7 Mart 2015 Cumartesi

# Erkek anası olmak

Erkek Anası Olmak v1

Bir kız çocuktan sonra erkek çocuk sahibi bir anne olarak farklı yanlarını yazmak istiyorum. Tabi ki genelleştirmek doğru değil, ben kızım ve oğlumu göz önüne alarak yazacağım. Tabi erkek annesi olmak diye yazarken aksi durumlar da kız annesi olmak olarak yorumlanabilir :)
----
* Memeye daha düşkün olduğu için, günde 20-30 kez emzirmek demekmiş.

* Tabi bu yüzden de geceleyin saat başı uyanmak demek. Dün gece 11.30, 12.30, 1.30, 2.30... sabaha kadar devam etti böyle. Artık saymıyorum kaç sefer kalkmıştım. Kızımda gece uyanmalarım 3-4 ü geçmezdi hiç.

* Daha ağır olduğu için daha çok sırt ve kol ağrısı demek

* Daha gazlı olduğu için uzun süren ağlama seanslarında hissedilen yoğun çaresizlik anları, bu anlarda nasıl tutacağını nasıl hoplatacağını bilememek demek.

* Kıyafetini giydirirken kollarını, altını temizlerken bacaklarını açmak için güç yettirememek demek.

* Bezin arka kısmı kupkuru ve boş olduğu halde ön kısmının patlayacak kadar dolması, bu yüzden bir sürü bez ziyanı demek.

* Bez boş olduğu halde belden veya yandan taşan çişlere önce anlam verememek, sonra pi.piyi düzgün koymak gerektiğini anlamak demek.  Tabi aceleden unuttuğum için, her bez bağlamadan sonra bir daha açıp düzgün mü diye kontrol etmek demek :))

Devam edecek...

---
Bu yazı yaklaşık 2 aylık olan oğlumdan edindiğim tecrübeyle yazıldı, bu konudaki tüm yazılara buradan ulaşabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Sen yazdıkça ben "abartıyor muyum acaba?" dediğim günleri anımsıyorum.Ve yalnız değilmişim diyorum. Ahh o memeye düşkünlük ahhh!!Emmeyi 2 yaşında bıraktık, 2 yaşına kadar geceleri her kalktığında uyumak için meme arıyordu Batuhan. Şimdi 3'e 3 ay kaldı emmesek de meme sevdamızdan vazgeçmiş değiliz. Memeye şarkı bile yazıyor minik adam. İllaki geceleri onu bir yokluyor. Dokunamazsa sinir oluyor. Dokununca derin bir oh çekip uyumaya devam.. Bez konusuna gelince özellikle sabahları kalkar kalkmaz çiş yaparsa o göbek mutlaka ıslanıyor. Bez ne kadar iyi sıkı olursa olsun. Bi şekilde o hedefi tutturmayı başarıyor :)
    Canım Allah kolaylık, sabır, ve sakinlik versin.. Hiç kolay değil.. İki hareketli minik canavarla buraya yazmaya bile yetişiyorsun.. Süpersin yani daha ne diyeyim..

    YanıtlaSil