30 Mart 2015 Pazartesi

Kolik Bitti Galiba

Her çocukta anneliğe dair yepyeni şeyler öğreniyor insan, çünkü her çocuk farklı bir kitap. Benim için de kolik bir bebek yeni bir tecrübeydi. Elbette teorik olarak biliyordum: dördüncü trimester- kesintisiz ağlama- beyaz gürültü- sıcak su sıcak havlu- masaj.... Kafamda bir çok bilgi var, hepsini de deniyorum ancak hiç biri tam anlamıyla etkili olmuyor. Hatta kolik bebekler hakkında yeni teoriler bile üretiyorum. Öyle çok ağlıyor ki oğlum hiç birşeye tepki vermiyor. Sanki bu dünyada değil başka bir aleme gidiyorlar kolik bebekler. Hani şoka giren birini kendine gelmesi için tokatlarız ya, oğlumu da tokatlayıp kendine getirme isteği duyuyorum içimde. Tabi ki yapamıyorum ama öyle bir çaresizlik hissi sarıyor işte.

Yine böyle çok ağladığı gecelerden birinde ablama videosunu göndermiştim. Onun da yüreği dayanamayınca araştırıp durmuş. Bana yazılar gönderdi. Çoğu bildiğim şeyler yazıyordu ama birinde dikkatimi çeken farklı birşey vardı. Belki daha önce de okudum ama dikkat etmedim. Diyor ki bebeğin kolik olmasına sebep annenin kaygıları olabilir.

Şöyle bir gözden geçirdim durumumuzu. Genel olarak gün boyu huzurlu ve mutluyum ama dikkat ettim de tam koliğin başladığı saatte ben geriliyorum. Novanın ağlama seansı tam 7 de başlıyordu akşamları. Ve o saat ayrıca bizim bir yandan uykusu gelen mızmız Helo'yu avutmaya, yemeğini yemeye ikna etmeye, aynı zamanda acıkan karnımı doyurmaya çalışmaya başladığımız saat. Bir de kolik saati geliyor napıcaz diye düşünerek gerçekten stres oluyormuşum farkında değilim. Sonuçta iki saat kesintisiz ağlayıp sonrasında sızıp kalan bir bebek.

İşte bunu farkedip, kendimi durdurduğum zaman ağlamalar kesildi (şuan tam 2,5 aylık. On gündür falan iyiyiz) Saati yaklaştığında oğluşu alıp odamıza çekiliyoruz. Emzirme gaz çıkarma uyku vs derken biz odaya kapanıyoruz, kızım da babasıyla yemeğini yiyiyor, uykuya hazırlanıyor. Eğer oğlum uyumuşsa kızımı da ben uyutuyorum, uyumamışsa babası. Sonra ben akşam yemeğimi yiyiyorum. Çok geç saate kalıyor ama varsın olsun, yeter ki bebeğim ağlamasın.

Tabi her zaman mükemmel işlemiyor düzen. Yine bizim falsolarımız ve oğlanın ağlayışları oluyor ama en azından artık nedenini ve nasıl berteraf edeceğimi biliyorum.

Çok şükür...

17 yorum:

  1. Arkadaşlarımın çok ağlayan bebekleri benim kucağımda susardı hemen. Dediğin gibi sinirleri yıpranmış annenin ruh hali bebeğe geçiyordu sanki. Ben sakin halimle alınca kucağıma o da sakinleşiyordu.

