2 Kasım 2013 Cumartesi

# blogger ipuçları # kategori düzenleme

Blogger'da Kategorileri Hızlı Düzenleme

Wordpress kullananlar bilir, şahane bir kategori düzenleme fonksiyonuna sahiptir. Verilen etiket ve kategorileri topluca değiştirme ve silme imkanı veriyor. Bu özellik bloggerda yok sanıyordum ki meğer varmış.

En son yaptığım tasarımda böyle bir düzenlemeye ihtiyaç vardı. Bir pasta kurabiye blogu olarak kurabiyeleri, pastaları ve diğer ürün gruplarını tek kategoride toplamak gerekiyordu. Bu güne kadar yazılan yazılarda, kurabiyelerin çeşitlerine göre ( bebek, nikah, 1 yaş vs) etiketleme yapılmıştı. Özellikle ana menü oluştururken buraya link vermek için tüm kurabiyeleri listeleyecek tek bir etikete ihtiyaç duydum. Bu da tabi kurabiye ile ilgili her bir yazıya kurabiyeler etiketi vermek ile mümkün. Ancak tüm yazılara tek tek girip bu etiketi eklemek imkansız olmasa da çok uğraştırıcı bir iş.

İşte bu işi yapmak için blogun tüm kayıtlar kısmına gelerek arama butonuna kurabiyeler yazdım. Tüm kurabiye konulu yazılar listelendi.


Sonuç olarak verilen tüm yazıları seçtikten sonra da aşağıdaki görselde görünen yerden (etiket işareti) yeni etiket diyerek etiketimi yazdım ve tüm seçilen yazılar otomatik olarak o etikete dahil olmuş oldu.


Yine aynı şekilde bu işlevle yeni etiket değil de mevcut bir etiket seçilip ona yönlendirme yapılabilir. Mesela ben kendi blogum için hem Helodunya hem de Helodünya etiketi açmışım (u ve ü ile) ve dolayısıyla alakalı tüm yazılar ikiye ayrılmış oldu. Şimdi bunlardan birini diğerine taşıyarak toparlayabilirim.

Çok etiket yazmak her zaman faydalı ama belli başlı konuların ortak etikette toplanmış olması çok önemli, benden söylemesi sizden uygulaması :)

Bu arada son tasarıma bakmak isterseniz burada :)

İyi hafta sonları.

3 yorum:

  1. Teşekkürler, bende kara kara düşünüyordum nasıl düzenleyeceğim kategorileri diye :') sevgiler

    YanıtlaSil
  2. güzel vede faydalı bir paylaşıım olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. o kadar büyük bir dertten kurtardınız ki beni, on binlerce teşekkürler

    YanıtlaSil