19 Aralık 2013 Perşembe

# kapı çelengi # kapı süsü

Fırın Kağıdından Kapı Çelengi :)

Geçenlerde kağıttan kar tanesi süsü yaptığım anda bir de bu kapı süsünü yaptım. Aslında daha doğrusu biraz elden geçirdim.

Geçen yıl bu zamanlarda slovakyada iken bu süsü yapmıştım. Beyaz fırın kağıdını buruşturup çember haline getirmiş, şu an üzerinde gözüken simli kozalakları ve geniş altın renkli kurdeleyi eklemiştim. Bu süsü daha kullanamadan yamulup bozulmuş, şimdiki evde çatı katını boylamıştı.

Kapıya bir çelenk yapayım nasıl yapsam, çemberi hangi malzemeden oluştursam diye düşünedururken bu eski çelenk gözüme çarptı. Artık çember şeklinde durmadığı için bir iskelete ihtiyaç vardı ve onu sağlayıp biraz süsleyerek bitirdim. İskelet olarak da kızıma oynasın diye ucuna rafyaları bağladığım bir plastik çubuğu kullandım. Uzun zamandır evde onunla oynuyordu, hatta bu gün kaybolduğunu farketti :)

Yani kısaca

- balonların takıldığı plastik çubuklar var ya öyle bir çubuğu yuvarlayıp bağladım
- üzerine buruşturulmuş yağlı kağıt doladım
- daha önceden evde olan simli kozalakları bağladım ( siz de biraz sim ve uhu ile yapabilirsiniz)
- gözüme çok renksiz gelince kırmızı küreleri de bağladım
- rafyalar zaten çubuğun ucundaydı onları ortaya denk getirdim 
- kurdeleyi doladım ve fiyonk attım
- rafyaların bazılarının ucuna da daha önce ağaca asarım diye aldığım çanlı kürelerden bağladım. Aynı bu kürelerden 3-4 tanesini bir ipe bağlamışlar süs diye satıyorlar gayet iyi bir paraya.

Süsleme faslını evinizdeki malzemeye göre yapabilirsiniz. Ayrıca daha çok yağlı kağıt kullanarak daha kalın ve kabarık bir çelenk de yapılabilir. Hatta sadece buruşuk kağıdın üzerine yer yer uhu sürüp simler yapıştırarak ve altına kocaman bir kırmızı fiyonk ile bile çok zarif bir çelenk yapılabilir.

3 yorum:

  1. ELİNE SAĞLIK CANIM BİR KARTONU ÇEMBER ŞEKLİNDE KESİP YAPARSAN DAHA SAĞLAM DURACAKTIR AYRICA KIZIN OYUNCAĞINI NİYE ALDIN ELİNDEN AMAAAA :)

    YanıtlaSil
  2. Karton aklıma geldi benim de ancak bu dış kapı süsü ve bilirsin ki hep yağışlı karton sağlam durmaz :(

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş, eline sağlık..
    Bende doğumda hastane odasına asmak için yapmıştım,
    gazete kağıtlarından yaptım çemberi, bantlada sabitledim fena olmamıstı..

    YanıtlaSil