    Maşallah diyip dilimizi ısıralım yine de:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oysa kızımdan çok iyi biliyordum stresin bebeklere etkilerini unutmuşum

      Sil
  2. Maşallah büyümüş Novadünya.. inşallah yine tekrarlanmaz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gece oldu yine nazara mı geldik nedir :/

      Sil
  3. Allah yardımcımız olsun benim bebeğim de şu an 5 aylıkbizde atlattik kolik dönemlerimızı takipteyim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bitmedi bizim ama darısı başımıxa

      Sil
  4. Iki ayina kadar deli gibi ağlayan gazli bir bebekti oglum. Cok okudum anladim ki bu is bende bitiyor. Ne zaman ki kendimi rahatlattim. Birden bebenin gazi aglamalari kesildi. Tesadüf oldugunu dusunmuyorum. Hersey sanki annde bitiyor. Rahat anne, keyifli ve mutlu bebek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet muhtemelen ondandır. Her zaman sakin olabilmek çok kolay değil tabi

      Sil
  5. Oh gözünüz aydın, ben onu 8 ay yaşadım biliyorsun :))) İkinci doktora yaptım bu kolik konusunda ama tezi teslim edemeden durdu birden :P Bende stres yoktu diye düşünüyordum ama şimdi geriye dönüp bakınca insan ister istemez ağlayan bir bebekle stres oluyor. Bir de seninki tam kitap gibi kolikmiş, belli saatte olması şans, benimki bütün gün o şekildeydi oy yaa hatırlamak istemiyorum o günleri ama şimdi bunu okuyanlara sadece şunu diyeceğim: GEÇECEK, dayanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap gibi olması benden kaynaklı muhtemelen tam o saatte sabırlar tükeniyor. Mesela bugün dila düşecek hareketler yapıyordu düştü de ona kızdım yüreğim ağzıma geldi eren de başladı ağlamaya durup dururken

      Sil
  6. Benim kızım da 3 aylık olmak üzere (4 gün kaldı :)
    Biz ilk 40 gün zorlandık ama sonra kesildi. Kızım pamuk gibi oldu. Şimdi agulara başladık...
    Seninle aynı dönemde doğum yaptık. Hem helo ile ilgili tüm yazılarını okudum. Hemde bu dnemini takip ediyorum. Ben artık bloğa eskisi gibi sık yazı yazamasamda telefondan girip yazılarını okuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masallah kız bebekler daha sakin oluyorlar derler ben de artık öyle dşünüyorum doğrusy

      Sil
  7. Ondan mıdır bizim kızın da gece 7'den 10-11'e kadar uyumamaları?? Hiç aklıma gelmemişti. Benzer şekilde oğlanın uyku vakti, benim yorgunluk birikimim ve kızın gece uykusu zamanları aynı saate gelince ben geriliyorum. Belki de bu gerginlik kıza geçiyor. Üçümüz yapışık yaşayınca rahatlamak zor ama yahu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemesi bedava farklı birçözüm deneyin bakalım değişecek mi

      Sil
  8. merhaba ...patiklere baktim bulamadim , ama aklimin bir kösesinde ....
    bize doktorumuz Bayer firmasinin Lefax damlasini vermisti o anlik gazlarin gitmesi bir yana , tamamen de bitiriyor ...sadece bebek icin degil hamileler ve anneler icinde kullanilmasi iyi ...tamamen dogal ... doktorunuza bir sorun isterseniz ..mamasina fencel tea sine falan bir iki damla ....gecmis olsun

    YanıtlaSil
  9. oh canım geçsin bitsin inşallah
    Yağmur'da olmamasına karşın Damla'da çok gaz sancısı çektik
    3 ay ne o, ne ben, ne babası uyuduk :(
    geçiyor, unutuluyor. kendini tanıdıkça daha çabuk çözümleniyor her şey.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar,
    Siz atlatmışsınız ama belki başka birinin işine yarar. Benim çözümüm saç kurutma makinesinin sesini kaydetmek ve dinletmek olmuştu. Hep duyuyordum ama hiç ihtimal vermemiştim iyi geleceğine, iyi ki denemişiz. Makineyi sürekli çalıştırmak yerine sesini kaydedip dinletmeyi öneriyorum. Çünkü fön makinesinin devamlı çalışması hem ısının çok yükselmesine hem de çok fazla radyasyon yayılmasına neden olur..

    YanıtlaSil