19 Ağustos 2014 Salı

# Bebeğin cinsiyetini belirlemek # bebek cinsiyetinde alkali diyet

Bebeğin Cinsiyetini Belirlemek İçin Özel Bir Diyet Var mıdır?

Uzun zaman önce bu bilgiden haberdar olduğumda aklıma ilk gelen, "yoksa eski kocakarılar doğru mu söylüyormuş" olmuştu. Bilirsiniz işte, genelde toplumumuzda erkek doğuran kadınlar makbuldür ve erkek doğuramıyor diye boşanılan, üstüne kuma alınan kadınların hikayesini duyarız. Modern bilimden haberdar olanlar hemen itiraz eder, ne münasebet, kadında XX, erkekte XY kromozomu vardır. Yani erkek kromozomu, erkekten gelir ve bebeğin cinsiyetinde kadın söz sahibi değildir. 

Artık bilim dünyası bir bebeğin oluşum aşamasını çok iyi bildiği için, bu süreçte olan olaylarda etkili olabilecek bazı yöntemler konusunda teorilerde bulunabiliyor. Bu teoriler bilimsel olarak kanıtlanmamakla birlikte, mantıksal olarak tutarlı olabiliyor ve genele uyabiliyor. Yani kısaca bebeğin cinsiyeti için önceden söz sahibi olabilmek mümkün olabiliyor. Çok çeşitli teoriler var, şöyle yaparsan erkek böyle yaparsan kız olur diye ancak benim içlerinden mantıksal olarak en sağlam bulduğum beslenme-cinsiyet ilişkisi.

Yukarıda cinsiyette kadın söz sahibi değil derken aslında tam anlamıyla doğru söylemiş olmuyordum. Bebeğin döllenmesi, kadının vücudunda olmaktadır ve rahim ortamının nasıl olduğu pekâlâ kadının kontrolündedir. Rahmin genel yapısı gereği, rahim içi mukozası oldukça asidiktir. Böyle olmasında mutlaka bir fayda var elbette, asidik ortamda bakteriler (ve tabi spermler) yaşayamaz, kadının hem sağlığını korumasına yardım eder hem de çok sık hamile kalmasını önler.

Elimizde bu bilgiden hariç spermlerin karakterleri ile ilgili bilgiler var. Dişi spermler asit ortamına karşı daha dayanıklı ve uzun ömürlü iken, erkek spermler asit ortamında hemen ölüyormuş. Dolayısıyla spermlerin yumurtaya doğru olan yolculuklarında, başarıya ulaşacak olan sperm türünün hangisi olacağını, kadının rahim ortamı birinci dereceden etkiliyor. Ve o cinsiyetin olma olasılığı artıyor.

Bu durumda teori şu: eğer asidik olan rahim ortamını biraz daha asidik yaparsanız erkeklerin yaşama şansını bırakmayacak ve kız olma olasılığını arttıracaksınız veya tam tersi, eğer asidik olan rahim ortamının asit derecesini azaltırsanız erkeklerin hayatta kalmasını sağlayacaksınız. Tabi bu arada kız spermler de yaşıyor olacak ama sorun değil. Çünkü erkek spermler daha hareketli ve hızlı olduğundan, kızlardan önce yumurtaya onlar ulaşacak :)

Bu durumda kadının elinde olan şey ise, hamile kalmadan önce nasıl beslendiği ve rahim ortamını ne derece asidik yapacağı olacak. 

Yediğimiz yiyeceklerin çeşidine göre vücudumuzda biriken asit/alkali oranı farklıdır. Kız bebeği olmasını isteyenler hamilelik öncesinde ve hamile kalma çalışmaları süresince asit-yoğun yiyecekler tüketirse rahim asidik, alkali-yoğun yiyecekler tüketirse rahim daha az asidik (alkalik olamıyor muhtemelen sadece biraz daha nötrlüyor) olacak. Pek tabi ki ne derece asitliyim, kız için yeter mi yetmez mi gibi konular kesin değil. Belki çok ciddi testler vardır bu konuda ama ben bilmiyorum, araştırmadım.

Hangi besinler asidik hangi besinler alkalik özelliktedir diye merak ediyorsanız bunu daha önce alkali diyet yazımda yazmıştım (http://ge-ce.blogspot.com.tr/2013/07/ben-nasl-zayflayacagm.html) internette de bu konuda bolca bilgi mevcut.

Çevremde çocuk sahibi olanların beslenmeleri ve çocukların cinsiyetlerini karşılaştırınca gerçekten bu ilişkiye uyduğunu görüyorum. Üstelik genelde üstüste aynı cinsiyette çocuk sahibi olanların da beslenme alışkanlıklarını pek değiştirmediğini. Kendimin de Helo'ya hamileliğim öncesinde ve aslında genel olarak tüm hayatım boyunca asidik yiyeceklere yatkın olduğumu görüyorum. Şimdiki bebeğin cinsiyetini henüz öğrenemedim ama bakalım nasıl olacak meraktayım çünkü hemen öncesinde beslenme alışkanlığımda kendiliğinden gelişen bir değişiklik olmuştu fakat bu cinsiyete etki edecek kadar mı bilmiyorum, yakında öğreneceğiz :)

16 yorum:

  1. Benim doktorum ikinciye karar verince gel, onu kız yapalım demişti ama benim öyle bir derdim olmadığı için hiç sormadım nasıl yapacağını:-)

    Yumurtlama dönemine yakın hamile kalındığında erkek, daha uzak hamile kalındığında kız olur diye duymuştum bir yerden. Kızlar daha uzun yaşadıkları için. Senin dediğinde manalı geldi:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu da okudum mantık aynı kızların uzun ömürlü olması ve erkeklerin hızlı olması. Aslında her ikisinde de bazı noktalar açık değil, mesela kız veya erkek olsun spermler ne kadar uzun yaşıyor, bu kişiden kişiye değişiyor muhtemelen bu süre ölçülebilir mi gibi

      Sil
  2. Canım ben çok araştırdım konuşmamız üzerine; asidik alkali çok önemli yazdığın gibi ve bunu özel kağıtlarıyla ölçebiliyorsun ve regly biter bitmez olan ilişkide kız olma ihtimali yüksek yumurtlama günü öncesi o gün ve dsonraki gün ise erkek diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimya bilgilerimden asit alkali ölçümünün yapılabileceğini düşündüm ben de bir çeşit çubuk veya dediğin gibi kağıtla mümkün ama kriter ne olacak emin değilim. Asit alkali derecesini kesin olarak belirlemek mümkün olacak bu durumda ama eşin spermlerinin hangi dereceye kadar dayanıklı olacağı (muhtemelen kişiden kişiye değişecektir, aynı kişide bile o anki sağlık ve psikolojik durumdan etkilenecektir) dolayısıyla net sayılar söylemek mümkün değil. Ancak çok kontrollü deneyler yapılması gerekir ki bunun da mümkün olduğunu sanmıyorum, yasadığımız her günün vücudumuz üzerindeki etkileri farklı olacaktır. Dolayısıyla ne kadar bilimsel olursa olsun allahın takdiri bir noktada işin içine giriyor

      Sil
  3. Merhaba;
    Bu yazını okuduğum iyi oldu:) Bir kız bebek delisi olarak hatta zaman zaman ayy ya oğlan olursa falan derken buluyorum kendimi niyeyse, bilmek iyi geldi. En azından denedim derim. Bende asidik beslenmeye daha yatkınım o yüzden biraz daha asidik takılmalıyım sanırım. Tabi henüz buradayız erken bir düşünce ama en azından bilmek iyi geldi. Türkiyeye dönünce beslenme alışkanlıklarımı bu doğrultuda tutabilirim. Doktora da bir sorayım bakalım bu tip başka ne gibi yöntemler varmış..Tabi sağlık en önemlisi. Sağlıklı bir çocuk olsun da aslında kız erkek fark etmez elbette ama gönlüm kız istiyor ne yapayım:):) Öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlla olacak diye birsey yok ama olasılıklar böyle en azından çin takviminden daha akla yatkın

      Sil
  4. Çok enteresan bir yaklaşım yada bulgu mu demeliyim tam bilemedim. Yavrunun cinsiyetini cidden merak ettim şimdi! Ben de son zmnlarda asidik beslenmeyi aza indirgemeye çalışıyordum ama yoğurt, süt vb. Gıdalra devam ediyordum. Önceden bilseydim denemek amaçlı sıkı bir alkali diyeti yapabilirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırlıyorum alkali diyet yapıyordun bakalım fark getirecek mi

      Sil
  5. Eğer bu doğruysa benim ikinci için hiç kaçarım yok çünkü alkali eşittir Gül demek , Gül eşittir alkali. Olsun şikayette etmem hani!!! Ben bir düşüneyim şu ikinci çocuk konusunu:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ilki kız oldu, eğer alkali beslendiğin halde arya olduysa bu miktarları gözden geçirmek gerekebilir :)

      Sil
    2. İşte tam bu noktada babanın mesleği öne geçiyor. Makina mühendislerinin kızı olurmuş!!!! biliyor muydun?
      Aman sağlıklı olsunlarda cinsiyetin ne önemi var der ve beklenen sona bağlarım konuşmamamızı!!!

      Sil
    3. Vuuuuu süper bence de hiç farketmiyor :)

      Sil
    4. Mən ovulyasiya metodu ilə 2 qız 1 oğul anasıyam. Bu dəfə də oğlan olmasını istəyirik .İnşallah.

      Sil
  6. Çox maraqlı mövzu oldu.təşəkkürlər

    YanıtlaSil
  7. Sağa donerseniz erkek sol kızmış adet olmasına 1 hafta kala erkek diye duymuştum

    YanıtlaSil
  8. Sağa donerseniz erkek sol kızmış adet olmasına 1 hafta kala erkek diye duymuştum

    YanıtlaSil