17 Kasım 2013 Pazar

Zaanse Schans; Masal Gibi Bir Kasaba vol 2

Daha önce bir yazıda ( cep telf daki app ile link vermek çok zahmetli bir kaç yazı öncesine bakınız) çektiğim fotoğrafların bir kısmını paylaşmıştım. Kalan fotoğrafları yeniden düzenleme işini ancak yapabiliyorum. Gezerken hissettiğim ruhu çektiğim fotolarda yakalayamamışım, bunda havanın da etkisi var. Hepsinin yeniden düzenledim (keşke önceki posttakileri de bu formatta düzenleseymişim) daha gerçekçi oldu.
Köprüyü geçince turistik bölgenin karşıdan görünen ilk başlangıcı
Hoşgeldiniz ;)


Yolu takip ediniz
Girişe tersten bakınca
İşte masal başlıyor












Yol üzerinde birbirinden güzel evleri geçip değirmenlere ulaşılıyor.



Bu havada dondurmacıya doğru koşan kızım.



Yolun sonuna doğru alan biraz daha genişliyor
İşte bu da karşı yaka (yerleşim bölgesi)
Buralarda bir de keçiler vardı


En sonda bir restoran ve hediyelik eşya dükkanları

Bir de tahta oyuncakların olduğu bir kulübe vardı, dileyen istediği kadar oynuyor. Burada bizim gezimiz son bulmuş oldu. Gerçi başka birşey de kalmamıştı ama müze falan gezemedik buradan ayrılıp.


Daha halloween gelmemişti o zaman.
Dilayı çok sevdiler ve foto istediler, onlar çekerken ben de çektim. 
Her yer takunyaaa
Çok güzeller ama.

Bu günlük bu kadar, başka gezilerde görüşmek ümidiyle, keyifli pazarlar.

5 yorum:

  1. Çok beğendim canım burayı. Gerçekten masal gibi. Böyle yerleri görmeyince gerçekliğine insan akıl erdiremiyor bir türlü. Orada yaşayanlar var ve nasıl bir hayatları var acaba? Kafamda bir sürü soru oldu şimdi. Küçük bir yer gibi? Orada yaşamak, tüm bu şahane güzelliğine rağmen zor ya da kötü olabilir mi acaba? Ahh evlerin içleri nasıl ki? Öyle bir evde yaşamak isterdim hani şu yeşil ahşaplı olan fotoğraftaki soldaki ev gibi,ama ben ahşabı kırmızı yapardım o kesin. Paris'ten içinde tütsü yakmak için minik evler almıştım bunlara benziyor:) Dila da çok sevmiş orayı anlaşılan. Tahta oyuncaklar fikri de güzelmiş helal olsun. Bir masalı yaşadınız ne güzel ne mutlu size. Reeeengarenk takunyalara da bayıldım çok sevimliler:) Öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim canım burayı. Gerçekten masal gibi. Böyle yerleri görmeyince gerçekliğine insan akıl erdiremiyor bir türlü. Orada yaşayanlar var ve nasıl bir hayatları var acaba? Kafamda bir sürü soru oldu şimdi. Küçük bir yer gibi? Orada yaşamak, tüm bu şahane güzelliğine rağmen zor ya da kötü olabilir mi acaba? Ahh evlerin içleri nasıl ki? Öyle bir evde yaşamak isterdim hani şu yeşil ahşaplı olan fotoğraftaki soldaki ev gibi,ama ben ahşabı kırmızı yapardım o kesin. Paris'ten içinde tütsü yakmak için minik evler almıştım bunlara benziyor:) Dila da çok sevmiş orayı anlaşılan. Tahta oyuncaklar fikri de güzelmiş helal olsun. Bir masalı yaşadınız ne güzel ne mutlu size. Reeeengarenk takunyalara da bayıldım çok sevimliler:) Öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  3. Gerçek mi bu kasaba diyesim geldi.
    Harika bi yer...
    Guzellikle kalın...

    YanıtlaSil
  4. biz geçen şubatta karlar içindeyken gitmiştik de bayılmıştım, muhteşem bir kasaba gerçekten, sonbahar hali de harikaymış :)

    YanıtlaSil
  5. Yol harika. Zeminde nasıl bir taş kullanıyorlar acaba. Topbaş görse de İstiklal Caddesi'nin rezilliğini burayı örnek alarak kurtarsa.

    YanıtlaSil