6 Ocak 2015 Salı

Sadece Kar Yağınca mı?

İstanbul'da ve Türkiye'nin bir çok yerinde kar sevinci var bugün. Doğrusu fiziken Amsterdam'da olsam da, gerek instagram gerek diğer sosyal medya sebebiyle gündemim, zihnim hep Türkiyedeymiş gibi çalışıyor. 

Ne yazık ki Amsterdam'da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kar göremedik ve pıtrak vermeye başlayan ağaç ve çiçeklere bakılırsa bu kış bir daha göremeyeceğiz. Slovakya'da üç ay yerden kalkmayan karı çok özledim :( Dün eşime doğumdan sonra karlı bir yere bir iki günlük ziyaret yapmak istediğimi söyledim, umarım gidebiliriz.

Kar yağınca insan bir yanda kar sevincini, bir yanda ise soğukta zor durumda kalanların üzüntüsünü duyumsuyor. Bazı kişilerde biri diğerine baskın geliyor, diğerini reddediyor. Özellikle karda açıkta kalan insanları düşününce, kar yağışına sevinenleri yerme eğilimi doğabiliyor. Ben ise ikisine de eşit duyarlılık gösterilmesi taraftarıyım.

Aslında sokaktaki (veya muhtaç durumdaki) insanlar ve canlılar sadece kar yağdığında müşkül durumda değiller. Onlar hep yardıma muhtaçlar ve biliyoruz ki kar, hava sıcaklığı ortalama 0 derece olduğunda yağıyor. Bundan çok daha düşük sıcaklıklarda ( -10,-15 mesela )hava daha soğuktur ama kar yağmaz. Ne yazık ki sadece kar yapdığında anımsanıyor bu kişiler, oysa kardan daha soğuk ayaz geceler var :(

Diğer yandan çok değil bundan 20 sene önce falan ülkemizde mevsimler normal seyrinde çalışıyordu. Şimdi yazlar çok sıcak, kışlar ılıman olmaya başladı. Kar yağdığında bu yüzden seviniyorum ki bir umut yine mevsimler normale dönsün, dünyanın dengesi bozulmasın. Ayrıca nasıl güneşin verdiği bir keyif varsa, karın da bir hazzı var. Dolayısıyla kar yağdı diye suçluluk hissetmek gereksiz.

Şimdi yapmanız gereken, elinizden geldiğince muhtaç insanlara ve hayvanlara yardım etmek, sonra da karın keyfini çıkarmak olmalı. Benim için de bir kartopu yapmayı unutmayın :)

Sevgiler


1 yorum:

  1. Gönderelim sizi Montreal'e şöyle kara bulanıp gelin hem bıdıklara bakacak tanıdıkta var;)))

    YanıtlaSil