12 Aralık 2013 Perşembe

# aperatifler # Brüksel lahanası

Aperatif Yemek Haşlanmış Brüksel Lahanası

Brüksel lahanasını yakın büyüklükte doğradığınız havuç ve patatesler ile birlikte haşlayın. Yanına ezilmiş sarımsak, sirke, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile bir sos hazırlayın. İster sosu üzerine dökerek, ister yanına bir kase ile koyup, her lokmada sosa bandırarak yiyin. Nefiss.

Brüksel lahanasını hiç sevmeyenler bu şekilde çok rahat tüketecekler.

Not. Bu yazıyı yazdım yayınladım bir de ne göreyim, yemek blogu yerine buraya koymuşum:) Yazım dili çok ciddi kaldı bu yüzden kusura bakmayın. Bu şekilde gerçekten çok güzel oluyormuş, belki böyle tüketenler vardır ama geçen gün tesadüfen yapmış oldum. Fırında beşamel soslu graten şeklinde yapmak üzere haşlamıştım, ikinci aşamayı tamamlayamayınca nasıl yesek diye düşünürken sos aklıma geldi. O kadar çok hoşuma gitti ki bugün bir daha yaptım. Tavsiyedir.

4 yorum:

  1. Bruksel lahanasını her ceşit yerim farketmez bayılıyorum tadına :) sırf haşlayıp bile yiyebilirim. Benim dolaptada var yarın akşamda ben yiyim bari.

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir alternatif oldu,ellerine sağlık:)Gratenli olanı da özlediğimi farkettim:)Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu daha hafif gratenden hele balık veya et yemeklerinin yanına çok iyi gidiyor

      Sil
  3. Hamileligimin basindan itibaren lahana , karnibahar ve bruksel lahanasindan tiksindim.Cok sevmeme ragmen bir turlu yiyemiyorum.Insallah normale dondugum zaman bunu mutlaka deneyecegim :)

    Birde cafe fernando'da bruksel lahanasinin kremali versiyonu var.Aslinda ben sebzelerin tadini natur daha cok seviyorum.Mesela avuc avuc haslanmis bezelye yemeye bayilirim :) Ya da cig lahana ve karnibahar .Ama o tarifi oyle cok ovmuski cem :) Mutlaka denemeliyim hissine kapildim :)))

    Tarif icin cok tesekkurler !

    YanıtlaSil