutlayamadık ama meğer kocacım hani ona çok kızdığım haftasonu bana hediye bile almış 😭 Kızgınlığım ertesi gün geçmişti tabi fakat başını epey şişirdim biliyorum. Neyse ki beni artık iyi biliyor ❤️

Şimdi bu satırları yazarken, bana değer veren insanlarla kuşatıldığım ve tüm sahip olduklarım için, içim Şükran’la doluyor. Sevgililer gününde olabilecek en iyi şeye sahibim şuan. Kalbimi sevgiyle dolduran bir aile. Oğlumun dediği gibi sonsuz kere sonsuz seviyorum.




3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil