28 Ağustos 2014 Perşembe

# 2. gebelik günlüğüm

2.gebelik günlüğüm 18.hafta

Bu haftanın başlarında cinsiyetini öğrenme merakım öyle depreşmişti ki kaç kere doktora gitme isteğimi bastırmak zorunda kaldım. Fakat kendimi frenledim ve gitmedim. Aslında ulltrason kontrolünün zararlarından kaçınmak bahanesini öne sürsem de, bu o kadar kafama taktığım bir konu değil. Sonuçta allah göstermesin acil bir rahatsızlığım olsa ve misal her gün ultrasona girmem gerekse girerim.

Bu hafta yine benzer seyirde geçti. Fazla katkı yapamasam da yeğenimin çeyizi serildi, hazırlıklar gerçekten tatlı bir telaş, onlara ortak olduk. Hala kıyafet alamadım düğün için, teşebbüs ettiğim iki seferde de Helo'nun terör estirmesi yüzünden elim boş döndüm. Yarın eşim gelince daha rahat edeceğimi umuyorum.

Bu haftanın en önemli gelişmesi artık kızıma kardeşi olacağını söylemem oldu. Karnımın üzerinde ısrarla zıplayıp beni kaydırak yapmak isteyince anlatmak zorunda kaldım. Çok şaşırdı ve şimdilik gayet olumlu tepki verdi. Aaa nerden aklına geldi diyor. Sık sık büyüdü mü diye soruyor (büyüyünce çıkacak demiştim). Artık en sonunda mevsimleri anlatarak ne zaman geleceğini açıkladım, sormayı bıraktı :)

Dün akşam bazı blog arkadaşlarımla buluştum. Hayata Dair Herşey (Tüten) ile bir kere bizim evde görüşmüş, geldiğimde onları ziyaret edeceğime söz vermiştim. Kaç sefer geldim döndüm, görüşemedik. Nihayet dün akşam onlara gittim, blogu olmayan twitter ve ig den yazıştığımız iki anne ve Bal Yanağın Hikayesi (merve) de katıldılar, çok keyifli bir akşam geçirdik. Bana çok iyi gelmişti ta ki bu sabah aldığım üzücü habere kadar.

En yakın arkadaşlarımdan birinin annesi 4 yıldır kanserle mücadele ediyordu. Son zamanlarda çok ağırdı durumu ama insan umudunu hiç yitirmiyor, ben de konduramıyordum hiç ölümü. Daha elli yaşında bile yoktu, arkadaşım tek çocuk olarak ve ne yazık ki çevresinde pek akraba/eş-dost desteği olmadan çok didindi annesini hayata bağlamak için. Elbette takdiri ilahinin önüne geçilmez ama içim acıyor. İşin içinde çocuklar ve bebekler olduğunda bu kadar güzel olan hayatın ; işin içinde ölümler olduğunda ise bu kadar acımasız olması ne büyük bir çelişki ya rabbim.

4 yorum:

  1. hoş geldin canım :)
    üzüldüm bende arkadaşın için :( kalanlara sabır dilerim.
    cinsiyet içimden kız geçiyor, hadi hayırlısı, sağlıklısı ;)
    vaktin olursa yaz bana da görüşmeyi isterim ;)

    YanıtlaSil
  2. Benim de aklımdan geçen kız! Bakalım içimize doğru mu doğmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Bende cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanıyorum ve daha 10 günümüz var kontrole. Dün bir bahane uydurup gitmeyi kafama koysam da sonra uydurduğum bahane ya başıma gelirse diye korkumdan duruldum :) Sağlıkla hayırla gelsinler inşallah
    Arkadaşınız için çok üzüldüm, anneciğinin mekanı cennet olsun Allah sabır versin inşallah

    YanıtlaSil