10 Aralık 2013 Salı

Aller Hande Magazin


Slovakya'da en çok İngiliz Tesco'dan alışveriş yapardım ve taşınacağımız belli olduğu zaman Hollanda'da da var mı yok mu diye bakmıştım. Ne yazık ki yokmuş, genelde başka markalar konusunda biraz katılar ve kendi markalarına öncelik veriyorlar her konuda. Buraya ait marketler zincirlerinden biri olan Albert Heijin benim genelde tercih ettiğim isim oluyor ve doğruyu söylemek gerekirse Tesco'yu unuttum bile.

Bu marketle ilgili başka bir yazı daha yazacağım ama bu dergiyi yazmasam olmaz. Her ay yaklaşık 200 sayfalık çok iyi kalitede bir dergi çıkarıyorlar ve ücretsiz olarak marketin giriş kapısından temin ediliyor. Bu dergi broşür değil, onlar da var ama bu gayet profesyonel bir yemek dergisi. İçinde yüze yakın tarif oluyor ve bazı aylarda temalı oluyor. Geçen sayılardan birinde sadece pastalar vardı mesela.


Fotoğraflar şahane, tarifler çok iştah açıcı ve dergiyi keyifle inceliyorum. Arada pek tabiki reklamlar oluyor. Genelde tarifte kullanılan malzemelerin marketteki paket adları ve fiyatları da yazıyor. Bazen de sunumda kullanılan tabak/çanak/süs/peçete gibi ürünlerin fiyatları ki bunlar da markette satılıyor.


Flemenkçe bilmediğim için tarifleri anlamak benim için zor fakat web sitelerinden incelemek daha kolay çünkü google ile çevirebiliyoruz ve çevirilerde Türkçe gibi sorun yok.


Bundan başka geçen aydan itibaren video yayınına da başladılar, videolarla tarifleri anlamak çok daha kolay.


Diyeceğim o ki farklı tariflere meraklıysanız bu siteden bir çok fikir kapabilirsiniz, sadece yemek tarifleri değil dekorasyon konusunda aşmış oldukları için sofra ve yemek sunumları, tabak-çanak örtü kombinasyonları bile seyr-i alem. Mesela aşağıdaki masa dekoruna bayıldım, beyaz çatal bıçak takımı ne kadar hoşmuş.


Web sitesi
http://www.ah.nl/allerhande/recepten/vinden/
Web sitesi ikinci versiyon (şu an test yayında)
http://www.ah.nl/allerhande-v2/home
App store
Aller Hande koken
Pinterest ( hem videolar hem yemekler hem dekorlar hepsi birarada)
http://www.pinterest.com/allerhande


1 yorum:

  1. Ben de haftasonu Albert Heijn' ların büyük olanlarının birine gitme imkanı buldum, Anne Frank evinin oradaki. Değişik tür çaylar ve çikolatalar ve biraz da peynir aldım. Gezmesi zevkli bir yer. Nihan

    YanıtlaSil